به گزارش صبح الوند، قاسم اسدیان عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در همایش ایمنی غذا به مناسبت هفته سلامت، با بیان اینکه روزانه 250 هزار نفر به جمعیت جهان اضافه میشوند، گفت: در حال حاضر روزانه 850 نفر به خاطر گرسنگی در جهان رنج میبرند.
وی با بیان اینکه 5 تا 80 درصد برخی از محصولات کشاورزی از خارج وارد کشور میشود، اظهار کرد: این در حالی است که میزان تولید کشور 118 میلیون تن بوده و ظرفیت افزایش به 300 تن را نیز دارد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه بیش از 600 عامل خسارتزا وجود دارد که بر روی محصولات کشاورزی تأثیر میگذارد، افزود: 42 درصد از محصولات کشاورزی توسط آفات از بین میروند.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند حرارت و شستن، باعث از بین رفتن سموم میشود در حالی که چنین نیست، گفت: سالانه 3 میلیون تن سم در جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
اسدیان اظهار کرد: از سال 77 تا 81، با بررسی 10 کارخانه در مناطق مختلف کشور مشخص شد در بعضی از محصولات، سموم بیش از حد مجاز وجود دارد.
وی افزود: بررسی انجام شده در سال 90، نشان داد 97 درصد محصولات توزیع شده در میدان بارها دارای بیش از 40 درصد سموم پایدار هستند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان با اشاره به مصرف سموم کشاورزی در استان به ازای هر هکتار 750 تا 850 گرم، گفت: این در حالی است که مصرف سموم در جهان 1.5 کیلوگرم و در کشور یک کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه سالانه 2 میلیون نفر در جهان دچار مسمومیت میشوند، اظهار کرد: همچنین سالانه 400 هزار نفر در جهان به دلیل مسمومیت جان خود را از دست میدهند.
اسدیان با بیان اینکه بسیاری از آلودگیها از خاک و آب وارد مواد غذایی میشود، افزود: بر اساس گزارشهای سال 90، 50 درصد میوهها و 40 درصد سبزیجات؛ دارای باقی مانده سموم بین یک تا سه درصد بودهاند.
وی از فعالیت 4 میلیون و 300 هزار بهرهبردار در کشور و 142 هزار بهرهبردار در استان خبر داد و گفت: 78 درصد از این بهرهبرداران بیسواد و کمسواد هستند در حالی که افراد دارای تخصص کشاورزی که به کار تولید مشغولند یک درصد را شامل میشوند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان وجود خردهمالکی در کشاورزی معیشتی را چالش بزرگی دانست و اظهار کرد: افزایش آگاهی تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، نظارت و کنترل محصولات پرمصرف، توجه به محصولات با رعایت حداقل سم و کود، کنترل بیولوژیک و کشاورزی ارگانیک، ارتقای دانش و بکارگیری متخصصان در امر تولید در این سازمان مورد توجه است.
وی با اهمیت به لزوم نصب برچسب بر روی محصولات غذایی افزود: مقابله با قاچاق محصول امر مهمی است که اگر برچسب بر روی مواد تولیدی نصب شود تولیدکننده نیز به سمت تخصصگرایی گرایش پیدا خواهد کرد.
دیدگاه شما