به گزارش صبح الوند به نقل از تسنیم، این حمام در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد که توسط بخش خصوصی احداث شده است.
به دنبال تخریب 3 بنای تاریخی این محله توسط شهرداری در روزهای اخیر که موجب اعتراض اهالی محله شده است، جمعی از خبرنگاران استان همدان ظهر امروز از آثار تاریخی محله چمن کبابیان به ویژه حمام تاریخی آن بازدید کردند.
دیدن حالوروز این روزهای حمام تاریخی محله چمن کبابیان این اثر تاریخی به ثبت رسیده جای بسی تأسف برای برخی مسئولان دارد.
حمام تاریخی محله کبابیان همدان در آستانه تخریب
مالک خصوصی حمام محله چمن کبابیان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پس از سالها این حمام توسط پدربزرگ من خریداری شده و حال در اختیار بنده است.
وی با بیان اینکه این حمام تا سال 72 فعال بوده افزود: پسازآن قصد تخریب و فروش این زمین را داشتم که با مخالفت میراث فرهنگی روبرو شدم و اعلام کرد که این زمین را از شما میخریم.
مهدی آزادیان با تأکید بر اینکه در چندین سال گذشته میراث فرهنگی خرید این حمام را مرتب به تعویق میانداخت، تصریح کرد: بهیکباره خبر دادند که این حمام به ثبت ملی رسیده است و شما حق هیچگونه دخالتی را ندارید.
وی با بیان اینکه مایل به واگذاری این حمام به میراث فرهنگی بودم اما آنها تمایل به خرید ملک در دو قسط 20 میلیون تومانی را داشتند، بیان کرد: درنهایت پس از 20 سال تعلل درحالیکه شاهد ریزش طاقها و فرسودگی حمام بودم خود اقدام به بازسازی بنا کردم.
آزادیان عنوان کرد: از3 سال پیش اقدام به مرمت این بنا کرده و تاکنون 80 میلیون تومان برای آن هزینه کردهام درحالیکه مرمت این بنا به 300 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
مالک خصوصی حمام محله چمن کبابیان با اشاره به مشکل سازی میراث فرهنگی برای تغییر کاربری این بنا و همکاری نکردن در مرمت آن بیان کرد: میراث فرهنگی میگوید در صورت تخریب حمام بهمرورزمان، زمین آن به این اداره تعلق میگیرد، اما حتی برای مرمت آن هیچ نوع وامی به ما پرداخت نمیکنند.
آزادیان با اشاره به اینکه در بازسازی دیوارهای خارجی حمام نیز شهرداری ما را با مشکل مواجه کرده اظهار داشت: شهرداری میگوید برای این کار باید مجوز دریافت کنید که مشخص نیست این دریافت مجوز تا کی زمان ببرد ضمن اینکه شهرداری از من میخواهد تا عوارض دو مغازه کنار حمام را هم بپردازم.
وی ابراز کرد: قصد من از بازسازی و مرمت حمام این محله، تبدیل آن به سفرهخانه سنتی یا مرکز فرهنگی است اما برای این کار با مشکلات متعددی روبرو هستم.
به گزارش تسنیم با توجه به اینکه این روزها محور توسعه استان گردشگری معرفی شده و مدام حرف از توسعه گردشگری و جذب گردشگر است اما از نگهداری و حفظ برخی از ظرفیتهای جذب گردشگر دریغ میکنیم و میبینیم که استانهای دیگر چگونه از کوچکترین ظرفیتهای خود به نحو احسن برای جذب گردشگر بهره میبرند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما