به گزارش صبح الوند به نقل از تسنیم، اسدلله ربانی مهر در صحن علنی شورای شهر همدان اظهار داشت: در حال حاضر 320 سازمان مردم نهاد در استان همدان فعالیت دارند که 83 تشکل در حوزه جوانان مشغول به کار است.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای مردم نهاد در رده سنی جوانان فعالیتهای مختلفی دارند افزود: براساس ارزیابی وزارت ورزش و جوانان استان همدان یکی از سه استان برتر در حوزه فعالیت سازمانهای مردم نهاد بوده بوده است.
ربانی مهر زمینه فعالیت سمنهای استان همدان را اعتقادی، مذهبی، فرهنگی، محیط زیست، گردشگری و کارآفرینی برشمرد و گفت: استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد باید در اولویت دستگاههای دولتی قرار گیرد چرا که بخش دولتی میتواند خلاهای لازم در این حوزه را پوشش دهد.
وی بیان کرد: ظرفیت شورای شهر و شهرداری همدان بیشتر از کارهایی است که انجام شده و اگر میخواهیم در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهر همدان اقدامات مناسبی انجام شده و معضلاتی شهری برطرف شود توجه به سازمانهای مردم نهاد باید در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد.
معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان با اعلام اینکه انتظار میرود در زمینه تخصیص اعتبارات و برنامههایی فرهنگی، سازمانهای مردم نهاد نیز مورد توجه قرار گیرند اظهار داشت: امیدواریم بخشی از دغدغهها و انتظاراتی که در زمینه فرهنگی وجود دارد با بها دادن به سمنهای استان همدان برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه اولویتهای فرهنگی در زمان اجرا مورد توجه قرار نمیگیرد تصریح کرد: سند جامع و برنامهریزی کامل در زمینه برنامههای فرهنگی شهر همدان تدوین شود چرا که اسناد موجود با اولویتها فاصله دارد.
ربانی مهر با بیان اینکه سال گذشته دو هزار طلاق در همدان رخ داده است اظهار داشت: سال گذشته در استان همدان طلاق افزایش و ازدواج کاهش داشته و این آمار در جایگاه همدان نیست.
وی با تاکید بر اینکه امسال باید همکاری بین مدیریت شهری و سمنهای مردم نهاد افزایش یابد، بیان کرد: ازدواج، طلاق، مصرف سیگار، آسیبهای اجتماعی و مصرف دخانیات باید در اولویت برنامههای فرهنگی قرار گیرد، این آمادگی از سوی سمن ها وجود دارد تا در کارگروهها و کمیتههای شهرداری و شورای شهر برای همفکری و ارائه راهکار حضور داشته باشند.
همچنین سعید گلستانی در این نشست اظهار داشت: یکی از مصوبات مجمع خیرین ازدواج همدان این بود که با همکاری جهاد دانشگاهی مرکزی برای مشاوره قبل از ازدواج ایجاد شود که دو کلاس 50 نفره برای مشاوره قبل از ازدواج زوجین برای ارائه آموزشهای لازم در این زمینه آماده شده است.
وی با اشاره به اینکه سرفصلهای آموزشی فراهم شده و در استان همدان میتوان به 16 هزار نفر آموزش داد افزود: سالهای گذشته در همدان 24 هزار ازدواج ثبت میشد که در حال حاضر به 16 هزار ازدواج رسیده و کاهش هشت هزار موردی داشته است که این امر مطلوب نبوده و نشان میدهد جوانان علاقهای به ازدواج ندارند.
گلستانی با اشاره به اینکه باید زمینه ازدواج آسان را در استان همدان فراهم کرد بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر هزینههای ازدواج بالا رفته و بسیاری از این هزینهها نیز ضروری محسوب نمیشود.
وی با بیان اینکه باید مسائل مربوط به ازدواج را زیرساختی حل کرد اظهار داشت: امکاناتی که استاندار، شورای شهر و شهرداری از جمله سالن و مراکزی که میشود ادارات در اختیار زوجهای جوان برای برگزاری مراسم قرار گیرد احصا و برای استفاده زوجهای جوان سازماندهی شود تا هزینه سالن زوجها کاهش یابد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با تاکید بر اینکه فرهنگ ازدواج آسان باید در بین جوانان ایجاد شود اظهار داشت: تمامی دستگاهها در این زمینه باید ورود کنند و امکانات خود را در اختیار مجمع خیرین ازدواج بگذارند تا اقدامات مناسبی برای ازدواج آسان شکل گیرد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد صیانت از خانواده در استان همدان فعال شده و به مجمع خیرین ازدواج کمکهایی دارد گفت: باید زمینه آشنایی مناسب زوجهای جوان به درستی ایجاد شود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان نیز در این جلسه بیان کرد: ازدواج در کشور متولی خاصی ندارد و تشکیل مجمع خیرین ازدواج برای پیگیری امور ازدواج جوانان بوده است.
رسول منعم با اشاره به اینکه تشکیل این مجمع میتواند از برخی کارهای تکراری و موازیکاری جلوگیری کند اظهار داشت: انتظار میرود دستگاههای مختلف در راستای ازدواج آسان جوانان گامهای اساسی بردارند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما