به گزارش صبح الوند، مهدی ناصر نژاد در یادداشتی نوشت:
از نگاهي سنتي و رويكردي ملي به روزهاي پاياني سال، بايد گفته شود، اسفندماه هنگامه خانهتكاني و زدودن غبار يكسال تلاش و مماش و زندگي از سر و روي شهر و خانه و البته كه دلهايمان است. يكسال سپري شد و بر عمرمان گذشت. يكسالي كه با غمها و شاديهاي زيادي برايمان همراه بود؛ چه كارها كه كرديم، چه كارها كه نبايد ميشد و چه كارهايي كه ميبايد و ميتوانستيم انجام دهيم، اما به غفلت گذشت. ميتوانست بهتر از اين باشد، ميتوانستيم بهتر باشيم. جاي شكرش باقي است كه ميتوان نگاه دوبارهاي به عقب داشت، هنوز دير نيست ميتوان جبران كرد، سال نو همه چيز از اول آغاز ميشود. شكوفههاي زيبا و رنگارنگ شاخههاي لخت و كرخت درختان باغ را ميپوشاند و خاك روح و جان زندگي بر طبيعت و بوتههاي خشك ميدماند.
خانهتكاني و لباس تازه بهانه است، سال نو با بهار دلگشايش تنها براي باغ و راغ نيست، حالا كه طبيعت بيجان، جان ميگيرد و از نو شروع ميكند، چرا ما آدمها همچنان كهنه بمانيم؟! چرا كهنگيها را دور نميريزيم؟ چرا غبار از چشمهايمان نميگيريم؟ اين همه تكرار براي چيست؟! چرا بر تكرار، اصرار ميكنيم براي بد بودن، فقط يك درصد اشتباه در قضاوتهايمان كافي است!
سال نو، سال تازگي، سال روييدن دوباره، سال جدا شدن از گذشته و نگاه عبرتانگيز به گذشته، چه خوب است با نو شدن سال، فرصتهاي تازهاي هم براي آدم به وجود ميآيد و دست خودمان است كه نگذاريم فرصتسوزيها تكرار شود. اين سال و اين روز نو و اين تازگيها و قرار مهربانيها و خوبيها بدون مقدمه و بيهيچ تمهيد و برنامه لذتبخش نخواهد بود.
شب عيد است و خانوادههاي ايراني براي ورود به سال نو هزار برنامه، هزينه و قرارومدار دارند. شب عيد اوضاع و احوال بازار هم به خودي خود شلوغ و پرهياهو ميشود. در چنين اوضاع و احوالي همه آدمها كه دنبال كاروبار و بخر و بفروش مايحتاج شب عيدي هستند، سرشان به كار خودشان نيست، زياد اشتباه ميكنند! كمتر كسي مسئول حواس خودش است، اما همينطوري كه نبايد شرايط بازار، حساب و كتاب شب عيدي را به حال خود رها كرد. بايد كسي با دفتر و دستك وارد و مجري قانون باشد كه حواسش جمع باشد و نظارت كند. حالا اگر امسال هم نشد و يا فرصت نبود، سال نو را به سال نظارت، قانون و اجرا تبديل كنيم؛ چون اصلاً روزهاي شلوغ پايان سال فرصتي براي اين حرفها نيست. اين نيز بگذرد.
دیدگاه شما