به گزارش صبح الوند به نقل از ایسنا، حبیب مومیوند در جمع خبرنگاران، بیان کرد: تویسرکان، پایتخت گردوی ایران به شمار میرود و بر اساس اظهارات صریح وزیر و معاون وزیر جهادکشاورزی هر فعالیت علمی، تحقیقاتی و عملی در زمینه گردو در سراسر کشور باید با مبنای تویسرکان صورت گیرد.
وی افزود: تا کنون ۴ هزار اصله نهال گردوی اصلاح شده به باغ مادری و نهالستان گردوی تویسرکان در روستای مرادآباد تحویل تویسرکان شده و مابقی آن نیز که تقریبا ۶ هزار اصله نهال است، بهزودی دریافت و تحویل میشود.
فرماندار شهرستان تویسرکان از انجام 20 هزار فرآیند پیوند در باغات گردوی تویسرکان پس از برگزاری کلاسهای آموزشی خبر داد و تأکید کرد: پیشبینی میشود 20 هزار عمل پیوند نیز توسط خود باغداران شهرستان انجام شده و طرح اصلاح، سرشاخهکاری و پیوندزنی باغات گردوی شهرستان به صورت جدی در حال ادامه است.
وی خاطرنشان کرد: تویسرکان در شهریور امسال میزبان جشنواره ملی گردو، صنایع مبل و منبت و فرش دستباف است که همزمان با رویداد بزرگ و اثرگذار «همدان 2018» برگزار میشود.
مومیوند یادآور شد: تویسرکان به عنوان پایتخت گردوی ایران باید با فعالیتهای برنامهریزی شده، دقیق و هدفمند این عنوان خود را تثبیت کرده و از آن حداکثر بهرهبرداری را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر با وجود کمبود اعتبارات مالی، طرحهای بزرگ و موثر عمرانی در شهرستان تویسرکان به مرحله اجرا درآمده است، گفت: طرحهای اجرایی و عمرانی مانند سد خرمرود، تصفیهخانه سدسرابی، بیمارستان قائم(عج)، چهارخطه کردن جادههای تویسرکان به کنگاور و تویسرکان به جوکار و شرکتهایی همچون تولید داروی هگمتان دارو و تدبیر دارو، مهان کاغذ و کشتارگاه جدید در حال اجرا هستند و تسهیلات ارزانقیمت اشتغالزا علاوه بر بنگاههای اقتصادی کوچک به واحدهای تولیدی بزرگ مانند فاران شیمی، فیلترسازی سرکان و الیافسازان نیز پرداخت شده است.
مومیوند تأکید کرد: شهرستان تویسرکان تا کنون در زمینه جذب تسهیلات ارزانقیمت و اشتغالزای روستایی، طرح اشتغال فراگیر و تسهیلات صندوق توسعه کارآفرین امید رتبه اول استان همدان را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: همچنین شهرستان تویسرکان با برخورداری از 59 واحد کوچک و برگ کشت گلخانهای در زمینی به مجموع مساحت 17 هکتار، 20 درصد واحدهای کشت گلخانهای استان همدان را به خود اختصاص داده است.
فرماندار شهرستان تویسرکان اظهار کرد: بحث تغییر الگوی کشت و استفاده از کشتهای کمآببر با تلاش و جدیت فراوان در شهرستان تویسرکان دنبال میشود و اکنون کشتهای پرآببر به یک دهم میزان سابق کاهش یافته و نمونه بارز این امر کاهش کشت چغندرقند و افزایش کشت کلزا است.
وی گفت: ستاد تنظیم بازار اکنون به صورت هفتگی با هدف پیگیری دقیق و پیوسته بازار و جلوگیری از احتکار کالاهای ضروری و تخلفات صنفی و اقتصادی در شهرستان برگزار میشود و بدون هیچ ملاطفتی با متخلفان برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.
فرماندار شهرستان تویسرکان گفت: بهزودی شاهد آغاز مراحل اجرایی ساخت یک واحد تولید پوشاک در شهرستان خواهیم بود که حدود 150 فرصت شغلی جدید ایجاد میکند.
انتهای پیام
دیدگاه شما