اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

23. آذر 1395 - 22:31   |   کد مطلب: 22775

به گزارش صبح الوند به نقل از الف، دونالد ترامپ، یکی از مهم‌ترین اعضای کابینه، فردی که قرار است به مدت 4 سال سکاندار عرصه سیاست خارجی آمریکا را برعهده داشته باشد انتخاب کرد. رکس تیلرسون گزینه‌ای بسیار نزدیک به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دوست صمیمی وی است که به نظر می‌رسد با این شرایط، وضعیت سختی برای گرفتن تأییدیه از سنا داشته باشد.

رییس‌جمهور منتخب آمریکا برای تعیین وزیر خارجه جدید این کشور گزینه‌هایی  همچون "رکس تیلرسون Rex Tillerson "، مدیر اکسون موبیل  ExxonMobil، میت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست و منتقد ترامپ،‌ دیوید پترائوس، رییس سابق سیا، جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و باب کورکر، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا را در نظر داشت که در این میان بر اساس آنچه که  رسانه‌های آمریکایی منتشر  کرده‌اند، « رکس تیلرسون» برای بر عهده گرفتن این سمت از سوی  ترامپ نهایی شده است.

تیلرسون 64 ساله که اهل تگزاس است از سال 2006 در پی بازنشستگی مدیرعامل سابق «اکسون موبیل» مدیریت اجرایی این غول نفتی را بر عهده گرفته است. درآمد خالص این تاجر آمریکایی در سال 2015، 27/2  میلیون دلار بوده  است.

از این بازرگان آمریکایی به عنوان شخصی نزدیک به پوتین یاد می‌شود چرا که وی در سال 2013، از سوی پوتین "مدال دوستی" دریافت کرد.

او همچنین مخالف تحریم‌ها علیه روسیه بوده و در اظهارنظری  در مورد  موضوع تحریم اعلام کرده  است: از تحریم‌ها عموماً حمایت نمی‌کنیم زیرا آنها را ناکارآمد می‌دانیم مگر اینکه خیلی خوب اجرایی و انجام شود و تحقق این کار نیز  بسیار سخت است.

تیلرسون در حال حاضر مدیریت اجرایی شرکتی را بر عهده دارد که پنجمین شرکت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار جهان است.

ترامپ، تیلرسون را بیشتر از یک مدیر تجاری می‌داند و در مصاحبه روز یکشنبه خود با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: او فردی است که می‌تواند در عرصه جهانی فعالیت کند. او افراد زیادی را می‌شناسد. او با روسیه معاملات تجاری زیادی دارد و با کمپانی‌های زیادی مراوده اقتصادی دارد.

برخی از صاحب‌نظران معتقدند که با انتخاب تیلرسون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا در آینده شاهد اتفاقات بزرگی به خصوص در نوع رابطه آمریکا و روسیه خواهیم بود.

اظهارنظر در مورد برجام
تاکنون اخبار چندانی در ارتباط با نوع دیدگاه وی در مورد مسائل و تحولات بین‌الملل از جمله  ایران و برجام منتشر نشده است اگر چه او  در ماه مارس 2016 در مصاحبه‌ای با CNBC در مقام مدیر اجرایی  اکسون موبیل در مورد حضور در بازار ایران  اعلام کرد: شرکت‌های آمریکایی شبیه ما هنوز نمی‌توانند تجارتی در ایران داشته باشند. این در حالی است که تعداد زیادی از رقبای اروپای ما فعالانه در بازار ایران حضور دارند و من واقعاً نمی‌دانم که ما در نقطه ضعف هستیم؟ تاریخ تجارت خارجی ایران در گذشته همراه با چالش‌ها و سختی‌هایی بوده و ما هرگز سرمایه‌گذاری‌های طولانی در ایران به خاطر این علت نداشته‌ایم و من نمی‌دانم ایرانیان امروز تغییری کرده‌اند یا نه. ما باید منتظر بمانیم و من یاد گرفته‌ام که همیشه اول بودن بهترین گزینه نیست. ما منتظر می‌مانیم و می‌دانیم که چه اتفاقی برای شرکت‌های آمریکایی می‌افتد.  البته این موضوع نیز مورد توجه است  که  ایران یک بازار سرشار از منابع است.

مخالفت با تحریم‌ها
تیلرسون گفته «ما از تحریم‌ها عموماً حمایت نمی‌کنیم، زیرا آنها را کارامد نمی‌دانیم مگر این که خیلی خوب اجرا شوند و انجام این کاریست بسیار سخت.»

برخی از تحلیلگران و افراد نزدیک به ترامپ اعلام کرده‌اند که این گمان وجود دارد که احتمالاً جان بولتون، نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل به عنوان قائم مقام وزارت امور خارجه این کشور معرفی شود.

بولتون به داشتن دیدگاه‌های مخالف با ایران و برجام معروف است.

حمایت از تجارت آزاد
در مارس ۲۰۰۷، تیلرسون پرسید آیا آمریکا باید در پی رسیدن به به اصطلاح استقلال انرژی در تلاشی برای جدا کردن این کشور از تأثیر وقایع جهان بر اقتصاد باشد یا آمریکاییان باید مسیر همکاری بین‌المللی، جستن راه‌هایی برای رقابت بهتر درون بازار جهانی انرژی را پی بگیرند؟ همچون مؤسسین شورا، من معتقدم ما باید مسیر همکاری بیشتر بین‌المللی را برگزینیم. … واقعیت کلیدی این است: بازار آزاد جهانی برای انرژی با ترویج توسعهٔ منابع، قابل سازی تنوع بخشی، افزودن بر مسیرهای تأمینی‌مان، تشویق بهره‌وری و تشویق نوآوری مؤثرترین ابزار را برای دستیابی به امنیت انرژی آمریکا فراهم می‌کند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان