به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند، سعيد انصاري در حاشیه بازديد فرماندار همدان از اين گلخانه، اظهار کرد: تنها گلخانه گشت و پرورش گياه آلوئهورا در استان همدان به بار نشست و هم اکنون 160 هزار برگ آلوئهورا آماده فروش است.
وی گفت: اين گلخانه در زميني به مساحت 13 هزار متر مربع ساخته شده است که 3 زهار و 250 متر مربع از اين گلخانه به کشت آلوئهورا اختصاص دارد.
وي افزود: ژله، پنکيک، آبميوه و شربت بخشي از محصولات به دست آمده از اين گياه است که به دليل نداشتن واحد فرآوري با مشکل فروش مواجه هستيم.
مدیر گلخانه انصاری همدان گفت: خام فروشي آلوئهورا سود چنداني ندارد و بايد براي افزايش درآمد، همچنين ترغيب ساير کشاورزان به اين نوع کشت صنايع تبديلي آلوئهورا در همدان راهاندازي شود.
وي با بيان اينکه کشت آلوئهورا به صرفه است، اظهار کرد: آلوئهورا هفتهاي تنها يک بار به آبياري نياز دارد و در گلخانهاي به وسعت 3 هزار و 250 متر مربع در هر هفته فقط 600 ليتر آب مصرف ميشود.
انصاري تصريح کرد: در حال حاضر استانهايي همچون مرکزي صنايع تبديلي آلوئهورا را راهاندازي کردهاند و محصول خام را از همدان خريداري کرده و به صورت فرآوري شده و با قيمت بسيار بالاتر به همدان ميفروشند.
مدير اين گلخانه از احداث واحد فرآوري در کنار گلخانه خبر داد و گفت: هماکنون نسبت به احداث صنايع تبديلي اقدام کردهايم، اما به دليل کمبود اعتبار پروژه متوقف شده است.
وی افزود: طرح توسعه گلخانه، همچنين واحد فرآوري دو برنامه در دست اجرا است و در صورت حمايت ادارات دولتي به ويژه بانکهاي عامل ميتوان آلوئهورا را با نام و برند همدان به فروش رساند.
وي تصريح کرد: براي احداث واحد فرآوري به صورت کامل که صنايع تبديلي نوشيدني و آرايشي و بهداشتي نيز فعال باشد حدود يک ميليارد تومان اعتبار نياز است، اما در فاز نخست 50 ميليون تومان براي خريد دستگاه توليد ژله نياز است.
دیدگاه شما