به گزارش صبح الوند به نقل ازایسنا، طبق اطلاعاتی که منابع مخالف سوری در مصاحبه با الشرق الاوسط ارائه دادند، این تشکیلات جدید که درصدد اعلام آن به عنوان "دولت نوپا" هستند، پس از نشست فرماندهان و سرکردگان النصره، احرار الشام، فیلق الشام، جیش الاسلام، لشکر ۱۳، لشکر ۱۰۱، جند الاقصی، جبهه شامیه، اجناد الشام، جیش المجاهدین و صوت الحق شکل گرفته است.
منابع به این امر اشاره کردند که تعداد گروهها ممکن است به ۱۴ گروه افزایش یابد و تمامی گروهها ظرف یک هفته منحل و تمامی عناوین آنها لغو میشود و تشکیلاتی جدید و واحد شکل میگیرد و فرماندهان گروهها باید پستهای رهبری خود را رها کرده و به مجلس شورای تشکیلات جدید بپیوندند. پس از آن، رئیسی برای سراسر "مناطق آزاد شده" از افراد "با اخلاق، شایسته، شجاع و دارای حسن مدیریت" انتخاب میشود. پس از آن، مجلس شورا با مشورت "مفتیها" و کارشناسان مدیریتی "قانون اساسی" جدیدی را برای کشور در سایه "شریعت اسلامی" در طول یک ماه بعد از تاریخ صدور این بیانیه تدوین میکند.
بر اساس تفاهمی که حاصل شده است، تمامی مقرها در اختیار تشکیلات جدید قرار میگیرند و تمامی پرچمها جز پرچم جدید سوزانده میشوند و هرکس که نامگذاریهای گروهی قدیم را ترویج کند، مجازات میشود.
همچنین بر اساس توافق جدید، کانال تلویزیونی و شبکه رادیویی برای این تشکیلات جدید به راه میافتد که برنامههای "هدفمند" از این رسانهها پخش میشود و رئیس مورد توافق هفتهای یک بار در رسانهها در چارچوب دیدارهای سازمان یافته حضور مییابد تا مردم را در جریان تحولات قرار دهد.
در همین حال، سمیر النشار، یک فعال آگاه از حلب در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت که مناقشاتی میان گروههای ارتش آزاد سوریه در جریان است تا "ارتش ادلب آزاد" گسترش یابد و شامل بیشترین تعداد ممکن از گروههای ارتش آزاد با رهبری یکپارچه و اهداف مشخص در راستای خدمت به "انقلاب" سوریه شود.
وی بر خلاف برخی از اخبار درز پیدا کرده، تردید خود را نسبت به این امر اظهار کرد که گروههایی چون لشکر ۱۳ و ۱۰۱، وابسته به ارتش آزاد به تشکیلاتی بپیوندند که گروههای تندرو آن را ایجاد کردهاند.
وی گفت، هر گروهی از ارتش آزاد را یک افسر سوری جدا شده از نظام رهبری میکند که پیوستن به چنین تشکیلاتی را نمیپذیرد.
النشار نسبت به این امر هشدار داد که شکل گیری این تشکیلات ممکن است ادلب و شمال سوریه را به "قندهار دوم" تبدیل کند، همانند آنچه که توسط طالبان افغانستان به وقوع پیوست.
وی افزود: گروههایی که از سر اکراه به این تشکیلات ملحق شوند، در مخمصهای قرار خواهند گرفت که از حیث تلفات جانی و تعداد قربانیان و خسارتها بیسابقه خواهد بود.
النشار تصریح کرد که نه فقط کشورها بلکه مردم سوریه نیز با این تشکیلات مخالفت خواهند کرد.
در همین حال، منابع نظامی مخالف در مصاحبه با روزنامه عکاظ اعلام کردند، گروههای مسلح در ادلب و برخی از گروههایی که محلههای شرقی حلب را ترک کردهاند، برای تاسیس تشکیلاتی جدید در چارچوب بازسازی ساختار گروههای مخالف تلاش میکنند.
منابع تصریح کردند که شکل گیری این تشکیلات پس از ضربهای که در حلب به آنها زده شد، صورت میگیرد اما رایزنیها میان گروههای برجسته همچنان با مشارکت فتح الشام (جبهه النصره سابق) در این تشکیلات جدید به مشکل برخورده است.
منابع احتمال دادند که ستون فقرات این تشکیلات جدید از احرار الشام، فیلق الشام و جیش الاسلام باشد تا سایر گروهها در آینده به این تشکیلات بپیوندند.
منابع گفتند که این تشکیلات جدید به منزله "گروههای جهادی سابق" نخواهد بود بلکه برای اعتبار بخشیدن مجدد به ارتش آزاد است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما