اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

1. شهريور 1392 - 16:20   |   کد مطلب: 1258
در جوامعي كه به تدوين برنامه‌هاي آمادگي پيش از بحران مبادرت ورزيده‌‌اند، ميزان تلفات و عدم هماهنگي در انجام وظايف محوله به نحو چشمگيري كاهش يافته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح الوند، معاون خدمات شهري شهرداري همدان از اجراي پروژه ايجاد گروه‌هاي داوطلب واكنش اضطراري با عنوان دوام الوند در سطح محلات شهر خبر داد وگفت: اين طرح اقدام مهمي براي توانمندسازي شهروندان در پاسخگويي و مقابله مناسب با اثرات ناشي از بلاياي طبيعي است.

احمد جعفرپور با اعلام اين خبر افزود: در راستاي تحقق اهداف ‌مردم محور و افزايش مشاركت شهروندان و كارآمد شدن هر چه بيشتر شبكه مديريت بحران شهر براي امدادرساني بهينه و به‌‌هنگام در دقايق اوليه بحران، واحدمديريت بحران معاونت خدمات شهري شهرداري همدان با همكاري جمعيت هلال احمر و معاونت فرهنگي اجتماعي مصمم به اجراي پروژه ايجاد گروه‌هاي داوطلب واكنش اضطراري در سطح محلات شهر شد.

جعفرپور اضافه كرد: داوطلبان در اجراي اين طرح، پس از طي دوره‌‌هاي آموزشي مرتبط با بحران و مديريت آن شامل امداد و نجات، كمك‌هاي اوليه، اطفاء حريق و...،گروه داوطلب واكنش اضطراري محله با نام «دوام الوند» را تشكيل مي‌دهند.

وي با بيان اينكه ايجاد تشكل‌‌هاي كوچك، كارآمد و دانش‌ محور در سطح محلات يكي از ضروريات كلان‌شهرهاي بزرگ دنيا به شمار مي‌آيد، اظهار داشت: براي افزايش آمادگي شهروندان و ارتقاء ظرفيت مقابله به‌ موقع و مؤثر مي‌توان تشكيلات مديريت بحران را در رده محله و حتي پايين‌تر يعني در سطوح همسايگي، خانوادگي و فردي فعال كرد.

معاون خدمات شهري شهرداري همدان يادآور شد: با ايجاد، سازماندهي و آموزش گروه‌هاي داوطلب واكنش اضطراري مي‌توان ابزار مهم و مؤثري را براي افزايش توان مقابله با حوادث در سطح شهر در اختيار مديران قرار داد.

احمد جعفرپور هدف نهايي اين پروژه را تقويت ظرفيت ساكنين محلات در زمينه‌ آمادگي، واكنش و بازسازي پس از حوادث، جهت كاهش مخاطرات از طريق ايجاد و مرتبط نمودن ظرفيت‌ مقابله ساكنين محلي، برقراري ارتباط اين شبكه ارتباطي با دفاتر ستادهاي مديريت بحران مناطق و در نهايت واحد مديريت بحران معاونت خدمات شهري شهرداري دانست و افزود: سازماندهي، آموزش و تجهيز داوطلبان محلي عمده فعاليت‌هايي است كه در راستاي تحقق اهداف اين پروژه انجام مي‌شود.

جعفرپور ادامه داد: چشم‌‌انداز مشترك تصميم‌گيران و مديران پروژه، واگذاري تمامي فعاليت‌هاي اجرايي اعم از فراخوان، جذب داوطلبان، آموزش، تجهيز و سازماندهي گروه‌هاي محلي به مسؤولان هماهنگي ستادهاي مديريت بحران مناطق، براي تمركززدايي مسؤوليت‌‌ها در معاونت خدمات شهري و استفاده از توان افراد داوطلب آموزش‌‌ديده و سازماندهي‌شده محلات، براي كمك‌رساني سريع است.

وي با بيان اينكه تجارب حاصل از بحران‌هاي گذشته نشان مي‌‌دهد كه انجام عمليات واكنش اضطراري مقابله با بحران به تنهايي از عهده دولت‌‌ها خارج است، گفت: اجراي عمليات موفق و كاهش خسارات و تلفات توسط سازمان‌هاي مسؤول، تنها در سايه تلاش‌‌هاي گروهي جامعه امكان‌پذير خواهد بود.

وي يادآور شد: در جوامعي كه به تدوين برنامه‌هاي آمادگي پيش از بحران مبادرت ورزيده‌‌اند، ميزان تلفات و عدم هماهنگي در انجام وظايف محوله به نحو چشمگيري كاهش يافته است.

معاون خدمات شهري شهرداري همدان اضافه كرد: گروه‌هاي داوطلب واكنش اضطراري محله در فرايند كلي مديريت بحران قادر به كمك در انجام مواردي از جمله شناسايي خطرات بالقوه موجود در محله، ارزيابي آسيب‌پذيري محله، افزايش ظرفيت شبكه رسمي مديريت بحران در سطوح ملي، منطقه‌اي و محلي، كمك به مردم و محله‌ها و سازمان‌هاي مدني در كاهش آسيب‌پذيري آنها از طريق افزايش آمادگي و ظرفيت مقابله با بحران و شناسايي نقش و وظايف جامعه در مراحل آمادگي، مقابله و بازسازي است.

احمد جعفرپور اظهار داشت: تدوين راهبرد يكپارچه براي مديريت مخاطرات بحران شامل پيشگيري، مقابله و بازسازي از طريق افزايش مقاومت ساختمان‌ها و تأسيسات زيربنايي با انجام اقدامات عملي نظير مقاوم‌سازي از ديگر فرايندهاي كلي مديريت بحران طرح گروه‌هاي دوم الوند محلات است.

جعفرپور گفت: از علاقه‌مندان به عضويت در طرح دوام دعوت مي‌شود براي ثبت نام دوره‌هاي مذكور از تاريخ 25 مرداد تا 10 شهريور به فرهنگسراهاي شهرداري همدان مراجعه كنند./هگمتانه

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان