به گزارش صبح الوند، ندا رستمی در یادداشتی نوشت:
اوايل ارديبهشتماه یک رخداد اميدواركننده در حوزه سرمایهگذاری استان رخ داد که كلنگزني 3 طرح تولیدي بزرگ استان توسط سرمايهگذار بومي رزني بود.
این موضوع نخستین ثمرهای بود که از همایش سرمایهگذاری استان در رزن به بار نشست، نقطه امیدی بود که در کنار همه اینها بومی بودن و اعتبار بالای آن سرمایهگذاران بحثی دیگر است.
موضوعی که از ابتدای آغاز به کار نيکبخت مطرح بود و امروز شمهای از آن را به صورت نمونه شاهد بودیم که روی سخن هم با آقا استاندار و همراهانش هست.
اما در این میان 2 موضوع مطرح است؛ نخست مشارکت دادن سرمایهگذاران بومی از اولویتهای استان است و نماينده دولت تدبير و اميد در استان هم که با شعار «همت همگانی برای توسعه استان» کارش را آغاز کرد، این موضوع را بارها مورد تأکید قرار داد؛ در نهایت نتیجهای که انتظار میرفت و میرود را میبینیم.
دیگر آنکه امسال هم بحث فرمايش مقام معظم رهبری بر" همدلی و همزبانی دولت و ملت " همراه بوده كه سنخيت آشكار با همراهي سرمايهگذاران و دولت دارد.
حالا باید گفت که اگر سرمایهگذاران بومي علاقه به سرمایهگذاری در ديارشان نداشته باشند، به طور یقین سرمایهگذاران دیگر شهرها هم علاقهای به این کار نخواهند داشت.
البته سرمايهگذار در حقيقت براي سرمايهگذاري به طور ذاتي دنبال سود است و قالب ذهنياش بيش از آنكه بر محور علايق آن باشد، خارج از تعارفات معمول است كه بخشي از آن را شامل ميشود.
اما اگر شرايط را به طور مثال در 2 استان كرمانشاه و زادگاهش، همدان مساوي قرار دهيم، ميتوان سود را در صورتي كه تشويق شوند برای استان بومی خود هزینه کنند تا توسعه زادبومشان را به دنبال داشته باشد؛ پس ما بايد به سراغشان برويم و حواسمان باشد که اهلان را پَر ندهیم.
تأكيد بر جذب سرمايهگذاران از نوع بومي بدون شك بايد همراه ملزوماتي از جمله موجه نشان دادن سرمايهگذاري در استان باشد.
باید تمامی مدیران بنا به خواسته سرمایهگذاران سرعت توسعه خود را با دولت تدبیر هماهنگ کنند و در اين راه سرعتي علاوه بر شتاب كنوني "كه گاه فقط صرف كارهاي روزمره ميشود- پيدا كنند.
حال که سرمایهگذاران با عرق وطنی و منطقهای خود پا پیش گذاشتهاند فرصتی است که باید قدر بدانیم.
نیروها و سرمایههایی که باید تحریک شوند زیرا پیشرفت استان خود را دوست دارند و در این فکر هستند تا هزینه بزرگ شدن در استان را به این شکل پرداخت کنند.
سرمايهگذاران با ورودشان به استان احساس دِین کرده و میخواهند که باشند اما زمینهها هم باید فراهم شود و موانعی که بر سر راه آنهاست برداشته شود.
سرمايهگذاران توانمندند و از لحاظ مالی هم مشکلی ندارند بلکه تمام خواستههایشان این است که هوایشان را داشته باشيم و نگذاريم بیدليل پشت در مدیران بمانند و امضا و بروکراسی اداری تا مالیاتهایشان را دریابند تا در مجموع در شهر خود احساس امنیت کنند.
البته در سال گذشته شاهد این موضوع بودیم که سید رسول حسینی فرماندار سابق فامنین مجوز کمتر از 48 ساعته فولاد اين شهرستان را رقم زد تا متوجه این باشیم که سرمایهگذار را میتوان یاری کرد؛ اگر بخواهیم و آنها را فراری ندهیم.
اما این را هم نباید فراموش کرد که سرمایهگذار زمانی به میدان میآید که امنیت سرمایهگذاریاش تأمین و بتواند بابت هزینهای که میکند سود کند نه اینکه آورده اولیه را هم از دست بدهد و تازه این زمان است که میشود گفت رشد کردهایم و توسعه یافتهایم و اشتغال ایجاد شده است.
کما اینکه حالا دراستان برخی واحدهای تولیدی تعطیل شده را میبینیم که زیرِ بار وام و بدهی حاضرند واحد تولیدی را هم بدهند و بروند و باید آنها را حمایت کرد؛ حالا که این سرمایهگذاران با امید وارد کار شدهاند گریز نزنند و همپای توسعه استان پیش روند.
دیدگاه شما