اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. آذر 1399 - 12:29   |   کد مطلب: 34448
فضای مجازی بی قانون دولت فعلی، بیش از هر چیز ضربه اش را به فرهنگ این مرز و بوم وارد می کند، رشد این فضای مجازی در کشور بدون قاعده و قانون باعث شده حتی نتوانیم فرهنگ جامعه خود را در شبکه های اجتماعی بیان کنیم چرا که وقتی حرف از شهید و شهادت می شود هزاران پیج بسته می شود اما از آن سو شاهد رشد لایوهایی هستیم که هر روز و هر ساعت، هزاران نوجوان ایرانی با آن درگیر هستند.

 

به گزارش صبح الوند؛ فضای مجازی رهاشده بیش از هر چیز ضربه‌اش را به فرهنگ این مرزوبوم وارد می‌کند، رشد این فضای مجازی در کشور بدون قاعده و قانون باعث شده حتی نتوانیم فرهنگ جامعه خود را در شبکه‌های اجتماعی بیان کنیم چراکه وقتی حرف از شهید و شهادت می‌شود هزاران صفحه بسته می‌شود اما از آن‌سو شاهد رشد لایوهایی هستیم که هرروز و هر ساعت، هزاران نوجوان ایرانی با آن درگیر هستند.

 

فضای مجازی بی در و پیکر دولت روحانی بیش از هر چیز ضربه‌اش را به فرهنگ این مرزوبوم وارد می‌کند، رشد ناهنجار فضای مجازی در کشور باعث شده حتی نتوانیم فرهنگ جامعه خود را در شبکه‌های اجتماعی بیان کنیم چراکه وقتی حرف از شهید و شهادت می‌شود هزاران صفحه بسته می‌شود اما از آن‌سو شاهد رشد لایوهایی هستیم که هر روز و هر ساعت، هزاران نوجوان ایرانی با آن درگیر هستند؛ درواقع گوشه کوچکی از پرده کنار رفته و بخش ناچیزی از واقعیت زیرپوست فضای مجازی عیان شده اخیراً ماجرای لایو حاشیه‌ساز یک بلاگر اینستاگرامی با یک نوجوان بازخوردهای فراوانی را به دنبال داشت.

 

روح اله نباتی متخصص فضای مجازی و رسانه در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در تقسیم بندی سن و سال در کشورهای غربی به سن 12 تا 18 سال اصطلاحاً Teenage گفته می‌شود که برای این بازه سنی قوانین خاصی در آن کشورها وجود دارد. دسترسی این نوجوانان به اینترنت و شبکه‌های در فضای مجازی و امکان دسترسی به برخی فضاها در دنیای فیزیکی را هم ندارند.

 

 

وی با اشاره به ماجرای لایو حاشیه ساز یک بلاگر اینستاگرامی با یک نوجوان افزود: این اتفاق یک گوشه بسیار ناچیز از فاجعه‌ای است که در حال رخ دادن است.

 

این متخصص همدانی ادامه داد: بدون شک باید منتظر فجایع بدتر در این فضا باشیم چرا که چندین سال است متولیان امر به این موضوع بی توجه هستند و اهتمام ویژه و کار جهادی در این خصوص دیده نمی‌شود.

 

نباتی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی از دید مردم عادی یک صفحه ساده است گفت: از نظر متخصصان، شبکه اجتماعی یک سیستم و پلتفرم هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی است که به شدت در حال گسترش و رشد است.

 

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی کاربردهای فراوانی دارد گفت: در حال حاضر تخریب فرهنگی هوش مصنوعی را می‌بینیم در حالی که کاربردهای فراوان و مزایایی زیادی هم دارد و باید فرهنگ استفاده صحیح از این نوع فناوری ها در جامعه رسوخ کند.

 

متخصص همدانی با اشاره به اینکه هر نوع فناوری به ذات خودش در کنار مزایایی که دارد آسیب‌هایی نیز دارد گفت: این فناوری به شکل بسیار ناشیانه و مخرب در حال استفاده است، اما بسیاری از کشورها در حوزه بازار یابی و تجارت، حمل و نقل، بانکداری و ... به خوبی از آن استفاده می‌کنند.

 

وی افزود: متاسفانه در طی سالیان گذشته در بسیاری از موارد قبل از اینکه فرهنگ استفاده از تکنولوژی وارد شود خود فناوری وارد شده و سالیان سال طول می‌کشد که فرهنگ آن شکل بگیرد و این وظیفه مسئولین و متولیان امر است که قبل از ورود تکنولوژِی در صدا و سیما و رسانه‌ها مردم را آگاه کنند.

 

 

هوش مصنوعی آینده دنیا را تغییر خواهد داد

 

متخصص همدانی با بیان اینکه هوش مصنوعی آینده دنیا را تغییر خواهد داد گفت: جنگ‌ها، سیاست، حمل و نقل، تجارت بازار یابی ارتباط بین انسانها، دولت‌ها و اینترنت اشیا فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که آینده دنیا را تغییر خواهند داد. غول‌های فناوری اطلاعات دنیا از هوش مصنوعی در هدایت هواپیماها و کنترل ترافیک و کاهش هزینه‌ها استفاده می‌کنند و ما نباید غفلت کنیم چرا که استیلای این فناوری‌ها بر زندگی بشری اجتناب ناپذیر است.

 

وی با بیان اینکه اینستاگرام حداکثر حدود 9 سال است که در دنیا مطرح‌شده گفت: در ایران کمتر از چند سال است که رشد داشته و کاربران به سمت این شبکه اجتماعی اقبال نشان داده‌اند. در اینستاگرام اغلب افراد به دنبال نمایش اغراق‌آمیزی از زندگی و داشته‌های خود هستند. بسیاری از چیزهایی که در این محیط دیده و یا شنیده می شود آن چیزی نیست که در واقعیت وجود دارد و همین موضوع منجر به جذب کودکان و نوجوانان و افراد کم تجربه به طرح آن می شود. شاخ های اینستاگرامی با این ترفند ها دنبال جذب دنبل کننده و از این طریق به دنبال درآمدزایی هستند. علاوه بر این اینستاگرام با استفاده از هوش مصنوعی اقدام به تجزیه و تحلیل رفتار مخاطب کرده و بر اساس علایق و سلایق کاربران محتوا را به سمت کار بر هدایت می کند. همچنین اینستاگرام برخی محتوای مخرب را بدون تقاضای کاربران به آنها نشان داده و آرام کاربر را به سمت دلخواه خود هدایت می کند.

 

این تحلیلگر فضای مجازی تاکید کرد: اتفاقاتی نظیر سایت های شرط بندی و لایوهای ضد فرهنگی در اینستاگرام نشاندهده رها شدگی فضای مجازی است. مقام معظم رهبری چند سال پیش دستور تشکیل شورای فضای مجازی برای مدیرت این فضا صادر فرمودند تا این فضای بی انتها به سرعت و دقت مدیریت شود. و این طور نباشد که افرادی پوچ و بی هویت در آن شاخ و شانه بکشند، درآمدزایی کنند، بر خلاف خواست عمومی و فرهنگ و آداب ملت حرکت کنند و آینده جوانان و نوجوانان معصوم را به تباهی و فساد بکشانند.

 

 

فضای مجازی فرهنگ خود ما را در داخل کشور ما تهدید می‌کند

 

وی با اشاره به اینکه حدود 30 سال از ورود فضای مجازی تعاملی به کشور می‌گذرد اما همچنان مشکلات قانونی و مدیریتی وجود دارد گفت: شبکه‌های اجتماعی در اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر تابع قوانین آن کشورهاست و اگر مطلبی مطابق میل آن دولت‌ها نباشد شبکه اجتماعی جریمه می‌شود اما در کشور ما حتی اجازه انتشار فرهنگ خود ما را هم نمی‌دهند و مدام هشدار حذف می‌دهد. در کشوری مانند آلمان در صورتی که مطلبی بر رد هلوکاست مطرح شود شبکه های اجتماعی 24 ساعت فرصت دارند تا خودشان آن مطالب را حذف کنند و در غیر اینصورت با جریمه های بسیار سنگین مواجه می شوند. حتی در انتخابات ایالات متحده، توئیتر بسیاری از توئیت های رئیس جمهور این کشور را صرفا به دلیل زیر سئوال بردن سیستم انتخاباتی این کشور نشان دار کرد و به مردم هشدار می داد که این پیام ها تایید نشده و چالش برانگیز است. اما همین شبکه ها در بحران ها و اغتشاشات داخلی کشور ما مدام بر طبل آزادی کوبیده و به انتشار اخبار دروغ و جعلی می کوبیدند.

 

نباتی گفت: نبود زیرساخت مناسب و مدون مدیریت فضای مجازی و عدم اعمال حاکمیت قانون بر شبکه‌های اجتماعی خارجی باعث شده نتوانیم با دنیا جلو رویم.

 

وی تاکید کرد: اولین زیر ساخت برای مدیریت فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات است که سالهاست که مطرح شده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متولی آن است. شبکه ملی اطلاعات در واقع مدیریت شبکه اینترنت در داخل کشور است که اگر فعال شود بسیاری مشکلات فرهنگی از بین می‌رود و نخبگان تاکید زیادی روی این شبکه دارند.

 

وی تأکید کرد: در صورت که وزارت ارتباطات اهتمام ویژه‌ای به راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات داشته باشد نه‌تنها بخش عمده‌ای از مشکلات حل خواهد شد بلکه مزایا و فضای بسیار مناسبی و برای مردم ایجاد خواهد شد. ایجاد فرصت‌های بی‌شمار شغلی در بستر فضای مجازی، افزایش سرعت دسترسی به شبکه، کاهش قیمت پهنای باند و مقابله با اقدامات ضد فرهنگی بیگانه از پیامدها خوب پیاده‌سازی این شبکه ملی است. همچنین حمایت از پیام رسان های، شرکت های دانش بنیان و نخبگان داخلی توسط وزارت ارتباطات موجب رشد فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی بومی در کشور خواهد شد.

 

انتهای پیام/ آ 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان