به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند به نقل از روز نو، هر چقدر که دولت جدید در معرفی اعضای کابینه وقتشناسی کرد ولی در معرفی این معاونت هنوز در حال گزینش و مشورت است. معاونتی که بهخوبی فقدانش در جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی حس شد و نتوانست مخالفت تندروهای مجلس را کمرنگ و بیاثر کند.17627p3-3
با وجود اینکه بارها از سوی بعضی دولتمردان و پارلمانیها عنوان شد که علی عسگری تا حد زیادی جای معاونت پارلمانی عمل میکند ولی جای خالی معاونت پارلمانی در جلسات به معنای واقعی پر نشد و همین جای خالی درنهایت اتفاق تلخ رد صلاحیت محمدعلی نجفی را رقم زد و تندروهای مجلس را به هدف خود رساند. اتفاق رد صلاحیت نجفی هرچند خوب نبود ولی منجر به آن شد تا دولت عزم جدی خود را برای انتخاب معاون پارلمانی جزم کند و درنهایت گزینههایی برای تصدی معاونت پارلمانی مطرح شدند؛ تیمورعلی عسگری، مشاور و رابط پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجید انصاری معاون پارلمانی دولت اصلاحات و همچنین قدرتالله علیخانی، مشاور پارلمانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصدی معاونت پارلمانی مجلس گزینههای اصلی هستند.
این گزینهها با توجه به حضورشان در مجلس با سمتهای گوناگون این امیدواری را میدهد که دولت بتواند از سوی این معاونت دیدگاه خود و مجلس را به یکدیگر نزدیکتر کند. در میان سه گزینه مطرح شده، علیخانی شانس کمتری بین دیگر گزینهها دارد و از بین دو گزینه دیگر نیز مجید انصاری جدیترین گزینه معاونت پارلمانی معرفی شده است؛ با این حال عدهای در مجلس و حتی خارج از مجلس نسبت به دو گزینه اصلی معاونت پارلمانی معترض هستند و طرح گزینههای دیگری از سوی دولت را تقاضا دارند. اقلیت مجلس که مخالف گزینههای احتمالی معاونت پارلمانی هستند دقیقا همان دلایلی را مطرح میکنند که در مخالفت با بعضی از اعضای کابینه مطرح کرده بودند؛ این نمایندگان که از روزهای ابتدایی دولت یازدهم، اعتدال را منحصر به خود میدانستند و غیرخودی را فتنهگر و تندرو قلمداد میکردند، امروز نیز همان خط فکری خود را در انتخاب معاونت پارلمانی پیش گرفتهاند. تیمورعلی عسگری و مجید انصاری به عنوان جدیترین گزینههای تصدی معاونت پارلمانی فقط به این دلیل مورد اعتراض و مخالفت اقلیت مجلس قرار گرفتهاند که در دولتهای هاشمی و خاتمی فعالیت داشتهاند و بیش از آنکه به اصولگرایان نزدیک باشند به اصلاحطلبان نزدیک هستند.
اقلیت مجلس در روزهای اخیر روحانی را ملزم به مشورت با مجلس میدانند و بر این نظرند که انتخاب معاون پارلمانی باید با تایید و رضایت ما صورت بگیرد. این در حالی است که محمدرضا باهنر نایبرییس دوم مجلس انتخاب معاون پارلمانی را حق رییسجمهوری میداند و میگوید: «قرار نیست که رییسجمهوری با مجلس مشورت کند زیرا انتخاب معاونان رییسجمهوری در حیطه اختیارت رییس دولت است و او تصمیم میگیرد.» این سخنان باهنر بیش از هر چیز دیگری بر این نکته تکیه دارد که رییسجمهوری برای تحقق اهدافش اختیاراتی دارد که نباید به آن تعرض کرد. علاوه بر این غلامرضا تاجگردون، نایبرییس کمیسیون برنامه و بودجه، سوابق مجید انصاری را یکی از امتیازهای او میداند و بر این نظر است که «مجلس به انصاری واکنش خاصی نخواهد داشت، وی در نظام عملکرد شفافی دارد و مورد اعتماد بسیاری از مراجع تقلید است. همچنین انصاری بر مسائل حقوقی تسلط خوبی دارد.»
همچنین حسین سبحانینیا، عضو هیاترییسه مجلس نیز میگوید: «روحانی مجلسی بوده و فضا و وزن پارلمان را بهخوبی میشناسند و میداند معاون امور مجلس باید فردی باشد که ضمن مقبولیت میان نمایندگان، رابطه تعاملی خوبی با آنها داشته باشد و هرچقدر مقبولیت مجلس بیشتر باشد امکان موفقیتش بیشتر است.» سخنان سبحانینیا، خیلی دور از نظر دیگر اعضای هیاترییسه نیست و بیانگر آن است که مجلس در انتظار معرفی پل ارتباطی بین مجلس و دولت است. پلی که در دوره هشت ساله گذشته آسیبهای جدی دیده است.
دیدگاه شما