به گزارش صبح الوند، فيض الله مظفرپور در یادداشتی نوشت:
22 اسفندماه با روز بزرگداشت شهدا مصادف است؛ اين مناسبت از تأسيس بنياد شهيد و ايثارگران به دست امام راحل عظيمالشأن برگرفته شده است.
22 اسفندماه سال 58 نهادي تأسيس شد كه متولي امور شهدا و ايثارگران باشد. در بخشي از اين پيام چنين آمده است: «ملت شريف ايران ميدانند كه نهضت اسلامي و پيروزي انقلاب اسلامي مرهون فداكاري قشرهاي مختلف ملت است كه در صف اول بايد شهدا رحمها... عليهم و كساني كه در اين راه معلول و آسيبديده شدهاند، محسوب داشت، لهذا بايد رسيدگي كامل به خاندان شهدا و به آسيبديدگان و معلولين در اين راه چه در حال انقلاب و چه قبل و بعد آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان شود.»
موضوع شهيد و شهادت را میتوان همزمان با گسترش اسلام در شبه جزيره عربستان و جنگهايي كه بين سپاهيان اسلام و كفار قريش صورت گرفت، همزاد دانست. همانگونه كه در تاريخ آمده است: ياسر و سميه اولين شهداي راه اسلام هستند و كساني مثل حمزه عموي پيامبر كه در جنگ اُحد به شهادت رسيد و به سيدالشهداي جنگ اُحد معروف گشت، نام برد. بعد از دوره رسالت پيامبر نيز امامان معصوم(س) همگي در راه خدا به شهادت رسيدند و علي(ع)، اولين شهيد محراب در تاريخ اسلام است و اوج قله شهادت را امام حسين(ع) و يارانش در روز عاشوراي سال 61 هجري فتح كردند.
انقلاب اسلامي ايران نيز كه به رهبري امام راحل پايهريزي شد در همان راستاي فرهنگ عاشورا به بار نشست و با تقديم بيش از 70 هزار شهید در 22 بهمنماه 57 به پيروزي رسيد. و در ادامه همان راه در 8 سال دفاع مقدس ملت ايران و رزمندگان عزيز اسلام با الهام از شهداي كربلا و شهداي انقلاب اسلامي نهايت ايثار و از خودگذشتگي را به منصه ظهور رساندند و با فرهنگ ايثار و شهادت توانستند در مقابل تمامي دنيای كفر و شرك و نفاق ايستادگي کرده و دشمن را به شكست وادار نمايند و تقديم 200 هزار شهيد در جنگ تحميلي گوياي شهادتطلبي ملت ايران است؛ همچنين هزاران جانباز و آزاده كه به عنوان شهداي زنده نمونههاي بارز ايثار و شهادت هستند.
آنچه كه امروز درباره بزرگداشت شهدا بدان نيازمنديم ادامه راه آن شهيدان و گسترش و ترويج روزافزون فرهنگ ايثار و شهادت است و بايد همواره مصداق اين آيه شريفه قرآن باشيم كه ميفرمايد: «از مؤمنان مرداني هستند كه به پيماني كه با خدا بسته بودند وفا كردند، بعضي بر سر پيمان خويش جان باختند و بعضي چشم به راهند و هيچ پيمان خود دگرگون نكردهاند.» (سوره احزاب، آيه 23)
نسل امروز بيش از هر چيز ديگر به فرهنگ ايثار و شهادت نيازمند است تا همانگونه كه انقلاب و 8 سال دفاع مقدس با فرهنگ ايثار و شهادت به پيروزي رسيد همچنین در ادامه راه و در مقابله با تهاجم فرهنگي دشمنان و جنگ نرم آنان كه بسيار پيچيدهتر و سختتر از جنگ سخت است پيروز شوند و با پيروي از رهبر فرزانه انقلاب که خود بهتر از هر كس ديگري فرهنگ ايثار و شهادت را تبيين، ترويج و پاسداری ميكنند.
مقام معظم رهبري ميفرمايد: «زنده نگه داشتن ياد شهدا كمتر از شهادت نيست.» و امام راحل عظيمالشأن نيز فرمود: «نگذاريد پيشكسوتان جهاد و شهادت در پيچوخم زندگي روزمره به دست فراموشي سپرده شوند.»
امام خميني همچنين در پايان فرمان تأسيس سازمان بنياد شهيد انقلاب اسلامي در 22 اسفندماه 58 تذكر مهمي به مسئولان ميدهند و ميفرمايند: «ضمناً متذکر میشود که اگر سازمان در موارد مرقومه به اشکالی برخورد نمود و یا از طرف بعضی متصدیان اهمالی شد، اینجانب را مطلع نمایند تا در رفع آن بهطور مقتضی عمل نمایم.»
كه این نشان ميدهد امام خود پيگير امور شهدا و ايثارگران بوده است و از متصديان امر نيز انتظار داشته است که اهمال و كوتاهي در مورد آنان نكنند. حال بايد گفت همه ما در مقابل خون شهيدان مسئول هستيم و بايد ادامهدهنده راه آنان بوده و خانواده معزز آنان را تكريم کنیم و بدانيم كه راه شهادت همچنان باز است و به قول آن شاعر "اگر آه تو از جنس نياز است/ در باغ شهادت باز باز است"
و به قول استاد شهريار: "شهادت برترين معراج عشق است/ گهش پروازي از جبريل، برتر"
دیدگاه شما