به گزارش صبح الوند به نقل از تابناک،
دکتر محمد حسین عزیزی با اشاره به اینکه بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگهای آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود و عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد، اظهارداشت: همچنین رنگ چای قهوه ای و در غلظت کم باشد و مزهای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد.
عزیزی ادامه داد: اغلب چایهایی که روی بستهبندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه شده از برگچههای بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانهای برای تشخیص چای خوبند.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگهای بالایی بوته چای، غنچههای برگی چای نیز گفته میشود، عنوان کرد: این برگها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گستری دارند و جزو چایهای درجه ۱ محسوب میشوند. برگهای کمی درشتتر، چای درجه ۲ و چایی که از برگهای بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوتهها تهیه شده باشد چای درجه ۳ نامیده میشود که تلختر است. در میان انواع چای، بستهبندیهای معروف به کیسه ای هم از خاکههای بیکیفیت چای تهیه میشوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیاییاند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ میدهند و چه بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چای درجه ۳ هستند که از مخلوط کردن خردهها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه میشوند. این نوع چایها را فرم میدهند یا به شکل گلوله در میآورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی میزنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات میشود که همین نشانهها و خصوصیات مشخص میکند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی کیفیت است.
عزیزی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه میشود، به سلامت آنلاین گفت: نمیتوان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله ای خریداری نکرد چون این نوع چایهای فلهای کارشناسی نشدهاند و اغلب هم در شرایط غیر بهداشتی نگاهداری میشوند.
به گفته این متخصص علوم و صنایع غذایی؛ چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچههای بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب میشود و بر عکس، چای کله مورچه و باروتی، چای درجه ۳ است و کیفیت و ارزش تغذیهای چندانی ندارد.
دیدگاه شما