به گزارش صبح الوند، دکتر "محمودرضا رسولی" اظهار کرد: در استان به علت تغییر در رویکرد مصرف شهروندان از لبنیات پاستوریزه به سنتی به علت بحث کیفیت و قیمت، میزان شیوع تب مالت در بین انسانها افزایش یافته اما در تمام مکانهایی که معاونت بهداشتی به عنوان کانون تب مالت اعلام کرده واکسیناسیون دام انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تنها نظارت بر شیر خام بر عهده اداره دامپزشکی است، افزود: مراکز فروش شیر را جوشانده و ماست و پنیر تولید می کنند و نظارت بر آنها مربوط به اداره بهداشت است اما اداره دامپزشکی آمادگی دارد در اکیپ های مشترک شرکت کرده و نظارت لازم را به انجام رساند.
به گفته دکتر رسولی، طبق برنامه ریزی های انجام شده در پنج ماهه نخست سالجاری واکسنهای آبله، شاربن، انواع واکسن تب مالت، هاری و تب برفکی به دامها تزریق شده و یا در حال تزریق است.
وی ادامه داد: تاکنون 900 راس دام در استان بر علیه بیماری بروسلوز واکسینه شده است همچنین واکسینه کردن یک میلیون و 150 هزار راس دام بر علیه بیماری شاربن در برنامه دیده شده بود که یک میلیون و 168 هزار راس واکسینه شد که نشان دهنده تحقق بیش از صد در صد است.
مدیرکل دامپزشکی همدان ادامه داد: در زمینه بیماری آبله نیز یک میلیون و 600 هزار راس گوسفند و یک میلیون و 145 هزار راس بز توسط این بیماری واکسینه شده است.
وی خاطرنشان کرد: تزریق مابقی واکسن ها بر علیه بیماریهای ذکر شده نیز همچنان ادامه دارد.
دکتر رسولی با بیان اینکه سال گذشته بیماری تب سه روزه در استان داشتیم، اعلام کرد: خوشبختانه تاکنون بیماری تب سه روزه در دامهای استان گزارش نشده است چراکه با سم پاشی به هنگام مانع از ایجاد این بیماری در بین دامها شده ایم.
وی اضافه کرد: تمهیدات لازم در جلوگیری از این بیماری انجام شده و از تهران درخواست ارسال واکسن کرده ایم.
منبع: نافع
دیدگاه شما