به گزارش صبح الوند، مهدی ناصر نژاد در یادداشتی نوشت:
مصوبه شوراي آرد و نان براي آزادسازي قيمت نان حداقل در 20 درصد نانواييهاي همدان از نيمه دوم فروردينماه جاري به اجرا گذاشته شده است.
با اجراي اين مصوبه هماينك نان سنگك و بربري در تمام نانواييهاي شهرستان با قيمت هر قرص هزار تومان در اختيار شهروندان قرار ميگيرد.
موضوع آزادسازي پخت نان از اوايل زمستان سال گذشته و همزمان با اجراي مصوبه شوراي آرد و نان براي افزايش حدود 40 درصدي قيمت انواع نان در تمام نانواييهاي شهرستان مطرح شد، اما بازتاب نهچندان دلچسب اين موضوع در بين مردم، اجراي مصوبه را تا سال جاري به تعويق انداخت.
تا قبل از افزايش 2 برابري قيمت نان سنگك و بربري اين تصور در نزد قشرهاي مردم وجود داشت كه قطعاً با آزادسازي قيمت پخت نان، كيفيت و وزن نان به عنوان اصليترين خوراك و قوت لايموت خانوادههاي ايراني بهبود خواهد يافت، و ليكن پاسخ بدون چون و چراي شاطر نانوايي سنگكپز در همان روز نخست اجراي طرح به اين سؤال كافي بوده كه «... نخير آقا جان، نان ما همان نان است نه وزن آن اضافه شده و نه با اين آردي كه تحويل ميگيريم، ميشود كيفيت آن را بهتر كرد!».
شاطر نانوا بر اين نكته تأكيد معنيدار داشت كه چنانچه آرد خوب به ما تحويل بدهند شايد كيفيت نان هم بهتر شود!
البته تنها دلخوشي هم نانوا و هم مردم از قيمت سرراست و كنوني نان سنگك و بربري اين است كه هر 2 از عذاب وجدان براي تأمين كسري و اضافه پولخُرد براي تهيه چند قرص نان، رهايي يافتهاند.
نكته مهمي كه سهوی يا عمدی در آزادسازي قيمت پخت نان براي 20 درصد از نانواييهاي كلانشهر همدان و حومه آن مغفول مانده، اين است كه بیشتر مردم همدان يا به لحاظ ذائقه هميشگي و يا به دلیل يك عادت ديرينه سنگكخور هستند و بربري هم براي مصرف صبحانه تقريباً دلخواه همگان بوده و هست و در واقع ميتوان چنين نتيجه گرفت كه آزادسازي قيمت نان سنگك و بربري يعني افزايش قيمت نان براي 80 درصد مردم اين شهر و شهرستان!
پس از يك خلأ چند هفتهاي كه با افزايش 40 درصدي قيمت انواع نان اوايل زمستان گذشته در صفوف فشرده مردم در نانواييهاي سنگكي همداني ايجاد شد تا سنگكخورها به تدريج به قيمتهاي جديد عادت كند. در حال حاضر نيز صف مشتري در نانواييهاي سنگكي در ساعات پخت نان به شدت خلوت شده است و حتي قرصهاي نان تلنبار شده و بدون نانخور در پيشخوان اينگونه نانواييها را ميتوان نظاره كرد. در اين خصوص شاطر يكي از نانواييها كه دلیل را از او جويا شده بوديم، عقيده داشت كه در صورت ادامه چنين وضعيت ناگزير به كاهش ساعات پخت نان در طول شبانهروز خواهيم بود.
دیدگاه شما