به گزارش صبح الوند، حسين افشاري در کميته برنامهريزي شهرستان همدان، اظهار کرد: فاضلاب 25 روستا در اطراف شهر همدان وارد منابع آبي ميشود اما عملا فاضلاب ثقلي 17 روستا به منابع آبي ورود مييابد.
وي چالش اصلي 5 سال آينده همدان را آلوده شدن منابع اصلي آب شرب دانست و تصريح کرد: دستاندازي و تخريب باغات جنوبي شهر و چراي بيرويه دامها در دامنه جنوبي الوند موجب از بين رفتن پوشش گياهي اين منطقه شده و در آيندهاي نه چندان دور با وزش باد جزئي وضعيت شهر همدان مشابه شهرهايي همچون ايلام و خوزستان ميشود.
وي در ادامه از عملياتي شدن کمتر از 50 درصد برنامه پنجم توسعه در استان همدان خبر داد و گفت: علت اصلي اجرايي نشدن بسياري از برنامههاي پنجم توسعه کمبود منابع مالي بوده است.
افشاري ادامه داد: خشکسالي موجب شد تخصيص منابع استاني با برنامه عملياتي مورد تصويب شوراي برنامهريزي تحقق نيابد.
وي با بيان اينکه سند برنامه توسعه استان و کشور بر خلاف برنامههاي قبلي به صورت همزمان تدوين ميشود، اضافه کرد: ريلگذاري فعاليت در حوزه تدوين اين برنامه در خردادماه انجام ميگيرد.
افشاري با تاکيد بر اينکه سهم منابع دولتي در تدوين برنامه ششم توسعه کمتر از 15درصد است، اظهار کرد: مديران شهرستاني در تدوين برنامههاي خود منبعهاي مالي را لحاظ خواهند کرد.
وي با اشاره به اينکه برنامه پنجم بر اساس وضعيت مالي آن زمان تدوين شده بود، افزود: متاسفانه با کمبود منابع مالي بسياري از برنامههاي توسعه عملياتي و اجرا نشد.
معاون فرماندار همدان با تاکيد بر اينکه تغيير رويکرد مديران از تکيه به اعتبارات مالي زمانبر است، عنوان کرد: با توجه به اينکه منابع مالي محدود و نيازها نامحدود است بنابراين مديران در اجراي برنامهها بايد اولويتبندي داشته باشند.
وي خاطرنشان کرد: در پيشنويس برنامه ششم توسعه 7 منبع براي توسعه کشور و تحقق اهداف پيشبيني شده که 22.3 درصد آن از طريق منابع خارجي و 24.8 درصد از طريق تسهيلات بانکي تامين ميشود که تحقق اين امر و اتکاي کمتر به منابع دولتي مستلزم گذشت زمان است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما