به گزارش صبح الوند، سخنان حاشیهساز عدهای در فضای انتخاباتی پیش رو، واکنشهای مختص به خود را حاصل کرده است. صحبتهای صریح دیروز رئیس محترم قوه قضاییه آشکارا در نقد اظهارات حاشیهسازی بود که این روزها فضای رسانه را آلوده خودکرده و درصدد تسری به فضای عمومی میباشد.
طی روزهای اخیر هربار که آیت الله آملی لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضائیه کشور سخنی در باب انتخابات و مقررات لازم برای کاندیداها مطرح کرده است، عده ای از جمله هاشمی رفسنجانی نسبت به این سخنان واکنش نشان داده و با طرح مسائلی حاشیه ای سعی در تقابل با رئیس قوه قضائیه را دارند. اما نکتهای که در این میان حائز اهمیت است هجمه رسانه ای اپوزیسیون بر اظهارات آیت الله آملی لاریجانی و حمایت آنها از هاشمی رفسنجانی در این تقابل است.
سایت دیگربان در خصوص اظهارات رئیس قوه قضاییه نوشت: صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه با حمله شدید به اکبر هاشمی رفسنجانی٬ "علامه" خوانده شدن حسن خمینی را «توهین» به حوزههای علمیه دانسته است.
آقای لاریجانی این مطالب را در واکنش به اظهارات هاشمی رفسنجانی بیان کرده و افزوده نظارت مجلس خبرگان بر رهبری «توهم و توقعات غلط» و «حرفهای من درآوردی» است.
وی «علامه» خوانده شدن حسن خمینی از سوی هاشمی رفسنجانی را «استهزای» حوزههای علمیه دانسته و گفته چنین سخنانی «خندیدن به شعور مردم» است.
رئیس قوه قضائیه همچنین گفته که مجلس خبرگان رهبری «حق» نظارت بر نهادهای زیر نظر علی خامنهای را ندارد.
وی بیآنکه نامی از هاشمی رفسنجانی ببرد٬ خطاب به وی گفته «ما میگوییم این سخنان درست نیست، غلط است، توقعات و توهماتی است که شما مطرح میکنید».
این اظهارات رئیس قوه قضائیه دومین حمله تند وی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی ۱۰ روز اخیر است.
چند روز پیش نیز غلامحسین محسنی اژهای٬ سخنگوی قوه قضائیه حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی را به طور تلویحی «منافق» خطاب کرده بود.
رادیو فردا هم سخنان آیت الله لاریجانی را اینگونه انعکاس داد: رئیس قوه قضائیه ایران در واکنش به نامه علی مطهری، ضمن حمله تلویحی به اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن خمینی، نظارت مجلس خبرگان بر رهبری را «توهم و توقعات غلط» و «حرفهای من درآوردی» خواند که پشت آن «حرکت مرموزی» وجود دارد.
صادق آملی لاریجانی، روز دوشنبه ۳۰ آذر، همچنین ضمن انتقاد تلویحی از ورود «همفکران» اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات مجلس خبرگان رهبری، «علامه» خوانده شدن حسن خمینی از سوی آقای هاشمی رفسنجانی را « استهزای» حوزههای علمیه و «خندیدن به شعور مردم» خواند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای آملی لاریجانی تأکید کرد که مجلس خبرگان رهبری حق ورود به دستگاههای زیر مجموعه رهبر جمهوری اسلامی برای نظارت بر آنها را ندارد.
وی در واکنش به گفتههای مطرح شده مبنی بر نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبر جمهوری اسلامی و دستگاههای زیر مجموعه او گفت که «ما میگوییم این سخنان درست نیست، غلط است، توقعات و توهماتی است که شما مطرح میکنید».
رئیس قوه قضائیه با اشاره به محتوای مطالب نامه علی مطهری به او، انتقادهای این نماینده مجلس از گفتههای پیشینش را «نقدهای بیاساس» خواند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، روز ۲۲ آذر، در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا با تأکید بر اینکه مجلس خبرگان رهبری نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، گفته بود: «ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».
یک روز بعد رئیس قوه قضائیه ایران در واکنش به این سخنان، نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی را «سخنی نادرست» و «غیرقانونی» اعلام کرده و گفته بود که «در قانون اساسی چیزی به نام نظارت بر رهبری نداریم».
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، روز جمعه ۲۷ آذر، با انتشار نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه، این گفتههای او را «خلاف سیره» پیامبر اسلام، امام اول شیعیان، آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای و همچنین «یادآور ادعای کلیسای کاتولیک در قرون وسطی»، «خلاف حکم عقل و علم سیاست» و «خلاف قانون اساسی» دانسته بود.
پشت موضوع نظارت بر رهبری «حرکت مرموزی» وجود دارد
رئیس قوه قضائیه درواکنش به بخشی از نامه آقای مطهری که در آن به گفتههای آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مبنی بر نظارت خبرگان بر او اشاره شده بود، افزود: «ایشان فرمودند نظارت، گفتند به این معنا که ببینید واجد اوصاف هست یا نه؟ ... نگفتند بروید شما خیمه بزنید در بیت رهبری در آنجا کارهای رهبری را یکی یکی رصد کنید ببینید مثلاً در مذاکرات با پوتین آیا خوب مذاکره کردند یا نکردند؟»
آقای آملی لاریجانی تأکید کرد: «این حرفها چیست که شما میزنید؟ اینها حرفهای من درآوردی است و ربطی به قانون اساسی ندارد».
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «احساس میشود در پشت سر این حرفها یک حرکت مرموز دیگری وجود دارد یک زمانی بحث شورای رهبری را مطرح میکنند، با اینکه خلاف نص قانون اساسی است، یا ... بحث نظارت را مطرح میکنند».
اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا همچنین گفته بود که پیش از حذف «شورای رهبری» در متمم قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ و بعد از آن معتقد به رهبری شورایی بوده، اما به رغم چنین دیدگاهی «تسلیم» تصمیم خبرگان رهبری شده است.
انتقاد تلویحی از «علامه» خواندن حسن خمینی
آقای آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود گفت: «عدهای را که با خود همفکر هستند برای ورود به مجلس خبرگان تحریک میکنند، البته اشکالی ندارد آزادی است ولی در حوزههای علمیه علامهتراشی هم میکنند».
وی اضافه کرد: «اینها بازیگری است، اینها استهزای حوزههای علمیه است، اینها خندیدن به شعور مردم است».
رئیس قوه قضائیه تأکید کرد که عدهای به دنبال «دو قطبی کردن جامعه» در مقطع انتخابات هستند تا «از آرای یک عدهای استفاده یا سوءاستفاده کنند».
آقای آملی لاریجانی همچنین بدون اشاره به جزئیات از عملکرد به گفته او «روزنامههای زنجیرهای» و «جبهه درست کردن و مصاحبههای کذایی» درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری انتقاد کرد.
هاشمی رفسنجانی، روز ۲۴ فروردین در یک مراسم سخنرانی حسن خمینی، نوه آیتالله خمینی، را «علامه» خوانده بود.
این گفتهها اعتراض برخی از رسانهها و شخصیتهای نزدیک به جبهه پایداری را به دنبال داشت.
صدای آمریکا نیز در مطلبی اینگونه به این موضوع پرداخت: رئیس و معاون اول قوه قضاییه ایران در دو سخنرانی جداگانه علیه اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام موضع گرفته و او و خانوادهاش را به ایجاد تنش در جامعه و اعمال فشار به دستگاه قضایی متهم کردند.
آقای رفسنجانی، عضو مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که روز دوشنبه برای حضور در انتخابات آتی خبرگان ثبتنام کرده، به تازگی با اظهارنظر درباره وظایف مجلس خبرگان و احتمال تشکیل شورای رهبری خبرساز شده است.
صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه برای دومین بار در هفت روز گذشته به مواضع هاشمی رفسنجانی حمله تندی کرد و بدون نام بردن از او گفت: " احساس میشود پشت سر این حرفها یک حرکت مرموز دیگری وجود دارد. یک زمانی بحث شورای رهبری را مطرح میکنند با این که خلاف نص قانون اساسی است، یا فرض کنید بحث نظارت را مطرح میکنند. "
عالیترین مقام قضایی ایران وجود حق نظارت بر رهبری را خلاف قانون و "من درآوردی" توصیف کرد و گفت: "اینهمه بازیگری و جبهه درست کردن و مصاحبههای کذایی و در یک فضایی که تنشزاست، چه وجهی دارد؟"
غلامحسین محسنی اژهای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه نیز در یک مراسم سخنرانی در دانشگاه تهران، آقای رفسنجانی را متهم کرد در جریان رسیدگی به پرونده پسرش (مهدی هاشمی) "فشار زیادی" به دستگاه قضایی وارد کرده است.
این مقام ارشد قضایی عنوان کرد "نفوذ از این عملیتر نیست که فائزه هاشمی، که پنج سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی دارد، به دانشگاه بیاید و سخنرانی کند و هیچ کس هم اعتراضی نکند و برخوردی هم نشود".
به گفته آقای اژهای، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام "در زمانی دختر و پسر وی در زندان بودند و یکی از دخترهایش هم در رفتآمد بود" قدرت دستگاه قضایی را "تضعیف" میکرده است.
دیدگاه شما