اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

8. تير 1395 - 8:27   |   کد مطلب: 18568
مدیرکل منابع طبیعی همدان خبر داد
ایجاد 20 دکل دیده‌بانی در مناطق بحرانی مراتع همدان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه باید 20 دکل دیده‌بانی در مناطق بحرانی مراتع استان ایجاد شود، گفت: هیچ پست سازمانی برای منابع طبیعی و محیط زیست در مورد آتش‌نشانی وجود ندارد.

به گزارش صبح الوند، محمدرضا همتی در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان همدان با اشاره به اینکه با آغاز فصل تابستان و شروع فصل گرما احتمال وقوع حریق در جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌ها وضعیت پوشش گیاهی مراتع استان مناسب است اما با آغاز فصل گرما و خشک شدن پوشش گیاهی احتمال شروع حریق وجود دارد.

وی عامل اصلی بروز آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع را عامل انسانی دانست و با بیان اینکه در دنیا حدود 4 میلیارد هکتار جنگل وجود دارد که معادل 30 درصد خشکی کره زمین است، ادامه داد: سالانه مقادیر زیادی از منابع جنگلی از بین می‌روند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه ایران از نظر جنگل رتبه چهل و پنجم دنیا را دارد و از این نظر ضعیف است، افزود: هشت درصد ایران پوشیده از جنگل است.

وی با اشاره به اینکه اگر رشته کوه البرز و زاگرس نبود ایران نیز مثل عربستان بیابانی بود، بیان کرد: در ایران 5 میلیون هکتار جنگل وجود دارد.

همتی به اصل 45 و 50 قانون اساسی اشاره کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسل آینده باید برای آن تلاش داشته باشند، یک وظیفه عمومی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عمده آتش‌سوزی در مناطق جنگلی رخ می‌دهد، ادامه داد: تصرفات اراضی ملی، زراعت در زیر درختان جنگلی، بهره‎برداری غیر اصولی از معادن و فعالیت‌های توسعه‌ای دیگر، استقرار مناطق صنعتی، انتقال فاضلاب‎های خاص، قطع درختان برای قاچاق، چرای زودرس، آتش‎سوزی و... از علل از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با تاکید بر اینکه برای چرای حیوانات سه برابر بیشتر از ظرفیت استفاده می‌شود، افزود: آتش‌سوزی عمدی و سهوی خساراتی در پی دارد و ریزگردها نیز از عواقب بی توجهی به طبیعت هستند.

وی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده تغییرات اقلیم بیشترین تاثیر را در بحث جنگل‌ها به خود اختصاص داده است، افزود: مردم و جوامع محلی باید برای حفاظت و حراست از جنگل‌ها و مراتع مشارکت کنند.

همتی سهل‌انگاری دامداران، جنگل‌نشینان و ساکنان روستاها، افزایش جمعیت گردشگر و طبیعت‌گرد، جایگزینی سوزنی‌برگان به جای پهن‌برگان، وجود درختان پوسیده، شکسته را از عوامل ایجاد حریق در جنگل‌ها دانست.

وی تهیه طرح جامع مدیریت پیشگیری، عقد قرارداد خرید بالگرد، ایجاد توسعه شبکه بی‌سیم و شبکه رادیویی، نصب و تهیه تابلوهای هشداردهنده، تهیه پوستر و بولتن ترویجی را از جمله اقدامات پیشگیرانه دانست و افزود: عقد قرارداد به منظور خرید بالگرد برای 9 استان انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به ایجاد 11 هزار کیلومتر خط آتش‌بر در استان، افزود: هیچ پست سازمانی برای منابع طبیعی و محیط زیست در مورد آتش‌نشانی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هنگام بروز آتش در جنگل و مراتع ایستگاه آتش‌نشانی شهرداری کمک می‌کند اما به علت صعب‌العبور بودن قادر به ادامه کار نیستند، اظهار کرد: کمبود نیروی ماهر، کمبود اعتبار و گستردگی کار، کمبود تجهیزات آتش‌نشانی و ... از دیگر مشکلات است.

همتی سال‌های 89 و 90 را پیک آتش‌سوزی در استان دانست و با بیان اینکه استان همدان سال گذشته از نظر تعداد حریق رخ داده در جنگل‌ها و مراتع رتبه پنجم را داشت، افزود: 385 هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان طعمه حریق شدند که میانگین سه هکتار است.

وی شناسایی نقاط بحرانی، برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی، اطفای حریق، ایجاد شبکه رادیویی بی‌سیم، برخورد با متخلفان اطفاء، استقرار 6 اکیپ اطفاء حریق در مناطق بحرانی و... را از جمله اقدامات انجام شده در بحث حریق دانست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: دستگاه‎های اثرگذار در راستای فرهنگسازی در زمینه حفاظت از محیط زیست باید کمک کنند.

وی با بیان اینکه در مناطق بحرانی ایجاد حریق به 200 نفر نیرو برای سه یا چهار ماه لازم است، بیان کرد: بالگرد نیز مورد نیاز استان است.

همتی خواستار تامین 10 دستگاه موتورسیکلت چهارچرخ شد و افزود: باید 20 دکل دیده‌بانی در مناطق بحرانی ایجاد شود.

منبع  فارس

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان