به گزارش صبح الوند منصور ستوده افزود: سطح آبهای زیرزمینی به طور میانگین هر سال یک متر در همدان کاهش می یابد.
وی خاطرنشان کرد: 85 درصد از کشور در شرایط خشک و نیمهخشک قرار دارد این در حالیست که میزان بارندگی از حد متوسط کمتر بوده و توزیع بارش در شرایط یکسانی نیست.
وی اضافه کرد: میزان آب تجدیدپذیر بسیار اندک بوده و با افزایش جمعیت روند کاهش آب نیز شتاب بیشتری پیدا کرده است.
معاون شرکت آب منطقه ای همدان یادآوری کرد: پس از سال 83 سطح آبهای زیرزمینی رو به کاهش بوده به گونه ای که میزان منابع آب زیر زمینی به شدت کاهش داشته است.
ستوده تغییر الگوی کشت و استفاده از محصولات کم آب بر، تغییر سیستم آبیاری سنتی به نوین بدون افزایش سطح زیر کشت را از مولفه های تاثیرگذار در مدیریت مصرف آب برشمرد.
وی گفت: با توجه به اینکه منابع جدید آبی در استان همدان وجود ندارد بنابراین باید منابع موجود را به خوبی مدیریت کنیم.
معاون شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه همدان در حوزه آب شرایط خوبی ندارد اظهار کرد: این استان در وضعیت تنش آبی قرار دارد.
ستوده افزود: یک هزار و 834 حلقه چاه غیرمجاز از نیمه دوم سال 93 تاکنون مسدود شده و روند مسدود کردن چاههای غیر مجاز به طور جدی و با سرعت در حال انجام است.
وی گفت: همدان استانی وابسته به کشاورزی بوده و صنعتی نیست و حوزه کشاورزی هم حجم آب زیادی را به خود اختصاص می دهد.
وی اظهارکرد: آب مجازی یا همان آبی که صرف تولید یا کاشت محصول می شود بخش زیادی از مصرف آب را به خود اختصاص داده بنابراین نباید در استان محصولی که جنبه صادراتی داشته و استان نیازی به آن ندارد را تولید کرد.
12 هزار و 352 حلقه چاه کشاورزی در استان همدان وجود دارد که 11 هزار و 422 مورد دارای پروانه بهینه و 924 مورد دارای مجوز حفر هستند.
انتهای پیام/.
دیدگاه شما