اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

20. مهر 1401 - 11:40   |   کد مطلب: 36126
بحران آبی همدان، این روزها مردم و مسئولین را پای کار آورده تا شاید بتوانند باری از روی دوش شهر تشنه همدان بردارند.
بحران آب در همدان؛ از حرف تا عمل

به گزارش صبح الوند، بی آبی همدان که نزدیک به دو ماه است گریبان شهر را گرفته است این روزها به اوج خود رسیده است. 

با آغاز فصل سرما در شهر کوهستانی همدان بیماری های آلرژی زا و عفونتی نیز مثل هر سال در حال شیوع است و هر آنچه که شهروند در این شرایط سخت به آن نیاز دارد آب شرب و شستشو است، که متاسفانه در برخی مناطق حتی کمتر از یکساعت آب در روز دارند. 

مسئولینی که باید پاسخگو باشند پاسخگوی تماس ها نبودند و در این میان آبفا همدان وصل شدن آب را موکول به انتقال آب از تالوار دانست که وظیفه آب منطقه ای است و اما با مسئولین آب منطقه ای نتوانستیم گفتگویی داشته باشیم. 

اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشورطی گفتگویی با اشاره به روند اجرایی پروژه آبرسانی اضطراری به شهر همدان گفت: طی اقدامی جهادی اجرای خط انتقال بای‌پس و ساخت و تجهیز ایستگاه‌های پمپاژ بین راهی خط آبرسانی تالوار به منظور انتقال آب از این سد به عنوان یکی از ابر پروژه‌های آبرسانی در کشور با تخصیص اعتبار خاص در دولت سیزدهم و با اهتمام ویژه‌ی وزیر محترم نیرو در دستور کار قرار گرفت تا پس از 17 سال وقفه در عملیات اجرای این پروژه شاهد پیشرفت چشمگیر آن در چند ماهه گذشته باشیم که برای تسریع در حل مشکل آب شرب شهروندان همدان، عملیات لوله‌گذاری، تجهیز ایستگاه‌های پمپاژ، نصب تاسیسات و ... همزمان با تست موارد فوق صورت پذیرفت.

جعفری با تاکید بر اینکه فاز اول این پروژه به اتمام رسیده، اظهار داشت: این پروژه در حال حاضر در مرحله تست تاسیسات و رفع نواقص موجود است و با رفع نواقص فنی مذکور، به زودی آب از سد تالوار به شهر همدان منتقل و پس از تصفیه در تصفیه خانه شهید بهشتی و اخذ تاییده کیفی توسط مراجع ذی صلاح به مخازن شهر پمپاژ و در اختیار شهروندان شهر همدان قرار خواهد گرفت.

 

وی با اذعان به اینکه تست تاسیسات اجرایی با سرعت قابل ملاحظه‌ای در حال انجام است، عنوان کرد: بخش اعظم خط انتقال مذکور، پیش از این به منظور انتقال آب از چاه‌های خالق وردی در دست بهره برداری بوده و نواقص سطحی یاد شده نیز به زودی مرتفع خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین با بیان اینکه به موازات بهره برداری از پروژه یاد شده، آبرسانی به شهر همدان از محل چاههای استیجاری و کشاورزی با تلاش همکاران ما در شرکت آب و فاضلاب این استان و شرکت آب منطقه ای در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: بر همین اساس طی این مدت تجهیز و بهره برداری بیش از 70 حلقه چاه کشاورزی با اجرای 45 کیلومتر خط انتقال به منظور تامین آب شهر همدان عملیاتی شد ضمن اینکه بر مبنای تعهدات اخیر، شرکت آب و فاضلاب استان مکلف به حفر 17 حلقه چاه جدید شد که تاکنون 11 حلقه از چاههای مذکور حفر و در حال تجهیز می‌باشد که در چهل و هشت ساعت آینده به ترتیب وارد مدار بهره برداری شهر همدان خواهد شد.

 

وی از تعهدات ایجاد شده برای شرکت آب منطقه‌ای استان مبنی بر حفر 15 حلقه چاه جدید خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده پس از اتمام عملیلت حفاری، این چاه‌ها نیز در آینده نزدیک وارد مدار بهره برداری خواهند شد.
جعفری عنوان داشت: در حال حاضر با مجموع اقدامات انجام شده اکثر مخازن شهر با ذخایری که داراست از پایداری نسبی قابل قبولی برخوردار است که با ورود آب از سد تالوار بخش قابل توجهی از مشکلات آبرسانی به شهر همدان مرتفع خواهد شده و یقیناً ساعات قطعی آب در شهر همدان به صفر تقلیل می‌یابد.

 

با توجه به وعده های محقق نشده مسئولین در امر آبرسانی گویا مردم نیز ناامید شده و مسئولی هم تمایلی به پاسخگویی ندارد، اما امیدواریم هر چه سریعتر گامی بزرگ در جهت تنش آبی همدان برداشته شود چرا که بسیاری از شهروندان شرایط خوبی را سپری نمی کنند. 

 

انتهای پیام/ آ

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان