به گزارش صبح الوند، یورونیوز: آژانس محیط زیست اروپا در گزارش سالانه خود که روز دوشنبه هفت آبان منتشر شد، فهرست تازهای از شهرهای دارای آلودهترین هوا در جهان را اعلام کرد.
تهران پس از جاکارتا پایتخت اندونزی هفتمین شهر آلوده جهان است.
به اعتبار گزارش آژانس محیط زیست اروپا، هوای تهران بطور میانگین در هر متر مکعب ۷۲ میکروگرم عناصر آلاینده دارد. با توجه به آغاز فصل سرما و پدیده وارونگی (اینورژن) پایتختنشینان ایران بار دیگر شاهد روزهای آلودهای خواهند بود که در سال گذشته دولت را چندین بار ناگزیر به تعطیلی مدارس کرد.
آسیا؛ با اختلاف میزبان آلوده ترین شهرها
جالب این که در این فهرست پس از تهران، نام بیت المقدس قرار دارد و در میان ده شهر بزرگ و آلوده جهان نام دو شهر از هند، دهلی و بمبئی، پکن از چین، جاکارتا و تهران و داکار دیده میشود.
این یعنی هفت شهر آلوده جهان در آسیا قرار دارند که در این میان، دهلی نو با میانگین ۲۹۲ میکروگرم عناصر آلاینده در هر متر مکعب هوای این شهر مکان اول جدول را به خود اختصاص داده است و داکار و بمبئی به ترتیب در جای دوم و سوم قرار دارند.
یک شهر از آفریقا و دو شهر در آمریکای شمالی در لیست بیست تاییها
تنها یک شهر آفریقایی در میان ده شهر آلوده جهان قرار دارد و آن هم ژوهانسبورگ از آفریقای جنوبی است. ملبورن استرالیا نیز امسال در میان ده شهر اول آلوده جهان قرار گرفته است. در این فهرست نام دو شهر از ایالات متحده نیز به چشم می خورد. شهر فرشتگان، لس آنجلس و نیویورک. این شهرها به ترتیب در ردههای ۱۸ و ۲۰ این لیست دیده میشوند. این در حالی است که ایالات متحده با اختلاف به همراه چین تولیدکننده نیمی از گازهای گلخانه ای در جهان است.
سه شهر بزرگ اروپا در میان آلودهترین شهرهای جهان
در میان ۲۰ شهر آلوده جهان همچنین نام سه شهر از قاره سبز دیده میشود.
اولین شهر آلوده اروپایی نه پایتخت کشور، که میلان قطب صنعتی ایتالیاست. میلان در مکان شانزدهم جدول قرار دارد و بلافاصله پس از میلان نام یکی از مهم ترین پایتختهای اروپایی یعنی پاریس دیده میشود. هوای پایتخت فرانسه به طور میانگین در هر متر مکعب ۳۵ میکروگرم عناصر آلاینده دارد.
در جایگاه نوزدهمین شهرهای آلوده جهان، ابرشهر لندن قرارگرفته است. پایتختنشینان بریتانیا به طور میانگین ۲۱ میکروگرم عناصر آلاینده در هوایشان را تنفس میکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما