به گزارش صبح الوند، میثم پورطلوعی در بازدید خبرنگاران از واحد تولید لبنیات در همدان با بیان اینکه استان همدان دارای ۱۵۵,۹۲۷ رأس دام سنگین است، عنوان کرد: سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن شیر در استان تولید میشود که ۸۳ تا ۸۷ درصد آن سهم واحدهای صنعتی گاوداری شیری است.
با بیان اینکه تولید سالانه گوشت قرمز استان ۳۱ هزار و ۳۰۰ تن است، تاکید کرد: سهم واحدهای روستایی در تولید گوشت به ۶۰ درصد میرسد، در حالی که سهم آنها در تولید شیر تنها حدود ۱۷ درصد است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان از سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان برای طرح «مولدسازی روستاها» خبر داد که با هدف تأمین گوشت کشور در حال انجام است، مطرح کرد: در همین راستا در هفته دولت، ۳۳۷ واحد مولدسازی روستایی در حوزه تولید گوشت قرمز افتتاح شد.
وی بیان کرد: ۲۴۴ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای پرواربندی اختصاص یافته که بیش از ۷۰ درصد آن به واحدهای کوچک روستایی تخصیص داده شده است.
پورطلوعی با اشاره به معضل قیمت تمام شده، با تأکید بر اینکه آنچه که امروز دامدار ما هزینه میکند و تولید میکند، در اندازههایی چی نزدیک به یک تا دو درصد برایش سود در نظر گرفته میشود، افزود: در شرایط ایدهآل، یک واحد تولیدی باید حداقل ۱۰ درصد سود داشته باشد.
وی تأکید کرد: نوسانات و افزایش هزینههای خوراک، علوفه، انرژی و حمل و نقل پس از تعیین قیمت اولیه در طول سال برای دامدار لحاظ نمیشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان این مشکل را زمینهساز بحرانهایی چون خرید حمایتی دولت برای محصولاتی مانند مرغ که قیمت آن گاهی ۳۰ تا ۴۰ درصد پایینتر از نرخ مصوب عرضه میشود، دانست.
وی به مشکل تأمین به موقع علوفه و نهادهها اشاره کرد و گفت: با تدابیر اتخاذ شده، ۹۰ تا ۹۵ درصد مشکلات برطرف شده است؛ همچنین برنامهریزی برای ذخیره نهادهها صورت گرفته تا انبارهای پشتیبانی استان قادر به تأمین نیاز حداقل یک ماهه دام و طیور باشند و تولیدکنندگان بتوانند بدون نگرانی پروسه پرواربندی را ادامه دهند.
انتهای خبر/
دیدگاه شما