به گزارش صبح الوند به نقل از مهر، از ابتداي خرداد ماه امسال تاکنون 10 حادثه آتش سوزي، انفجار و سقوط از ارتفاع در سطح صنايع نفت، گاز و پتروشيمي ايران به ثبت رسيده که در جريان اين حوادث در کنار خسارتهاي سنگين مالي، تاکنون 3 نفر کشته و 12 نفر مصدوم و يا دچار سوختگي شديد شدند.
بر اين اساس اولين اول خرداد ماه سال جاري حادثه در واحد فرآيندي CTA مجتمع پتروشيمي شهيد تندگويان به وقوع پيوست که اين حادثه تنها خسارت مالي و توقف چند روزه خط توليد را به همراه داشته که علت وقوع اين حادثه تاکنون اعلام نشده است.
دومين حادثه به فاصله پنج روز از آتش سوزي پتروشيمي تندگويان به ثبت رسيد و سقوط از ارتفاع يکي از کارکنان در پتروشيمي بندر امام در حين انجام تعميرات اساسي منجر به کشته شدن يک نفر شد و در نهايت علت اين حادثه بياحتياطي و عدم رعايت موارد ايمني اعلام شد.
بزرگترين و مهيب ترين حادثه در صنعت نفت ايران بدون شک مربوط به انفجار و آتش سوزي در واحد پارازايلين و سپس يکي از مخازن ذخيره سازي نفتاي پتروشيمي بوعلي است.
در اين حادثه که تلفات انساني به همراه نداشت برج و واحد توليد پارازايلين و يکي از مخازن ذخيره سازي نفتاي پتروشيمي بوعلي تقريبا به طور کامل سوخت و با گذشت بيش از 20 روز هنوز علت اين حادثه اعلام نشده است.
در ادامه حوادث سريالي در صنعت نفت ايران اين بار نوبت به آتش سوزي در خط لوله اتيلن غرب بود که به دليل بي احتياطي پيمانکار شرکت ملي گاز، انفجار کوه و در نهايت پرتاب سنگ هاي بزرگ، منجر به آتش سوزي در اين خط لوله اتيلن غرب شد.
از سوي ديگر در ادامه تير ماه پرحادثه صنعت نفت، ترکيدگي و آتش سوزي خط لوله مايعات گازي NGL در منطقه نفتي مارون منجر به سوختگي و در نهايت کشته شدن يکي از کارکنان صنعت نفت شد.
بر اين اساس يکي از کارکنان پيمانکاري شرکت نفت و گاز مارون بر اثر آتش سوزي در حين کار روز گذشته در يکي از بيمارستانهاي اصفهاني به دليل شدت سوختگي جان به جان آفرين تسليم کرد.يکي از مهمترين حوادثي که در طول يک ماه گذشته به وقوه پيوسته آتش سوزي يکي از مخازن ذخيرهسازي در پتروشيمي بيستون بود که با گذشت چند هفته علت اصلي اين حادثه هم به طور رسمي اعلام نشده است.
با اين وجود، شروع اين حادثه از اين جهت بوده که بخارات لايت اند LIGHT END زير سقف مخزن جمع شده و در اثر جرقهاي منفجر شده اما اينکه جرقه چطور زده شده و شروع حادثه از کجا بوده هنوز در دست بررسي است.
در ادامه اين حوادث، مرداد ماه امسال نشست گسترده مواد شيميايي در واحد در دست تعمير پارازايلين پتروشيمي بوعلي منجر به مصدوميت و سوختگي شديد 9 نفر و ايست قلبي مديرعامل اين مجتمع پتروشيميايي شد.
البته اين پايان ماجرا براي جوادث سريالي صنعت نفت کشور نبود، آتش سوزي در اتاق کنترل مجتمع بندري پارس عسلويه مخصوص صادرات محصولات پتروشيمي و پليمري، برخورد يک فروند کشتي نفتکش ايراني به يک کشتي کانتينربر در آب هاي سنگاپور، آتش سوزي در واحد تقطير 80 که در حين مراحل اوليه راه اندازي به سبب پر بودن مخازن فرآورده نفتي و آتش سوزي جزئي در حاشيه پالايشگاه نفت شازند از ديگر حوادث صنعت نفت در طول چند روز گذشته به شمار مي رود.
در نهايت ، آتش سوزي در خط لوله انتقال گاز 42 اينچي گناوه منجر به گشته شدن دست کم يک نفر و سوختگي و مصدوميت شديد سه نفر ديگر شده است.
نکته مشابه تمامي اين حوادث آن آست که تاکنون گزارش جامعي درباره بروز و علت وقوع اين حوادث توسط مجموعه صنعت نفت منتشر نشده و در برخي حوادث صنايع پتروشيمي، وزارت نفت و شرکت ملي صنايع پتروشيمي به دنبال گناهکار جلوه دادن بخش خصوصي هستند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما