به گزارش صبح الوند، علي تيموري در نشست يک روزه اطفاي حريق در مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست که به ميزباني همدان برگزار شد، به بیان افزایش حریق در استان های کشور در سال 94 نسبت به سال 93 پرداخت و گفت: از جمله اين استانها ميتوان به استانهاي کردستان، زنجان، ايلام، کرمانشاه، همدان، آذربايجان غربي و مرکزي اشاره کرد.
مديرکل دفتر حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست تصریح کرد: در استانهاي مذکور، وسعت آتشسوزي مراتع در سال 94 نسبت به سال 93 قابل توجه نبوده اما در تعداد دفعات رشد مشاهده ميشود.
وی گفت: 95 درصد از آتشسوزيها در مراتع ناشي از عوامل انساني است که با آموزش و تحريک جوامع محلي و همچنين چينش گروههاي محلي ميتوان به حفظ محيط زيست کمک کرد
تیموری به بیان کاهش 50 درصدی وسعت حریق در سال 94 نسبت به سال 93 پرداخت و گفت: ما در تعداد دفعات حريق رخ داده با رشد مواجه بوديم که بر اساس گزارشها 277 مورد آتشسوزي در مراتع کشور گزارش شده است.
مديرکل دفتر حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست خاطر نشان کرد: کاهش وسعت حريق در مراتع به دليل عملکرد نيروي انساني، گروههاي محافظ و جوامع محلي اتفاق افتاد.
تيموري ادامه داد: به طوري که در سال 94، 3 هزار و 500 هکتار از مناطق تحت پوشش محيط زيست در کشور دچار حريق شده است که نسبت به سال 93 کاهش محسوسی داشته است.
وي از برگزاری مانور آمادگي مقابله با حريق در 18 استان کشور خبر داد و گفت: 16 مانور اطفای حریق سال گذشته در کشور اجرا شد و امسال نیز مانور در 18 استان کشور برگزار خواهد شد.
مديرکل دفتر حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست افزود: این مانور طي دو مرحله در ماههاي خرداد و تير برگزار ميشود و با توجه به بارندگيهاي شديد سال جاري، امسال وضعيت مراتع نسبت به سال گذشته متفاوت است و به همين منظور احتمال آتشسوزي در مراتع نيز تقويت شده است که با برگزاري مانورهاي مذکور ميتوان از خسارات بيشتر جلوگيري کرد.
تیموری عنوان کرد: امیدواریم با تدابیر انجام شده در سال جاري شاهد کاهش 20 درصدي حريق در مراتع سطح کشور باشیم که البته در اين رابطه نيروهاي انساني بسيار مؤثر خواهند بود.
مديرکل دفتر حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست اظهار کرد: يک ميليارد و 900 ميليون تومان از محل اعتبارات طرح پيشگيري و مقابله با روند فزاينده پديده گرد و غبار و خشکسالي، حفاظت از تالابها به 13 استان به منظور تأمين و تجهيز آب اطفاي حريق تخصیص داده شده است.
وي در پایان از تشکيل ستاد مرکزي واکنش سريع اطفاي حريق در اداره کل حفاظت محيط زيست و مديريت شکار و صيد در سال جاری خبر داد و گفت: آمادگي نيروهاي انساني بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
دیدگاه شما