به گزارش صبح الوند، منصور ستوده در جمع خبرنگاران، تصریح کرد: 13 فروچاله مربوط به دشت کبودراهنگ و روستاهای کِردآباد، نوآباد، بابان، آقتپه و خانآباد بوده و 11 فروچاله دیگر در دشت رزن- قهاوند و روستاهای این منطقه ایجاد شده است.
وی بیشترین عمق فروچاله را مربوط به نوآباد شهرستان کبودراهنگ با 60 متر اعلام کرد و گفت: خوشبختانه با اقدامات مناسب در حوزه حفاظت دیگر از سال 89 تا کنون شاهد بروز فروچاله در سطح استان همدان نبودیم.
ستوده اضافه کرد: اجرای طرح احیاء و تعادلبخشی یکی از برنامههای اساسی شرکت آب منطقهای استان همدان بوده که این امر سبب جلوگیری از ایجاد فروچاله جدید در سطح استان همدان شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر وضعيت بحراني منابع آب زيرزميني باعث تشديد افت سطح آب زيرزميني و كسري حجم مخزن دشتها شده به گونهاي كه حدود 306 محدوده از 609 محدوده مطالعاتي در وضعيت ممنوعيت توسعه بهرهبرداري قرار گرفته و ساليانه با حدود 5 ميليارد مترمكعب كسري مخزن مواجه شده است.
وی خاطرنشان کرد: كاهش منابع آب زيرزميني به ویژه در دهه اخير به طور مستمر ادامه داشته است به طوريكه در طول دوره آماري 20 سال اخير با 108 ميليارد مترمكعب اضافه برداشت از ذخاير استراتژيك آب زيرزميني مواجه بودهايم.
به گفته ستوده، برداشت بيش از حد پروانه چاههای مجاز، برداشت چاههاي غيرمجاز، عدم وجود مصرف بهينه، ضعف نظارت و كنترل بر منابع آب و حفاري و عدم وجود ابزارهاي سنجش، نقص شبكههاي پيزومتري و دادههاي سطح آب و بيلان، عدم آگاهي ذينفعان و نبود تشكلهاي آب بران و خشكساليها و بالا رفتن نيازهاي شرب و صنعت از عوامل کسری مخزن محسوب میشوند.
وی اضافه کرد: براساس هدفگذاری انجام شده از طریق طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی به دنبال حفاظت و مدیریت منابع آبی هستیم که خوشبختانه نتایج مناسبی نیز در این زمینه کسب شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان همدان بیان کرد: خوشبختانه همکاری لازم از سوی دستگاههایی همچون دادگستری، نیروی انتظامی و استانداری همدان برای انسداد چاههای غیرمجاز وجود داشته اما نیاز است تا ادامه راه با همکاری بیشتری پیگیری شود تا به سرمنزل مقصود برسیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما