به گزارش صبح الوند به نقل از آناج، هر کس تاریخ خود را فراموش کند محکوم به تکرار آن است، مثلی که در گوش همه ایرانیان می پیچد. درس گرفتن از تاریخ و برنامه ریزی برای آینده بر طبق آن و استفاده از تجربه های گوناگون مسئله ایست که همواره مورد تاکیید بزرگان و معصومین بوده است و همین امر باعث شده کهبر اساس استنادات تاریخی به خصوصدر حوزه سیاسی قدم های مهمی برداشته شود. البته بارها و بارها ثابت شده است که فراموش کردن تاریخ می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی برای سیاست های یک کشور باشد.
استفاده کردن از تجربیات مکتوب می تواند دولت را در تصمیم گیری و ارتباط با کشورهای مختلف یاری نماید ، با این همه انتظار می رود که دولت بر اساس این تجربیان ارتباط خود را هماهنگ نماید اما در حرکتی غیر قابل انتظار در روز آغازین هفته دولت، سفارتخانه فتنه در کشورمان افتتاح شد گذشته از حواشی به وجود آمده توسط این سفارتخانه که تحت تدابیر امنیتی شدید و برخورد گاز انبری با دانشجویان بود، دیدار روحانی با هاموند سوالات بسیاری در اذهان عمومی به وجود می آورد.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با هاموند وزیر خارجه انگلیس ضمن اظهار خرسندی از ارتباط دوباره با این کشور اذعان داشت: نباید در گذشتههای تاریخی باقی ماند و کمی طول میکشد تا مردم این تاریخ را فراموش کنند!!!
نکاتی که شاید مطرح کردن آنها خالی از لطف نباشد این است که اولاً باید تاریخ نه چندان دوری را به رییس جمهور گوش زد نمود تاریخی که در آن بعد از دیدار حسن روحانی با نخست وزیر انگلیس و سخنان دیپلماتیک، دیوید کامرون، جمهوری اسلامی را حامی تروریست خوانده و می خواست که این کشور را تنبیه کند!!! با این حال انتظار می رفت با این حرکت و یادآوری این خاطره، دولت به این نتیجه می رسید که انگلیس هیچگاه از سیاست های مکارانه خود دست بر نخواهد داشت.
ثانیاً لازم است برخی از اقداماتی را که دشمن قسم خورده پیشرفت ایران علیه این کشور انجام داده به دولت گوشزد نمود تا شاید حافظه و تجربه را مقدم بر حرکت های سیاسی و انتخاباتی بشمارند.
-جدا کردن افغانستان از ایران در سال 1857 براساس پیمان پاریس.
-تحمیل قرارداد رویترز (1872) که براساس آن، ایران به مدت 70 سال کاملا به انگلستان فروخته شد. این قرارداد با مخالفت حاجملاعلی کنی؛ روحانی روشن ضمیر باطل شد اما انگلیسیها مخفیانه به غارت منابع ایران مشغول شدند. قرارداد رویترز انحصار استفاده از معادن، جنگلها، گمرکات و حق کشتیرانی رایگان در کارون را به انگلیسیها میداد و عملا ایران را به مستعمره انگلیس تبدیل میکرد.
-ایجاد فرقههای ضاله بابیت و بهائیت به قصد انحطاط مذهبی در ایران و تسلط بر این سرزمین.
-جدا کردن بخشی از بلوچستان از خاک ایران در سال 1887.
-تحمیل قرارداد تالبوت (انحصار توتون و تنباکو) به ایران، این قرارداد با حکم فقیه جامعالشرایط زمان؛ آیتالله میرزای شیرازی لغو شد.
-تحمیل قرارداد لاتاری (تاسیس قمارخانه) به ایران از سوی میرزا ملکمخان که با مخالفت روحانیون ملغی شد. (1889 میلادی)
-تحمیل قرارداد دارسی به ایران برای اکتشافات، استخراج و غارت منابع نفتی در سال 1901.
-به انحراف کشاندن انقلاب مشروطیت و زمینهچینی برای اعدام آیتالله شیخ فضلالله نوری.
-تحمیل قرارداد 1907 که براساس آن ایران بین انگلستان و روسیه تقسیم شد.
-تحمیل قرارداد 1919 که براساس آن شمال ایران نیز زیر سلطه انگلستان قرار گرفت. این قرارداد با مجاهدتهای آیتالله مدرس بیاثر و کمتر از یکسال پس از انعقاد، لغو شد.
-زمینهچینی، حمایت و پشتیبانی از کودتای رضاخان از طریق سیدضیاءالدین طباطبایی، روزنامهنگاری که عامل سفارت بریتانیا در تهران بود.
-تحمیل قرارداد گس-گلشائیان در 1933 (1312 شمسی) که قرارداد دارسی را ظالمانهتر کرد. براساس این قرارداد حق بهرهبرداری از معادن، جنگلها، معافیت گمرکی برای کالاهای کشاورزی بریتانیا، استفاده رایگان از نفت ایران برای نیروی دریایی انگلیس و خرید زمینهایی که در آن نفت کشف میشد به قیمت زمین عادی به انگلستان اختصاص یافت. از فروش نفت، 20 درصد به صورت اقساط به ایران تعلق میگرفت، آنهم در زمانی که ارزش لیره کاهش مییافت. ضمن اینکه انگلیسیها همواره اطلاعات ناقص از عملکرد شرکت نفت ایران-انگلیس به طرف ایرانی میدادند. این قرارداد 60 ساله قرار بود تا سال 1372 شمسی، منافع نفت ایران را در اختیار انگلیسیها قرار دهد که با انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 ملغی شد.
-اشغال ایران در چارچوب حمله متفقین به ایران و تحمیل قحطی و فقر به ملت و وارد آوردن خسارات جانی و مالی فراوان.
-کمک به فرار رضاخان از ایران و روی کار آوردن فرزندش.
-مانعتراشی در راه تشکیل حکومت جمهوری در ایران طی سالهایی که حکومت محمدرضا شاه هنوز تثبیت نشده بود. (1941-1953)
-نقش مستقیم در کودتای 28 مرداد 1332 (1953) برای همراهی با آمریکا.
-نقش مستقیم در جدایی کل سرزمینهای جنوبی خلیجفارس که در 1971 به جدایی کامل بحرین انجامید. بحرین آخرین قطعه از سرزمینهای جنوبی خلیجفارس بود که از ایران جدا شد.
-همراهی با آمریکا در سرکوب انقلاب اسلامی ملت ایران.
-تحریک گروهکها و قومیتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران.
-کمک به رژیم بعثی عراق برای حمله به ایران و ادامه این پشتیبانیها در طول هشت سال جنگ.
-حمله به سفارت ایران در لندن و شهادت دو کارمند ایرانی.
-حمایت مستمر از گروهکها و براندازان جمهوری اسلامی در 33 سال گذشته.
-حمایت و پشتیبانی از سلمان رشدی، نویسنده کتاب موهن آیات شیطانی، انگلیسیها سفارشدهنده، منتشرکننده و حامی کتاب و نویسندهاش بوده و هستند.
-آموزش و تجهیز و پشتیبانی از بمبگذاری و دیگر اقدامات تروریستی در خوزستان و سیستان و بلوچستان در طی سالهای پس از اشغال افغانستان و عراق.
-حمایت از فتنه88 از طریق سفارتخانهاش در تهران، شبکههای رسانهای همچون بیبیسی و راهاندازی شبکههای مختلف رسانهای فارسی زبان در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی و انحطاط مذهبی ملت ایران. در جریان فتنه 88 چندجاسوس انگلیسی که به تحریک فتنهگران نیز میپرداختند دستگیر و محکوم شدند، ازکارکنان سفارت انگلیس در تهران بودند
-مشارکت فعال و اثرگذار در تحریمهای ایران طی 33 سال گذشته
-زمینهچینی برای ترور دانشمندان هستهای ایران (سخنان جان ساورز و اقدامات کوپر معاون اشتون)
-حمایت از براندازان نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق دادن پناهندگی و مجوز اقامت دائم به آنها.
-تجاوز ناوگان دریایی انگلیس به حریم دریایی ایران که به دستگیری تفنگداران دریایی آنها از سوی مرزبانان ایرانی منجر شد.
شاید دولت می خواهد با چشم بستن به این مسائل سیره جدیدی از روابط با انگلیس را پایه گذاری نماید ، اما جای جای تاریخ نشان از این دارد که انگلیس مکار همواره در برابر پیشرفت ایران خواهد ایستاد و البته همه مردمان ایران نیز بر این باورند هر کجا که راهی برای نفوذ انگلیسی ها وجود داشته به فتنه گری های بسیار پرداخته اند.
انتهای پیام/پ
با این همه دولت قصد دارد چشم خود را بر این مسائل مطروحه ببندد و لذا اینطور به نظر می رسد که دولت یازدهم هیچ اعتقادی به ضرب المثل "هرکس تاریخ خود را فراموش کند محکوم به تکرار آن است" ندارد.
دیدگاه شما