اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

23. مرداد 1396 - 1:19   |   کد مطلب: 26212
مدیرکل دفتر توانمندسازی معاونت پرستاری وزارت بهداشت خبر داد:
استخدام ۴۳هزار پرستار در سال گذشته
مدیر کل دفتر توانمند سازی، ارتقاء بهره وری و سرمایه های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از استخدام ۴۳هزار پرستار در قالب شرکتی، استخدام و خرید خدمت خبر دادتصریح کرد: ۱۱هزار پرستار نیز به طور اختصاصی استخدام شدند
استخدام ۴۳هزار پرستار در سال گذشته

به گزارش صبح الوند، علی دادگری  در حاشیه همایش آموزشی شاخص‌های ملی پرستاری در کلان منطقه 3 آمایشی کشوری در گفت‌وگو با صبح الوند با بیان‌اینکه سال گذشته طرحی در وزارت بهداشت به عنوان  ارزیابی کیفیت خدمات پرستاری مطرح شد گفت: در سطوح بالینی و در راستای ارائه خدمات مراقبتی 10 شاخص نهایی  به عنوان شاخص های ارزیابی کیفیت مراقبت پرستاری استخراج  شده است و  در روش علمی به کار گرفته شده ابتدا 150 شاخص جمع‌آوری شد که به 15 شاخص تقلیل وبا تحلیل‌های انجام شده توسط صاحبنظران به 10 شاخص رسید.

 

وی با تاکید براینکه شاخص‌ها از لحاظ ساختاری و عملکردی مد نظر قرار گرفته شده است، افزود: موضوع امروز به شاخص عملکردی معطوف است که دو موضوع شاخص عملکردی یعنی زخم‌های فشاری (آسیب های فشاری) و سقوط( زمین خوردن) مورد توجه است.

 

وی در ادامه اظهار کرد: بنابراهمیت گسترش دانش، نگرش و بهبود عملکرد پرستاران در مورد زخم فشاری و سقوط تا پایان شهریورماه در تمام 10 کلان منطقه کشور یک دوره آموزشی مخصوص سوپروایزر آموزشی در این رابطه برگزار خواهد شد.و این افراد مسوول انتقال آموزش به مخاطبان اصلی هستند.

 

وی با بیان اینکه این شاخص ها به گروه سنی خاصی محدود نمی شود افزود: شاخص «سقوط» معمولاً در تمام گروه‌های سنی اتفاق می‌افتد و معضل مهم سلامت در جامعه و محیط‌‌های بالینی و بیمارستان است.

 

مدیرکل دفتر توانمندسازی، ارتقاء و بهره‌وری سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت موضوع ایمنی در بیمارستان به ویژه برای سالمندان و کسانی که اختلالات روانی دارند، افزود:  متاسفانه در کشوری قرار داریم که ابزاری فارسی مطابق با شرایط بیمارستان‌ی و افراد ایرانی وجود ندارد و ما مجبور هستیم از ابزارهای پیش بینی سقوطی استفاده کنیم که جنبه بین‌المللی دارند و منشأ کشورهای غربی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه آمار زمین خوردن بالاست اما متاسفانه ابزار پیش‌بینی سقوط (پرسشنامه) به ویژه برای سالمندان در کشور وجود ندارد. گفت:چند ابزار پیش بینی برای جلوگیری ازسقوط وجود دارد.

 

دادگری با اشاره به ماموریتی که از معاونت پرستاری به اداره کل محول شده گفت : در قالب طرح پژوهشی کشوری در حال طراحی و تدوین ابزار یا پرسشنامه پیش‌بینی سقوط برای جامعه هستیم.

 

مدیر کل دفتر توانمنر سازی، ارتقاء و بهره وری سرمایه های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت  با تاکید براینکه استفاده از ابزار غربی با ارگونومی ساختار بدنی ایرانیان سازگار نیست و هم عوامل محیطی موجود در کشور ما با جوامع غربی متفاوت است، اظهار کرد: علاوه بر این دو عامل از طرفی استفاده  از ابزار غربی در 900 بیمارستان مستلزم پرداخت حق ملکیت معنوی ابزار به دانشگاه، فرد یا موسسه مبدع ابزار است.

 

دادگری با اشاره به اینکه باید هزینه‌های چند صد میلیون دلاری بابت 900 بیمارستان در سطح‌کشور برای استفاده از ابزار غربی به موسسات پرداخت کرد، افزود: پیش بینی می شودتا پایان سال جاری نسخه اولیه ابزار پیش‌بینی سقوط برای جامعه ایرانی نهایی شود و برای اجرای اولیه در اختیار پرستاران و جامعه سلامت ایرانی قرار گیرد.

 

*50 درصد سالمندان در جامعه حداقل یک بار سقوط می‌کنند

وی با اشاره به اینکه 50 درصد سالمندان در جامعه حداقل یک بار سقوط می‌کنند تصریح کرد: در بیمارستان از 25 تا 42 درصد سالمندان حداقل یکبار در سال سقوط می‌کنند این در حالی است که یک زمین خوردن چندصد میلیون تومان برای جامعه و بیمارستان کاهش هزینه خواهد داشت.

 

مدیرکل دفتر توانمندسازی، ارتقاء و بهره‌وری سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: امید است در سراسر کشور از سال 97 با ابزار  معتبر و قابل اطمینان  موارد متعددی از سقوط را در جامعه ایرانی پیش بینی کنیم.

 

وی فواید این طرح را کاهش تحمیل هزینه هنگفت، عوارض ناشی از سقوط، شکست‌های استخوانی و طول مدت طولانی بستری شدن بیماران برشمرد.

 

وی تاکید کرد: جلوگیری از موارد زمین خوردن باعث صرفه جویی چند صد میلیون دلاری در هزینه درمان بیماران و هزینه‌های بستری می شود.

 

وی متوسط مصرف دارویی سالمندان درخانه در ایران را روزانه ۸عدد قرص اعلام کرد و گفت: متاسفانه مشکل پرمصرفی دارو یکی از مشکلات سلامت در جامعه ایرانی است به گونه ای که این مشکل در جامعه بین‌المللی مشکل چند دارویی گفته می‌شود.

 

وی با بیان اینکه مصرف آنتی بیوتیک در کشور ما  بسیار بالاست و مصرف چند دارو در طول روز نیز در نیز در ایران بومی شده است، گفت:اگر سالمندی همزمان پنج دارو مصرف کند روش پر مصرف دارو را دارو

 

دادگری به امضای تفاهم نامه همکاری متقابل معاونت پرستاری با معاونت بهداشت وزارت بهداشت اشاره کرد. اعلام کرد: هدف از انعقاد این‌تفاهم‌نامه بکارگیری پرستاران سلامت جامعه و گسترش دانش عمومی است به طوری که در این تفاهمنامه پرستاران بهداشت جامعه و پرستاران ارشد سالمندی در مراکز جامع سلامت بکار گرفته خواهند شد و همچنین بالاترین خدمات سلامتی و بهداشتی را به مردم جامعه در راستای افزایش کیفیت زندگی و بهبود سبک زندگی ارائه خواهند داد.

 

و ی خاطر نشان‌کرد: در سال گذشته ۴۳هزار  پرستار در قالب شرکتی، استخدامی، خرید خدمت بکار گرفته شده است و 11 هزار  پرستار نیز به طور اختصاصی استخدام شدند.

 

وی با اشاره به اینکه طرح هوم کر(مراکز مشاوره و پرستاری در منزل) در سال گذشته در معاونت پرستاری وزارت بهداشت پیگیری و پیشرفت قابل توجهی داشته است عنوان کرد:آئین نامه هوم‌کر مدتی پیش به دانشگاه ها و بیمارستان ها ابلاغ شده است این در حالی است یک‌هزار هوم‌کر ثبت شده در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها فعال نیستند.

 

دادگری استانداردسازی مراقبت پرستاری در منزل از بیماران را از اهداف هوم کر که در گسترش است، عنوان کرد وگفت: برخی از مراکز هوم‌کر در حال گسترش و تعمیم نوع مراقبت‌های خود به جامعه به ویژه به  معلولین، سالمندان و سایر افراد نیازمند خدمات پرستاری را پوشش می دهند. به گونه ای که این طرح نیز زیر پوشش قرار گرفته است.

 

 وی با اشاره به اینکه طبق تحقیقات به دست آمده 30 درصد خدمات پرستاری ارائه شده در کشور نیاز به تحصیلات آکادمیک ندارد گفت:  سیاستی با این عنوان شکل گرفته که از افراد دیپلمه در طرح کمک پرستار استفاده شود.

 

دادگری با بیان اینکه کمک پرستار با یک سال آموزش می‌تواند جایگزین کمک‌بهیار یا هر رده شغلی شود، افزود: این افراد با یک سال آموزش در مراکز معتبر مجوز کار در وزارت بهداشت را خواهند داشت.

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان