اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

11. شهريور 1392 - 15:50   |   کد مطلب: 1318
مسجد آیت اله‌آخوند ملا علی معصومی(ره) واقع در بلوار علویان( در ابتدای راسته حاج فضل‌اله) از قدیمی‌ترین مساجد همدان بوده است که بیش از یک قرن قدمت دارد.آیت اله آخوند همدانی(ره) در این مسجد اقامه‌ی نماز می‌کرده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند، آیت‌الله العظمی آخوند ملاعلی معصومی همدانی(ره) (۱۳۱۲-۱۳۹۸ ه.ق) معروف به «آقای آخوند» از مجتهدان برجسته‌ی شیعه در همدان بود. او در روستای وفس (رزن) متولد شد. وی تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خویش رزن انجام داد و به تهران رفت و علوم اسلامی را فراگرفت. با ورود شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) به قم به آن شهر رفت و در حوزه علمیه قم به تحصیل پرداخت. پس از ده سال تحصیل در قم به تدریس پرداخت. پدر ايشان مردي پرهيزكار و باتقوا به نام ابراهيم بود و پس از مشاهده‌ي هوش و نبوغ فرزندش آخوند ملاعلي را نزد مرحوم آخوند محمدتقي ثابتي براي آموختن و فراگيري قرآن فرستاد. آخوند همداني پس از فراگيري مقدمات عازم شهر همدان شد و در حوزه علميه آن شهر نزد عالماني چون آيت‌الله ميرزا عبدالرزاق محدث حائري و مرحوم حاج شيخ علي دامغاني به تحصيل پرداخت .

در سال 1350 قمری بود که وقتی مردم همدان از شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) تقاضا می‏نمایند که آخوند ملاعلی(ره) را جهت سرپرستی حوزه علمیه همدان به آن شهربرگردانند. وی با توجه به نیاز منطقه غرب کشور، پیشنهاد آنان را می‏پذیرد و به آنان می‏فرماید: "من مجتهد عادلی را برای سرپرستی شما مردم همدان فرستادم." او در همدان به تأسیس حوزه علمیه همدان و کتابخانه اقدام کرد و مساجد و مراکز مذهبی آن شهر را تعمیر کرد و به امور دینی مردم همدان رسیدگی می‌کرد.

ایشان در 31تیر سال ۱۳۵۷ پس از آنکه برای معالجه به انگلستان رفته بود، درگذشت و در باغ بهشت همدان به خاک سپرده شد.

به بهانه روز جهانی مسجد

٢١ آگوست برابر با ٣٠ مرداد بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران، از سوی سازمان کنفرانس ‌اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شدو متعاقب آن در سال، یک هفته برنامه‌هایی برای تکریم، تجلیل، اعزاز و اکرام مساجد به اجرا در‌می‌آید. ٢١ آگوست مصادف است با به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست‌ها. هفته تکریم و تجلیل مساجد از 30 مرداد ماه تا 5 شهریورماه در ایران به طور گسترده برگزار می‌شود.

مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد فراهم می‌آورد. در اینجاست که افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به یکدیگر می‌پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش درآورند. همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله می‌کنند و لب به حمد و ثنای آن یگانه نازنین می‌گشایند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه می‌کنند.

پیامبر گرامی اسلام (ص) پایه‌گذار اولین مسجد است. او مکانی را پایه‌گذاری کرد که علاوه بر عهده‌دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت‌های اجتماعی مسلمانان نیز به شمار می‌رفت. به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجسته‌ای برخوردار بود. در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف، از جمله عقاید و فعالیت‌های فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی در مساجد انجام می‌شد.

به همت معتمدین شهر و ارادتمندان آیت الله آخوند(ره)، مسجدی که ایشان در آن اقامه‌ی نماز می‌کرده‌اند بازسازی شد.

مسجد آیت اله‌آخوند ملا علی معصومی(ره) واقع در بلوار علویان( در ابتدای راسته حاج فضل‌اله) از قدیمی‌ترین مساجد همدان بوده است که بیش از یک قرن قدمت دارد.آیت اله آخوند همدانی(ره) در این مسجد اقامه‌ی نماز می‌کرده است.

به گفته‌ی معتمدین و اهالی این مسجد بعد از احداث بلوار علویان این مسجد در طرح قرار گرفت و شهرداری این مسجد و کاروانسرای جنب آن را به طور کامل برای ساخت پارکینگ طبقاتی تملک کرد که قبل از آن هم این مکان تبدیل به محل کسب و کار و بازار خرید و فروش انواع کالا شده بود.

علیرغم این بی‌توجهی‌ها، مسئولین شهر هیچگونه اقدامی برای جلوگیری از تخریب این مسجدانجام نداده و حتی با بازسازی آن نیز مخالفت ورزیدند.

اما معتمدین شهر و شاگردان آیت‌الله آخوند(ره) به ویژه مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمد دبیری که تا آخرین روزهای زندگی اش دغدغه‌‌ احیای این مسجد را داشت، از هیچ تلاشی در این امر فروگذار نکردند.

ایشان با توجه به اردات و احترامی که برای آیت الله آخوند(ره) قائل بودند، پیگیر احیا و بازسازی این مسجد شدند و با مراجعه به دفتر مقام معظم رهبری و مراجع تقلید و با استفتائاتی که گرفتند علیرغم همه‌ی مشکلات، زمین مسجد را از شهرداری پس گرفتند. با پیگیری‌هایی که از میراث فرهنگی، اوقاف، شهرداری و...انجام شد در حال حاضر مشغول بازسازی آن هستند.

گودبرداری این مسجد انجام شده و قرار است در زمینی به مساحت 340 متر مربع در 2 طبقه ساخته شود و همچنین امکاناتی چون وضوخانه، کتابخانه و... نیز برای این مسجد در نظر گرفته خواهد شد و با حمایتهای مادی و معنوی معتمدان مراحل بازسازی این مسجد انجام خواهد شد.

لازم به ذکر است در مرحله گودبرداری این مسجد محراب قدیمی و حوض‌خانه این مسجد به دست آمده است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان