به گزارش صبح الوند، محمد سهرابی در یادداشتی نوشت:
سال 94 در شرايطي از سوي مقام معظم رهبري به سال «دولت و ملت، همدلي و همزباني» نامگذاري شد كه نياز به رابطه مبتني بر همدلي و همزباني ميان دولتمردان به عنوان مسئولان اجرايي كشور و مردم بيش از پيش احساس ميشود.
در نگاه نخست بايد توجه كرد كه رابطه متقابل ميان دولت و ملت از جمله ويژگيها و حتي شاخصهاي نظام مردمسالار است و در چنين نظامهايي نهتنها مديران و مسئولان اجرايي در قبال آنچه انجام ميدهند، به مردم پاسخگو هستند، بلكه مردم به عنوان ناظران اصلي، همواره عملكرد دولت را رصد ميكنند.
از طرفي تجربه نشان ميدهد كه هر چقدر رابطه و همكاري ميان دولت و ملت تقويت شود و فاصلهها از بين برود، زمينه براي انجام كارهاي مهم، بزرگ و اقدامات اثربخش براي رشد و تعالي جامعه بيش از پبش فراهم ميشود.
درست در نقطه مقابل چنين وضعيتي، يعني شكاف ميان دولت و ملت است كه علاوه بر ايجاد موانع پيدرپي در مسير پيشرفت جامعه، آسيبها و مشكلات سياسي اجتماعي فراواني متوجه كشور خواهد شد.
بر اين اساس استمرار روابط متقابل ميان دولت و ملت و شكلگيري فضاي مبتني بر همدلي و همراهي از جمله ضرورتهاي يك نظام پيشرفته و مترقي مثل نظام جمهوري اسلامي است كه در آن مردم و رأي و نظر آنها از اهميت زيادي برخوردار است.
با اين اوصاف ميتوان گفت كه مقام معظم رهبري در اقدامي حكيمانه و هوشمندانه با طرح موضوع همدلي و همزباني ميان دولت و ملت و تأكيد بر آن، راه و مسيري را براي جامعه ترسيم كردند كه مبتني بر اصول و چارچوبهاي نظام بوده و در واقع اوج رابطه متقابل ميان دولتمردان و كارگزاران نظام و مردم به حساب ميآيد.
نكته ديگري كه در خصوص شعار امسال مطرح است، ضرورتها و مسائل مهم پيشروي نظام و كشور در شرايط حساس كنوني است كه به مراتب اهميت همدلي، وحدت و يكپارچگي را دوچندان ميكند.
بيشك اگر از منظر فضای سیاسی جهانی، منطقهاي و تعاملات بینالمللی و مخاطرات پیشرو و نيز ضرورتهای تداوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به شعارسال توجه كنيم، آنگاه اهميت موضوع بيش از پيش روشن ميشود.
شرایط منطقه، جهان و مطامع و آتشافروزیهای جدید و شیطنتهای دشمنان اسلام و ایران و ضرورت حفظ و تداوم آرامش و امنیت ملی در منطقه پر آشوب خلیج فارس ایجاب میکند تا همدلي و همزبانی ملی به عنوان یک ضرورت حیاتی مورد توجه ملت و دولت قرار گیرد.
چالشها و مسائل مختلف منطقهاي و جهان بهويژه مسائلي كه در حال حاضر در حوزه سياست خارجي با آنها مواجه هستيم، به علاوه مسائل و موضوعات مختلف و متنوعي كه امروزه در داخل كشور بايد مورد توجه قرار گيرد، همگي ايجاب ميكند كه چنين رابطهاي تقويت شود.
بر اين اساس استفاده از واژگان همدلي و همزباني به خوبي نشان ميدهد كه در شرايط فعلي آنچه اهميت بيشتري دارد و البته زمينه را براي رشد و شكوفايي كشور در حوزههاي مختلف سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي فراهم ميكند، همدلي و همزباني بيش از پيش ميان دولت و ملت، آنهم در همه ابعاد و جوانب است كه بايد مورد توجه همگان قرار گيرد تا در سال جديد كه برنامهها و اهداف مهمي را پيشرو داريم و قدر فرصتها را بايد بدانيم، فضاي همدلي، وحدت و يكپارچگي در جامعه تقويت شود و دولت در رابطهاي متقابل و مبتني بر همدلي و همزباني مورد نظر مقام معظم رهبري با ملت، گامهاي مؤثري را براي رشد و تعالي جامعه بردارد.
از اين نكته نيز نبايد غافل شد كه در شرایط بسیار حساس سیاسی داخلی و بینالمللی، توجه جدی به شعار سال و البته بهکارگيري آن در محافل مختلف، زمینه اختلافافکنی بین ملت و دولت را از بین خواهد برد. در اين ميان مباحثي چون تحقق وحدت ملی و همافزايي اجتماعي اهميت زيادي دارد؛ لذا انتظار ميرود در سالي كه بر همدلي و همزباني تأكيد ويژهاي شده است، حرکتهای خوب و مناسبي جهت همگرايي و يكپارچگي در جامعه با كاربست همدلی و همزبانی ملی انجام شود.
دیدگاه شما