پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند - با رأی مجلس شورای اسلامی به 15 وزیر از وزرای پیشنهادی، دولت یازدهم مستقر شد و انشاءالله با معرفی سه وزیر باقیمانده و رأی اعتماد مجلس به آن، کابینه دکتر روحانی تکمیل میشود. این سخن بدان معناست که فصل انتخابات، رقابتها و تبلیغات سپری شده و اکنون با استقرار دولت جدید، فعل کار و تلاش برای پیشبرد کشور و حل مشکلات آغاز شده است. بدیهی است که بر اساس آموزههای دینی و ارزشهای انقلابی، همگان باید به دولت جدید کمک نمایند تا در انجام کارهای مشکلگشا و پیشبرنده کشور در مسیر صحیح موفق شود. موفقیت هر دولت برخاسته از رأی مردم با هر گرایش و سلیقهای، موفقیت نظام اسلامی به حساب میآید. بنابر این همه جریانها و طیفهای سیاسی کشور، باید دولت جدید را برای حل مشکلات کشور در حوزههای مختلف اعم از اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کمک نمایند.
دولت یازدهم برای کسب حمایتهای دیگران، باید زمینهها و بسترهای لازم را فراهم سازد. نه تنها این دولت، بلکه هیچ دولتی نمیتواند به تنهایی و بدون استفاده از تمامی ظرفیتهای کشور، حلال مشکلات گردد. چگونه میتوان ظرفیتها، امکانات و منابع انسانی و غیرانسانی کشور را برای حل مشکلات هم افزا کرد؟ قوه مجریه به دلیل جایگاه، نقش و کار ویژههایی که در قانون اساسی برای آن تعریف شده، از یک موقعیت بیبدیل و راهبردی برای همافزا کردن امکانات کشور جهت حل مشکلات و بهبود وضع معیشتی مردم برخوردار است. اکنون دولت یازدهم با برخورداری از چنین موقعیت و جایگاهی، در آزمون حل مشکلات قرار گرفته و مردم داوران این صحنه آزمون هستند. زمان به سرعت در حال سپری شدن است و به زودی سوت پایان دوره چهار ساله دولت به صدا در میآید. بنابر این رئیسجمهور محترم و تمامی همکاران ایشان در دولت یازدهم، باید لحظه به لحظهها را غنیمت شمرده و برای پیشبرد کشور و حل مشکلات و عمل به وعدهها کار کنند.
دولت یازدهم به خوبی میداند که ملت ایران با بیش از سه دهه ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنانش، توانسته استقلال و عزت خود را حفظ نماید و تداوم این ایستادگی را، تضمین کننده آینده درخشان خود میداند. در چنین شرایطی است که دولت باید با اتخاذ راهبردهای صحیح، ضمن همافزا کردن ظرفیتهای داخلی و ایستادگی در برابر فشارهای خارجی، مشکلات را یکی پس از دیگری حل کند و موقعیت جمهوری اسلامی را در منطقه و جهان اعتلا بخشد.
سؤال این است که دولت یازدهم با اتخاذ چه راهبردها و راهکارهایی میتواند به این مهم دست یابد؟ نگارنده معتقد است رهبر فرزانه انقلاب اسلامی با کولهباری از تجربه، راهکارهای صحیح و قابل اجرا را در روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری دکتر روحانی پیش پای ایشان گذاشته و همگان را برای کمک به دولت یازدهم جهت حرکت در این مسیر فراخوان دادند. این راهکارهای ولایت، میتواند نقشه راه دولت یازدهم برای عبور از موقعیت کنونی، حل مشکلات و ارتقای جایگاه ایران باشد. راهبردهای هشتگانه ارائه شده از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ، عبارتند از:
1- استحکام ساخت و اقتدار درونی کشور
2- عدم دل بستن به بیگانگان
3- استمرار پیشرفتهای علمی کشور
4- برخورد حکمتآمیز با ارتباطات بینالمللی و مسائل سیاسی
5- جلب رضایت پروردگار و انجام دادن تکلیف
6- پایبندی به «اسلام و ارزشهای اسلامی»
7- عمل به رهنمودها و خطوط روشن خط امام (ره)
8- همکاری همه مسئولان و قوای سهگانه اجرایی، مقننه و قضائیه کشور برای حل مشکلات.
بدیهی است راهبردهای هشتگانه مذکور، زمانی میتواند یک نسخه شفابخش برای ایستادگی در برابر فشارها و حل مشکلات کشور باشد که به یک باور در کلیت دولت یازدهم و تکتک ارکان آن تبدیل گردد. اگر باور به این راهبردها شکل گیرد، آنگاه دولتمردان در کابینه یازدهم با کار شبانهروزی و تدوین سیاستهای اجرایی و برنامههای عملی مبتنی بر این سیاستها، در مسیر حرکت برای حل مشکلات، به راحتی دیگران را هم همراه خود خواهند کرد. حرکت در چنین مسیری از سوی دولت یازدهم که تنها راه موفقیت آن ارزیابی میگردد، به هوشمندی و مراقبت نیازمند است، سیاستزدگی و حرکت در مسیر منافع جناحی و گروهی، آفت بزرگی برای این امر مهم است. رئیسجمهور باید با مراقبت از تمامی وزرا و دیگر ارکان دولت خود، از مبتلا شدن آنان به این آفت مخرب جلوگیری نماید. نعمت ولایت برای این دولت با حمایتها و رهنمودهای پیدرپی تمام شده و این دولتمردان هستند که باید با عمل به رهنمودها و تبعیت از ولایت، خود زمینهساز برخورداری از این نعمت الهی در طول خدمتشان باشند. بدون تردید حمایتهای ولی امر از دولت یازدهم، حمایت تودههای مردم و دیگر قوا و دستگاهها و نهادها را در پی خواهد داشت و در این صورت موفقیت دولت حتمی خواهد بود.
دیدگاه شما