اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

3. بهمن 1396 - 14:07   |   کد مطلب: 28341
رئیس کمیسیون خدمات، حمل و نقل و ترافیک و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه مدیریت بحران شهرداری همدان در کشور نمونه است، گفت: مدیریت بحران نیازمند تأمین زیرساخت‌های لازم است

به گزارش صبح الوند، کامران گردان در کمیسیون خدمات، حمل و نقل و ترافیک و محیط شورا با موضوع بررسی گزارش مدیریت بحران شهرداری و طرح نامه‌ها، با اشاره به عناوین کسب شده مدیریت بحران شهرداری همدان در کشور و حضور در دوره‌های مختلف از جمله در کشور ژاپن، اظهار کرد: متأسفانه ایران و همدان از مناطق با ظرفیت بالا به لحاظ حادثه‌خیزی و مواجه شدن با بحران است، که علی رغم این موضوع در کشور ما آن اندازه که به اقدامات بعد از بحران توجه می‌شود به اقدامات قبل از بحران توجهی نمی‌شود.

 

گردان بیان کرد: توجه کمتر به اقدامات قبل از بحران باعث افزایش میزان خسارات مالی و جانی شده و در زمان بحران به دنبال مدیریت بحران هستیم که این امر هزینه را افزایش می‌دهد.

 

وی مدیریت بحران را مقوله بسیار مهم و امری خطیر دانست و افزود: مدیریت بحران نیاز به تأمین زیرساخت‌های لازم دارد و یک تشکیلات تخصصی است که باید در برابر اتفاقاتی که در شهر رخ می‌دهد طرح‌های توسعه شهری داشته باشیم.

 

گردان با بیان اینکه حوزه حاکمیتی باید بتواند با عنوان مدیریت واحد شهری فعالیت‌های بین بخشی در حوزه قانون و وظیفه ذاتی سازمان‌ها و نهادها را انجام دهد، اضافه کرد: باید کاری کنیم که مدیریت بحران دغدغه مسوولان در استان باشد و مردم و رسانه‌ها در این خصوص مطالبه‌گر باشند تا زمینه و زیرساخت‌های اجرای طرح‌های متنوع آن فراهم شود.

 

وی بحث تاب‌آوری در شهر را عنوان کرد و یادآور شد: باید شهر را از قبل تاب‌آور کنیم تا در صورت بروز اتفاقی در شهر از جمله در شهرک فرهنگیان که بدترین محل برای بحران است را بتوانیم مدیریت کرده و کمترین تلفات را داشته باشیم.

 

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در بحث مدیریت کلان استان در شهر همدان با تشخیص مدیریت بحران برای اسکان اضطراری، مکانی در حاشیه شهر را تسطیح کنیم.

 

وی با ارائه یک پیشنهاد خواستار تهیه تعدادی کانکس در هر استانی قبل از بحران شد و گفت: تهیه تعدادی کانکس برای انتقال سریع و مدیریت بحران در زمان بروز حوادث لازم بوده که البته این امر به عهده مدیریت کلان کشور است.

 

گردان در ادامه با بیان اینکه عضو بسیاری از کنوانسیون‌ها و قراردادهای بین‌المللی هستیم، اظهار کرد: از جمله این قراردادها اقدام هییوگو با 10 مورد است که آموزش‌ها می‌تواند مشکلات و مسائل ناشی از حوادث را کاهش دهد.

 

وی در ادامه با طرح نامه‌ای مبنی بر نوسازی تاکسی‌های فرسوده به ویژه پیکان از آغاز سال 97 و با توجه به پایلوت گردشگری همدان در سال 2018 ، یادآور شد: در بحث نوسازی ۲۰۰ تاکسی در همدان باقی مانده که ابتدا تا مهر ماه مهلت نوسازی بود اما تا پایان سال تمدید شد.

 

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان خاطرنشان کرد: حدود ۹۰ تاکسی پیکان فرسوده داریم که در صورت اقدام به نوسازی طبق نامه ابلاغی شامل تخفیف صد در صدی عوارض صدور، تمدید، نقل و انتقال و سرویس مدارس خواهند شد.

 

اکبر کاووسی‌امید دیگر عضو شورای اسلامی شهر و رئیس شورای شهرستان همدان نیز با بیان اینکه در صورتی که شهروندان آموزش‌های لازم در مواجهه با بحران را فراگرفته باشند، هنگام حادثه خود را ضعیف نمی‌پندارند، اضافه کرد: با آموزش‌ها می‌خواهیم روز بحران در یک نفر باور ایجاد کنیم.

 

سید مسعود عسگریان،رئیس کمیسیون نظارت حقوقی و امور اداری شورای شهر همدان نیز اظهار کرد:در کنار دانش آموختگی فرزندانمان باید فرهنگ شهروندی را ارتقاء دهیم.

 

*همدان به لحاظ زلزله‌خیزی از ایمن‌ترین شهرهای کشور است

مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان با بیان اینکه همدان به لحاظ زلزله‌خیزی از ایمن‌ترین شهرهای کشور است، گفت: بر همین اساس همدان چندین بار برای پایتخت شدن مطرح شد.

