به گزارش صبح الوند، علی رضایی در نطق پیش از دستور جلسه صحن شورا، افزود: یکی از وظایف مهم مدیریت شهری تقویت و توسعه ورزش شهروندی و ورزش محلات است.
رضایی اضافه کرد: با توجه به تاثیر ورزش در تقویت نشاط اجتماعی، جلوگیری از انحرافات اجتماعی، تامین اوقات فراغت و تامین سلامت جسمی توجه به این حوزه ضروری است.
وی یادآورشد: در این راستا میتوان اقدامات مناسبی از جمله با ایجاد مدیریت واحد ورزش شهری با هدف استفاده از همه اماکن و زمینهای ورزشی برای تقویت ورزش محلات، احداث ۱۲ سالن ورزشی در نواحی برای تقویت ورزش محلات و اختصاص اعتبار بیشتر برای ورزش محلات انجام داد.
** بخش فرهنگی و اجتماعی مناطق تقویت شود
رضایی با اشاره به تقویت نقش فرهنگی اجتماعی محلات، اظهار داشت: با عنایت به سکونت بیش از ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در قلمرو هر منطقه، لازم است در راستای ایجاد تعامل با محیط فرهنگی و اجتماعی خود، بخش فرهنگی و اجتماعی مناطق تقویت شود .
وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان باید وظیفه اجرایی خود را به مناطق انتقال دهد و خود به امر سیاستگذاری و برنامهریزی مبادرت ورزد، افزود: منطقه باید با تشکلهای فرهنگی و اجتماعی محلات در ارتباط و تعامل باشد و تشکلها برای گرفتن خدمات در حوزه فرهنگی و اجتماعی به جای سازمان فرهنگی به مناطق مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: مناطق باید در حوزه فرهنگی، اجتماعی با تشکلهای موجود در محلات هماندیشی هم فکری کرده و از ظرفیت آنها در برنامهریزی و اجرا استفاده کند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان یکی از موضوعات جدید در مدیریت شهری را تغییر رویکرد شهرهای کلان و مراکز استان را از کالبدی، عمرانی و خدماتی به فرهنگی اجتماعی برشمرد و گفت: این تغییر رویکرد میتواند مشکلات فرهنگی و اجتماعی در شهرها را در سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا در اولویت قرار دهد.
رضایی آموزش شهروندی را یکی از مهمترین مسائل در مدیریت شهری برشمرد و افزود: تقویت مشارکت مردم در اداره و نگهداری شهر از طریق آموزش شهروندی امکان پذیر است.
** آموزش شهروندی در اولویت برنامههای شورای شهر باشد
وی با اشاره به اینکه منطقی کردن توقعات و انتظارات شهروندان از طریق آموزش شهروندی میسر است، گفت: همچنین ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی با آموزش شهروندی قابل تحقق است و تقویت دلبستگی مردم تعلق خاطر آنها با شهر و محل از این طریق به دست میآید؛ بنابراین شورای شهر باید در سیاستگذاری و برنامهریزیها آموزش شهروندی را در اولویت خود قرار دهد.
وی در ادامه یکی از نگرانیها و دغدغههای جدی مسئولین و مقام معظم رهبری را گسترش آسیبهای اجتماعی دانست و یادآور شد: مدیریت شهری باید نسبت به این امر مهم احساس مسئولیت کرده و در کنار دیگر مسئولان در پیشگیری و کاهش آسیب ها اقدام کند.
به گفته رضایی تقویت مشارکت مردم استفاده از ظرفیتهای نهادهای محلهای و تشکلهای غیردولتی، مساجد در مقابله با کاهش آسیبهای اجتماعی ضروری است و اختصاص اعتبار و امکانات بیشتر از طریق مدیریت شهری به حوزههای آسیبهای اجتماعی یک امر اجتناب ناپذیر است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان همچنین به حمایت شهرداری همدان از فوتبال اشاره و اضافه کرد: این موضوع نباید تنها بر عهده شهرداری باشد بلکه لازم است دیگر دستگاه های اجرایی برای تقویت فوتبال مدیرت شهری را یاری کنند.
دیدگاه شما