به گزارش صبح الوند به نقل از ایسنا، دکتر محسن ترکاشوند چهارشنبه 9 اسفند در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان ملایر، افزود: درصد بالایی از مبتلایان به بیماری هپاتیت دچار عوارض جبرانناپذیری چون سرطان شده و حتی در مرحله آخر منجر به مرگ میشود و برای بیماری هپاتیت C هنوز واکسنی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در سطح کشور یک میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به هپاتیت B و 300 هزار نفر نیز مبتلا به هپاتیت C هستند، اظهار کرد: از سال 1371 در اقدامی مهم و همهگیر تمامی نوزادان مورد واکسیناسیون هپاتیت قرار گرفتند و این روند ادامه دارد.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: در راستای ریشهکنی این بیماری خطرناک در سطح شهرستان مقرر شد گروههای در معرض خطر چون کارگران شهرداری، کارکنان نیروهای نظامی و انتظامی، کارشناسان جنایی، امدادگران سوانح و حوادث و هلالاحمر، افرادی که در آرایشگاهها مشغول به فعالیت هستند و کارکنان زندانها را به صورت رایگان مورد انجام واکسیناسیون هپاتیت B قرار دهیم.
وی با تأکید بر لزوم همکاری اصناف، شهرداریها، ادارات و نهادهای دولتی در این راستا، ادامه داد: این واکسیناسیون شامل 3 مرحله بوده و از زمان تزریق اول تا آخرین تزریق واکسن 6 ماه زمان نیاز است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر یادآور شد: هزینه این اقدام بالاست و هزینه هر واکسیناسیون حدود 30 هزار تومان میشود که کاملا برعهده وزارت بهداشت و درمان بوده و در جریان طرح تحول سلامت و کاهش هزینههای درمانی تحمیل شده به دولت صورت میگیرد.
وی افزود: راههای انتقال این بیماری شبیه ایدز از طریق تماسهای جنسی، مادر به فرزند، خون و فرآوردههای خونی و از طریق سرنگ و یا هر جسم نوک تیز و برنده آغشته به ویروس منتقل میشود.
ترکاشوند با اشاره به اینکه ویروس هپاتیت برخلاف دیگر ویروسها مدت زمیان زیادی خارج از بدن میتواند زنده بماند و منتقل شود، ادامه داد: 95 درصد افراد مبتلا، از بیماری خود بیاطلاع هستند.
وی با اشاره به وجود نزدیک به 20 هزار نفر دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزشی ملایر نسبت به لزوم آموزش در زمینه راههای کنترل و شناسایی و درمان هپاتیت B هشدار داد و گفت: براساس برنامه کشوری، غربالگری گروههای پرخطر در ملایر زیر نظر مرکز بهداشت و درمان در حال انجام است.
ترکاشوند با بیان اینکه در همین رابطه از آغاز طرح تا کنون 36 سفیر سلامت به ادارات مختلف برای آموزش کارکنان اعزام شده و جلسات متعددی برگزار شده است، یادآور شد: خستگی مفرط، دردهای شکمی، تب، بیاشتهایی و یرقان از علائم این بیماری است.
مردان 5 درصد بیشتر در معرض خطرات شغلی و محیطی هستند
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هفته اول اسفندماه تحت عنوان هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده است، گفت: مردان 5 درصد بیشتر در معرض خطرات شغلی و محیطی هستند.
ترکاشوند بیان کرد: با توجه به اینکه مردان عمدتاً سرپرست خانواده بوده و تکیهگاه و مسئول خانواده هستند بنابراین باید توجه ویژهای به حفظ سلامت خود داشته باشند.
وی مصرف سیگار و الکل و موادمخدر، استرسهای شغلی، سوانح و حوادث، نزاعها و درگیریها، انواع سرطانها، فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی را در مردان بیشتر از زنان عنوان کرد و افزود: شعار هفته ملی سلامت "ورزش؛ کلید طلایی سلامت" است.
ترکاشوند بر لزوم ورزش در طول روز برای آقایان و توجه ویژه به مقوله پیادهروی، تحرک و چکاپهای سالیانه تأکید کرد و گفت: در این زمینه نیازمند همکاری اداره ورزش و حوانان برای ترغیب کردن آقایان به سمت ورزشهای همگانی هستیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر در ادامه به اهمیت و لزوم انجام استعلامات بهداشتی از شبکه و مرکز بهداشت و درمان توسط اصناف قبل از صدور پروانه کسب برای افراد شاغل اشاره کرد و افزود: ما در تمامی طیفهای صنفی خلأهایی داریم که باید رفع شود.
ترکاشوند تصریح کرد: شاغلان اصناف در زمینههای مختلف باید در زمینه آموزش حرفهای و فنی و رعایت موازین بهداشتی و قانونی با مرکز بهدشت همکاری داشته باشند تا از میزان بیماریها و بروز حوادث کاهش یابد.
انتهای پیام
دیدگاه شما