 

بیتا روحی معرفی همدان به عنوان ایمن‌ترین شهر ایران را منجر به مزایایی برای شهر دانست و گفت: در این صورت می‌توانیم جذب سرمایه‌گذار و گردشگر داشته باشیم زیرا با توجه به مطالعات انجام شده در ایران و فرانسه به لحاظ زلزله، همدان از شهرهای امن است و با اجرای طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی، مشکلی در خصوص سیلاب در همدان نداریم و قابل کنترل است.

 

روحی بیان کرد: امن کردن شهر همدان ساده است و برای اینکه بخواهیم به ایمنی برسیم در نخستین اقدام همدان را در کمپین شهرهای تاب‌آور جهان ثبت کردیم.

 

وی با بیان اینکه با عضویت در این کمپین دستاوردهای جدید سایر شهرها و سند «سندای» برای ما ارسال شد، افزود: سند «سندای» دومین سند مدیریت بحران است که از سال 2015 تا 2030 اجرا می‌شود و برنامه پنج ساله شهرداری همدان نیز بر اساس آن تدوین شد.

 

روحی با اشاره به برگزیده شدن سند پنج ساله مدیریت بحران شهرداری همدان و ارسال آن از سوی سازمان شهرداری‌ها به شهرداری سایر شهرها، تصریح کرد: بر اساس این سند تشکیل اتاق فکر برای شهر تشکیل شد و طبق این سند برنامه‌ها، پروژه‌ها، راهبردها و طرح‌ها مشخص شد.

 

وی به طرح آموزش شهروندی در مدیریت بحران اشاره کرد و ادامه داد: طرحی را به شبکه آسیایی جوامع ایمن ارسال کردیم که طرح منتخب شد و هدف از ورود به عرصه بین المللی در بحث ایمن‌سازی شهر به منظور جذب سرمایه‌گذار است.

 

مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان ادامه داد: از جمله اقدامات عقد تفاهم‌نامه با یونسکو و طرح پایش شهری برای استفاده از تجارب اساتید با هدف استاندارد کردن فرآیند کار و آموزش‌ها و استفاده از تجارب سایر کشورها بوده است.

 

وی ارتباط با کمپین تاب‌آور سازی شهرها را از دیگر اقدامات برشمرد و یادآور شد: یکی از بندهای تاب‌آور سازی شهرها تاب‌آوری اقتصادی شهرها است و باید جذب سرمایه‌گذار از طرق رایزنی‌ها داشته باشیم.

 

روحی در ادامه با اشاره به کارگروه‌های ستاد مدیریت بحران شهرداری، اظهار کرد: کارگروه سیلاب، کارگروه هشدار، اطلاع‌رسانی و آموزش، کارگروه ایمنی و آتش‌نشانی و کارگروه تدفین از جمله کارگروه‌های ستاد مدیریت بحران شهرداری است .

 

وی اتاق فکر را یکی از پایه‌های اساسی ستاد مدیریت بحران شهرداری دانست و گفت: تشکیل اتاق فکر به منظور استفاده از ظرفیت علمی سایر معاونت‌ها و مدیریت‌ها است و دوره آموزشی ویژه نیز برگزار شد.

 

مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان بیان کرد: کارگروه سیلاب به منظور تهیه گزارش وضعیت رودخانه‌ها، مکان‌نمایی تأسیسات شهری، اجرای طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی و سیستم‌های هشدار سریع فعال است.

 

وی وجود سامانه اطلاعات مدیریت بحران را یک ضرورت دانست که در شهرداری‌ها نداریم، افزود: استقرار سامانه اطلاعات و اشتراک‌گذاری اطلاعات هشدار، اطلاع‌رسانی و آموزش‌های حین بحران ضروری است تا اطلاعاتی برای منابع انسانی و ماشین آلات شهرداری در مدیریت بحران داشته باشیم

 

روحی وجود اطلس مدیریت بحران و پایش و پردازش اطلاعات را نیز یک ضرورت دانست و گفت: مکان‌های خالی برای آواربرداری و اسکان اضطراری در همدان مشخص شده اما اولویت‌بندی و قابلیت آن باید مورد بررسی قرار گیرد که در این راستا باغ میوه یکی از اماکن برای اسکان اضطراری در نظر گرفته شده و در حال بررسی است و در این زمینه رویکرد مدیریت بحران پایگاه‌های چند منظوره است.

 

وی پایش شهری را از دیگر مباحث در آموزش شهروندی برشمرد و گفت: طرح در برخی مدارس اجرا شد و سالانه ۲۵ مدرسه را می‌توانیم پوشش دهیم هرچند در آموزش و پرورش مشکل داریم و برای همکاری درخواست دارند.

 

مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان به تهیه نقشه تخلیه اضطراری محلات اشاره کرد و افزود: در نقشه تخلیه اضطراری محلات، راه‌های امن محله در چند منطقه تهیه شده و بین محلاتی که آموزش‌ها ارائه شده نقشه‌ها توزیع می‌شود.

 

وی با اشاره به کسب عنوان نخست شهرداری در مانور 8 آذرماه در کشور، ادامه داد: باید فرهنگ مشارکت های مردمی در جامعه نهادینه شود تا مردم در امور مختلف مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان