به گزارش صبح الوند، دکتر علی اکبر سیاری در همایش روز جهانی مالاریا و هفتمین نشست کشوری حذف مالاریا در ایران، ضمن تشکر از تلاش های انجام شده و همکاری های بین المللی در زمینه مالاریا گفت: جهان عاری از مالاریا آرزوی همه مردم دنیاست و برنامه ای جهانی است که همه باید تلاش کنیم تا این مسئله را عملی سازیم.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: بیماری مالاریا متمرکز در سه استان سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان وجود دارد و در بقیه مناطق این بیماری به صورت پراکنده و محلی است.
سیاری اظهار کرد: در سال 1394، در 9 شهرستان کشور 178 مورد بیماری مالاریا وجود داشته است.
وی افزود: در همین سال، در 23 شهرستان کشور یک هزار و 392 مورد بیماری مالاریا وارده وجود داشته است و در سال 89، 8 هزار بیماری مالاریا در آمار ما وجود دارد.
سیاری با بیان اینکه در این مدت دستاوردهای خوبی داشته ایم بیان کرد: باید عوامل قوت را شناسایی و تقویت و نقاط تهدید را تبدیل به وحدت کرد که در صورتی که این کار را انجام دهیم دستاوردهای بزرگتری در پی خواهیم داشت.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مدیران و مسئولان و کارکنان با انگیزه و با تجربه در این زمینه را از سرمایه های بزرگ دانست و افزود: نقطه قوت دیگر در زمینه حذف مالاریا حمایتهای تکنیکال بین المللی می باشد.
وی استفاده از تجربیات جهانی در زمینه کنترل بیماری های واگیر بسیار ارزشمند دانست و گفت: ایجاد یک نظام مراقبت قوی و مدیریت بیماران و فعالیت هایی که در این زمینه با افراد کارآزموده شروع شد به سادگی قابل اجرا نبود و زحمات فراوانی در این زمینه کشیده شده است.
سیاری بیان کرد: اگر در زمینه دارویی مقاومت دارو به وجود بیاید به راحتی نمی توان داروی جدید پیدا و جایگزین کرد که هزینه های زیادی را در بر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه باید به دنبال تقویت کار و بالا بردن کیفیت و انگیزه انجام کارها باشیم افزود: کیفیت و قیمت حرف اصلی را در این زمینه می زند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: مدیران و کارشناسان باید از لحاظ مهارت و انگیزه پیشرفت کنند.
سیاری گفتگو و اطلاع رسانی و به اشتراک گذاشتن تجربیات با کشورهای بلوچستان و پاکستان که از لحاظ بین المللی بدترین نوع مالاریا را دارند راهی مناسب برای جلوگیری و حذف بیماری مالاریا دانست.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی لازمه پیشرفت در مساله حذف مالاریا را اطلاع رسانی توسط رسانه ها ، تعامل و گفت و گو و برگزاری سمینار دانست.
وی اظهار کرد: با این نقاط قوتی که در کار وجود دارد برنامه حذف مالاریا از کشور را قبل از زمان مورد نظر خواهیم داشت.
انتهای پیام/ج
دیدگاه شما