اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

12. مهر 1400 - 14:14   |   کد مطلب: 1570
هنوز یک ماه از مراسم تنفیذ رییس جمهورمحترم جناب آقای دکترحسن روحانی نمی گذرد، دولتی که با شعار "اعتدال، تدبیروامید" توانسته اعتماد مردم را جلب کند ولی زمزمه های اعتدال به گوش مردم نمی رسد!

 

همه ما به یاد داریم که رهبرمعظم انقلاب دردیدار با دانشجویان درتاریخ ۶مردادماه امسال در پاسخ به دانشجویی که خواستار تبیین معنای «اعتدال» شده بود، فرمودند: رئیس جمهور منتخب که این شعار را مطرح کرده است حتماً معنا و مفهوم مورد نظر خود را درباره مقوله اعتدال بیان خواهد کرد.
ودکتر روحانی نیز در پیام خود به "همایش تبیین مفهوم اعتدال" چنین عنوان داشته اند: اعتدال واژه‌ای است که آن را بر مردمان وطنم عرضه کرده‌ام تا آنان را به ضرورت آغاز راهی نو فرا بخوانم و امید را در دل افراد جامعه‌ ایشان زنده کنم. من با ادراک خویش از اعتدال، آن را محملی برای بهتر زیستن ایرانیان می‌دانم. باور داشتم که اعتدال، آرمان‌خواهی واقع‌بینانه است. از امیر مومنان آموخته بودم که «هر که همراه آرزوی خویش تازد مرگش به سر در اندازد» و می‌دانستم که آرزوها را باید با بند مقدورات

به طورحتم ویقین افراد رادیکال وفتنه گر در مشی اعتدالی جایگاهی نخواهند داشت
اسیر کرد تا جانب اعتدال رعایت شود.
دراین یادداشت برآنیم به چند موردی بپردازیم که مشی اعتدال درآنها دیده نمی شود:
۱- به طورحتم ویقین افراد رادیکال وفتنه گر در مشی اعتدالی جایگاهی نخواهند داشت، ومعرفی افرادی از این دست چه در سطح وزیر برای رأی اعتماد وچه در سطح سرپرست وزارتخانه جای تأمل دارد.
۲- لغو یک جانبه وبدون کارشناسی تصمیمات دولت گذشته بیشتر سیاسی کاری وافراطی گری است تا اعتدالگرایی، چرا که بورسیه دانشجویان حتما از روند قانونی وباتوجه به امتیازات لازم علمی اعمال شده است واین حرکت افراطی بیشترین ضرر را متوجه جامعه علمی کشور می نماید به گونه ای که بجای این که به قول دکتر روحانی " باید محملی برای بهتر زیستن ایرانیان باشد" نخبگان جامعه را مجبور به شکایت به دیوان عدالت اداری می نماید وچنین اقدامی درسطح جامعه نه مدبرانه است نه امیدی در دل مردم ایجاد می کند بلکه باعث سلب اعتماد وناامیدی مخصوصا در بین خانواد ه ها وسطوح مختلف علمی می شود.
۳- وقتی برخی فعالان فتنه نیز با راه اندازی یک کمپین در شبکه اجتماعی فیسبوک(ضد ایرانی و...) اقدام به عقده گشایی کرده و خواستار برکناری شریعتی(رئیس دانشگاه علامه طباطبائی) شده اند و با انتقادهای ناروا و کذبی که اخیرا در سطح وسیعی

لغو یک جانبه وبدون کارشناسی تصمیمات دولت گذشته بیشتر سیاسی کاری وافراطی گری است تا اعتدالگرایی
برای تخریب دکتر صدرالدین شریعتی مطرح کرده اند، که آن هم حاصل ممانعت شریعتی از فعالیت "اساتید سکولار و برخی دانشجویان فتنه گر و دست اندرکار در طول فتنه در ایام فتنه ۸۸ " در این دانشگاه است وعلی رغم این که چند روز گذشته آیت الله مکارم شیرازی از اقدامات رئیس دانشگاه علامه طباطبائی به خاطر تشکیل کلاس‌های تک جنسیتی در این دانشگاه قدر دانی کرده اند، چراهمسوی با خط تبلیغی افراطیون دستور برکناری وی مطرح می شود؟ مگر تحت تأثیرالقائات دشمنان نظام وارزشها قرارگرفتن با مشی اعتدال گرایی سنخیتی دارد؟
درپایان هرچند ازعمر دولت یازدهم چیزی نمی گذرد وفعلا اظهار نظر وانتقاد مشکل است، ولی حاشیه های زیادی دیده می شود که نشانه های خوبی بر روند اعتدالگرایی نیست، چراکه رییس جمهور محترم قبل از انتخابات برنگاه میانه روی وبه دور از حزبی نگری درروند مدیریت کشور بخصوص وزارتخانه های آموزشی چون وزارت علوم وآموزش پرورش تأکید داشته اند وبطور قطع نگاه حزبی به این وزارتخانه ها کارکرد آنها که "رشد وارتقاء علمی کشور برای چشم انداز برتردر منطقه وجهان" است را با مشکل مواجه خواهد کرد. لذا بهتر است برای اثبات استفاده از عناصر معتدل ودلسوز نظام وپرهیز ازافراطی گری ازافرادی که کمتربدنبال انتقام گیری به جای خدمت صادقانه هستند! استفاده شود.
مصطفی سیفی-کارشناس ارشد علوم سیاسی

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان