به گزارش صبح الوند به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، در دهه های گذشته دولتمردان آمریکایی خود را یکی از قدرتهای برتر دنیا بر شمرده و از این رو برای حفظ این برتری و همچنین نشان دادن سلطه خود بر دیگر کشورها دست به هر کاری زده است.
با مطالعه تاریخ صد سال گذشته آمریکا میتوان به خوبی دریافت که این کشور خود را صاحب حق و حقوق همه کشور ها دانسته و بدون توجه به وضعیت درونی خود، همواره به دنبال خرده گیری از سایر کشورها بوده است.
آمریکا به بهانه های مختلف همواره سعی کرده است حضور خود را در سایر کشور ها بیشتر کند که به دنبال این حضور، دخالتهای سیاسی آن در سایر کشورها نیز بیشتر شده است.
تاریخ پر فراز و نشیب کشورهایی که به هر شکلی درگیر با آمریکا شده اند به خوبی این واقعیت را نمایان می کند که امریکا تنها برای دخالت های سیاسی در راستای منافع خود وارد کشورهای دیگر شده و یا به دنبال ارتباط با آنهاست.
بررسی وضعیت کشور عراق، افغانستان و سایر کشورهای منطقه در برهههای زمانی پیش از دخالتهای امریکا و پس از آن نشان داده است که ورود نظامی امریکا در این کشورها نه تنها اوضاع سیاسی و اقتصادی آنها را بهبود نبخشیده است، بلکه منجر به بی ثباتی این کشور ها شده است.
خوی استکباری و سلطه طلبی آمریکا و همپیمان آن در منطقه که همان رژیم غاصب صهیونیستی است در طول تاریخ نه تنها کمتر نشده بلکه روز به روز افزایش پیدا کرده است.
امام خمینی به عنوان معمار کبیر انقلاب اسلامی هم با اطلاع از این موضوع آمریکا را دشمن دائمی ایران دانست و همواره بر شعار مرگ بر امریکا و دشمنی با این کشور تدکید می کردند که همین پافشاری بر دشمنی با امریکا، معادلات دولت مستکبر آمریکا در دنیا را تغییر داده است.
همین موضوع منجر شده است تا به دنبال تسلط بر کل دنیا و پیش بردن اهداف خود دست به هر کاری زده و از هر نقشه ای استفاده کنند؛ در همین راستا قدرت گرفتن ایران در منطقه با توجه به حضور رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه برای آمریکا قابل قبول نبوده و از آنجایی که گزینه های مختلف نظامی، تحریم، تهدید و ... برای ایران به در بسته خورده است، با ابزار مذاکرات مسیر را برای ورود خود به ایران باز کرده است.
امروز برخی از سیاستمداران و اقتصاددانان در داخل کشور با ذوقزدگی از به نتیجه رسیدن مذاکرات صحبت کرده و حتی به تعبیری به دنبال باز کردن فروشگاه های مک دونالد در کشور هم هستند.
آنچه که در این میان مغفول مانده است این بوده که آمریکا هم مانند سایر کشورهای 5+1 تنها یک عضو از اعضای تیم مذاکره کننده بوده و نباید روی این کشور فراتر از یک عضو حساب کرد و از طرف دیگر توافق هسته ای را مقدمه ای برای ارتباط با ایران تلقی کرد.
هدف آمریکا از برنامه هسته ای و حضور پای میز مذاکره چیزی فراتر از کنترل برنامههای هستهای ایران بوده و به دنبال این توافق دو راهبرد حضور در کشور ایران و همچنین حضور موثر در منطقه را در پیش خواهد گرفت.
ورود شرکت های چند ملیتی به کشور که برخی این موضوع را یک دستاورد تلقی می کنند نه تنها برای کمک به اقتصاد کشور نبوده بلکه در حاشیه افزایش مصرف گرایی در کشور، به دنبال خدشه دار کردن امنیت ملی هستند.
هرچند دوران استعمار و لشکر کشیهای قرون وسطایی برای تصرف یک سرزمین به پایان رسیده است؛ اما حضور استعمار نو در قالبهای مختلف از جمله تاسیس شرکتهای چند ملیتی با اهداف استعماری در بسیاری از کشورهای حاشیهای آغاز شده است.
امروز اگر امریکا در پی مذاکرات صحبت از باز شدن باب تعامل با ایران را می کند به خاطر این است که سیاست های مختلف آن در قبال ایران به نتیجه نرسیده و به دنبال حضور نرم در ایران است؛ باید توجه داشت آمریکا همجنان دشمن درجه یک ایران محسوب می شود و شعار مرگ بر آمریکا امروز به همان شکلی سر داده می شود که روزهای اول انقلاب از سوی نسل اول انقلاب سر داده می شد.
در همین راستا رهبر انقلاب هم در بیانات اخیر خود با اشاره به مقابلهی قاطع با «تلاش آمریکا برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هستهای و نفوذ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در ایران»، گفتند: نقشهی نظام سلطه در منطقه بر دو پایهی ایجاد اختلاف و نفوذ استوار است که باید با نقشههای صحیح هجومی و دفاعی به مبارزهی هوشیارانه و بیوقفه با آن پرداخت.
ایشان در ادامه با اشاره به تلاش واشنگتن برای سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هسته ای افزودند: امریکایی ها می خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در امریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله ای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بسته ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به امریکایی ها نمی دهیم.
حضرت آیتالله خامنهای، همچنین نظام سلطه و در رأس آن ایالات متحده امریکا را مصداق عینی و مظهر کامل «مفهوم دشمن» خواندند و تأکید کردند: آمریکا هیچ بهره ای از اخلاقیات انسانی ندارد و بدون هیچ ابائی و در پوشش الفاظ زیبا و لبخند، دست به خباثت و جنایت می زند.
بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که تبعات غیرهستهای برجام به نحو خارقالعادهای تعیینکنندهتر از تبعات هستهای آن است.
در همین راستا مهدی محمدی، یکی از کارشناسان مسائل هسته ای در کشور معتقد استک نوعی اطمینان خاطر در آمریکا وجود دارد که توافق هستهای مقدمه براندازی جمهوری اسلامی است نه مقدمه پذیرش آن به مثابه یک قدرت هستهای پس از 10 یا 15 سال.
غرب به ویژه امریکا با ادبیات امروز خود به خوبی نشان داده است که برای بر هم زدن معادله قدرت در داخل ایران و همچنین قدرت ایران در منطقه نیازمند راهی برای نفوذ در ایران بود که این راه با توافق هسته و اجرایی شدن آن در کشور فراهم شده است.
دیدگاه شما