به گزارش صبح الوند، این روزها برخی از مردان ایرانی برای گذران اوقات فراغت خود دست به دامن چیزهایی می شوند که شاید خود بزرگترین هووی زنان در این روزها باشد...
همسری که برای گذراندن اوقات فراغت خود در خانه و در چارچوب خانواده دست به دامن برنامه های ماهواره ای می شود، نادانسته معضلی را وارد خانه می کند که دیر یا زود باعث تخریب روابط خانوادگی و بعد از آن متلاشی شدن خانه می شود. به بیان ساده تر ابزاری که برای پر کردن زمان های فراغت خانواده وارد می شود تیشه به ریشه اصل خانواده می زند. با توجه به اینکه در جامعه ایرانی زنان مسئولیت مهم رسیدگی به امور خانواده را برعهده دارند و بیشتر زمان خود را در این کانون حیات جامعه یعنی خانواده می گذارند در موارد متعددی مشاهده شده زنان به بهانه بی حوصلگی و بیکاری خواهان آوردن ماهواره به خانه می شوند غافل از اینکه بزرگترین ضربه را اولا به خود و در مرحله بعد به خانوادشان می زنند.
پر واضح است که برنامه های ماهواره ای عمدتا برای پر کردن اوقات فراغت از سوی بانوان مورد استفاده قرار می گیرند و از آن سو، گردانندگان کانال های ماهواره ای تلاش می کنند در قالب برنامه های سرگرم کننده و جذاب، محتوای متضاد با فرهنگ حاکم بر یک جامعه ارزشمدار همچون ایران، به این قشر از مخاطبان خود ارائه کنند. متاسفانه برخی خانواده ها بر این باورند که اگر شبکه های مبتذل ماهواره ای را قفل کنند می توانند براحتی و با فراغ بال در طول روز در برابر دید کودک به تماشای فیلم ها، مسابقات یا برنامه های مستند این رسانه بیگانه بنشینند، غافل از آن که بنا به شگرد تصویرگران و مبلغان ماهواره ای در آنونس یا میان برنامه برخی فیلم ها صحنه های مبتذلی گنجانده و پخش می شود که کودک بلافاصله قادر به ثبت، ضبط و پردازش آن در ذهن خواهد بود
سریال های ماهواره با وجود همه اقداماتی که صورت گرفته است؛ همچنان طرفداران خود را دارند. این سریال ها بیشتر در کشور همسایه، ترکیه تولید می شوند و الگوی کلیشه ای دختر معصوم و فقیری که پس از آشنایی با مردی ثروتمند و تحمل ستم هایی که به او می شود ناگهان به ثروت هنگفت و جایگاه اجتماعی بالایی می رسد نقش پررنگی در این سریال ها دارد. شخصیت محوری در این سریال ها بیشتر زنان هستند، زنانی که با وجود آنکه به ثروت و موقعیت خوبی می رسند اما هرگز نشان داده نمی شود که مشغول تحصیل یا کار هستند و به قول معروف یک شبه راه صد ساله را طی می کنند.
هدف اصلی سازندگان این سریال ها ترویج فرهنگ و مصرف گرایی است و انتخاب یک شخصیت محوری زن علاوه بر اینکه برای مردان جذاب است در ترویج این فرهنگ میان زنان بسیار موثر است.
کودکان گوشه نشین
کودک نیاز به بازی های گروهی و کسب مهارت های اجتماعی دارد. تماشای بی وقفه برنامه ها و سرگرمی های نامناسب ماهواره در طولانی مدت موجب انزواطلبی کودک شده و اثرات منفی آن بر روح و اعصاب به افت تحصیلی او منجر می شود.
سردی روابط زوجین
به گفته آسیب شناسان، تماشای مستمر فیلم ها و تصاویر مبتذل بتدریج بیننده را معتاد می کند، به گونه ای که اگر فرد روزانه به سراغ تماشای برنامه ها و تصاویر محرک جنسی نرود دچار افسردگی ، کسالت یا نوعی کمبود می شود.تصاویر تحریک کننده قدرت تفکر و تعمق را از فرد گرفته و روند تصمیم گیری را با احساسات و عواطفی که از تماشای این تصاویر به وجود می آید تحت تاثیر قرار می دهد. برنامه های ماهواره با پر کردن قسمت اعظم اوقات زوجین به فاصله و سردی عاطفی همسران منجر می شود. در پی سردشدن این روابط، عادات نامناسب، انحرافات جنسی، روابط نامشروع، کجروی های اخلاقی، خیانت و... عارض می شود.
هدفمند تماشا کنید
برای چه کودکتان هنگام پخش برنامه های بزرگسالانه باید در کنار شما باشد و هر جور محتوایی را ببیند! تنوع شبکه های داخلی آنقدر زیاد شده است که بتوانید به صورت هدفمند، برنامه ای را که مناسب و متناسب با سن و ویژگی های مخاطب است، انتخاب کنید. فرزندتان می تواند برنامه مورد دلخواه و مناسب خود را ببیند و شما نیز برنامه مطلوب خود را؛ البته قرار نیست برنامه های تلویزیونی مامای کودکتان شود؛ همچنین حواستان به خودتان هم باشد محتوایی که به واسطه ماهواره به خانه وارد می شود در واقع نابودی جایگاه زن خانواده، تزلزل بنیان خانواده و ... را زمینه سازی می کند
تهیه کننده:اداره برآورد معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان همدان
دیدگاه شما