به گزارش صبح الوند، پنجم خردادماه مصادف با روز ملی حمایت از خانواده زندانیان می باشد، خانواده های بی گناهی که دوران محکومیت زندانی همسران خود را با سختی می گذرانند و متاسفانه برچسب زندان و زندانی نوعی نگرش منفی را به این خانواده ها در برخی مناطق به وجود آورده و تردیدهایی برای کمک به آنان ایجاد کرده است.
این در حالیست که اکثر خانواده های زندانیان، نیازمند حمایت مبرم هستند. گرچه نهادهای حمایتی درحد بضاعت خود به این خانواده ها خدمات ارائه می کنند اما چشمان این خانواده ها همچنان در انتظار کمک مردم خیر می باشد.
روز نسیم مهر و اهمیت پرداختن به این قشر مظلوم بهانه ای شد تا با این قشر از جامعه از نزدیک برخورد داشته باشم خانواده هایی که جهت انجام این مصاحبه از نقاط مختلف همدان به مکان انجمن حمایت از زندانیان همدان آمده بودند. حضور در جمع آنان حال و هوایی دیگر داشت و باعث افتخارم بود که در جمع خانوادهایی که با استقامت و یاری گرفتن از خدا در مقابل مشکلات ایستادگی کرده بودند باشم و امیدوارم بتوانم بخشی از حرفهای دل آنان را به گوش مسئولان برسانم.
انجمن حمایت از زندانیان به من زندگی دوباره بخشید
در میان این جمع خانم شادابی که نحوه صحبتش شور خاصی به من می داد نظر من را جلب کرد وی که دارای 33 سال سن و دارای یک فرزند پسر 8 ساله بود از اهمیت یادآوری این روز به مردم گفت و خواستار اطلاع رسانی بیشتر آن به مردم شد.
ر.م افزود: همسر من 8 سال به دلیل جرم موادمخدر و تصادف در زندان بود و من به جایی نمی رفتم و از لحاظ روحی حال مساعدی نداشتم و مدام با فرزند خود پرخاش می کردم تا اینکه اتفاقی توسط یکی از دوستانم با انجمن حمایت خانواده زندانیان آشنا شدم و زندگی ام شکل دیگر گرفت.
وی کلاس های مشاوره انجمن را در زندگی خود بسیار موثر دانست و گفت: با کمک انجمن اخلاقم تغییر کرد و هم اکنون فرزندم حافظ قرآن است و انجمن با برگزاری برنامه های مختلف از جمله اردوهای تفریحی برای فرزندم سبب می شود کمتر نبود پدر را در ک کند.
ر.م اظهار کرد : من خدارا شکر می کنم که با چنین انجمنی آشنا شدم و از همه خیران کمک می خواهم تا به ما کمک کنند چرا که ما مقصر نیستیم.
مسئولین با حمایت از خانواده زندانیان استعداد های آنان را شکوفا کنند
در ادامه پای دردل خانم ز. ج که با دارا بودن 46 سال، 14 سال دوری از همسر را در کنار مشکلات فراوان تحمل کرده بود نشستم وی در این رابطه گفت: اگر انجمن حمایت از زندانیان نبود در این 14 سال زندگی ام از هم می پاشید.
وی که همسرش به علت جرم مواد مخدر در زندان است هم اکنون دو فرزند دارد که باعث افتخارش هستند و یکی از آنان دانشجوی پزشکی و دیگری حافظ قرآن است.
دختر این خانواده که دانشجوی پزشکی است گفت: در طی این دوران که زیر نظر انجمن هستم از حمایت هایی بهره مند شدم که شاید خیلی ها از آن بهره مند نباشند و من درخواستی از مسئولین دارم و آن این است که خیلی از افراد در این خانواده ها هستند که استعداد دارند و می توانند شکوفا شوند و مسئولین باید به آنان کمک کنند.
ف. س خانم دیگری که 36 سال داشت و مادر دو بچه دوقلوی 13 ساله بود به بیان کمکهای این انجمن پرداخت و گفت: با کمک این انجمن توانستم وام خوداشتغالی بگیرم و در زمینه قالی بافی مشغول باشم و هچنین کارگاههای آموزشی، اردوها و ... از کمکهای دیگر این انجمن به من است.
وی گفت: فرزندان من اعتماد به نفس حضور در جمع را نداشتند و من با کمک از این انجمن و برگزاری کلاسهای مشاوره توانستم در این زمینه به فرزندانم کمک کنم.
دریافت حمایت بیش از 1900 خانواده همدانی از انجمن حمایت زندانیان
در ادامه به سراغ مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان همدان رفتم و از وی راجع به اقدامات حمایتی این انجمن سئوالاتی کردم.
مهدی فضلی ضمن تبریک فرارسیدن روز نسیم مهر، سالروز حمایت از خانواده زندانیان و نکوداشت این ایام خجسته اظهار کرد: بسیار خوب است که یکروز در تقویم ملی ما به این اسم نامگذاری شده است و امیدواریم این نسیم در کل کشور بوزد و به عبارتی طعم این نسیم به خانواده زندانیان برسد و آنان از این نعمت و برکت بهره بگیرند.
مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان همدان، انجمن های حمایت از خانواده زندانیان را بازوی حمایتی و عاطفی قوه قضاییه نامید و گفت: انجمن ها موسساتی غیر انتفاعی و دارای شخصیت حقوقی هستند که زیر نظر سازمانهای زندانهای کشور کار خودشان را انجام می دهند.
وی با بیان اینکه خانواده های زندانیان بی گناه ترین افرادی هستند که دوران محکومیت همسران خود را توام با سختی در فراز و نشیب زندگی طی می کنند ، تصریح کرد: هدف از تشکیل انجمن های حمایت از زندانیان در سراسر کشور، حمایت از خانواده زندانی و رسیدگی مادی و معنوی، جهت مصون ماندن این خانواده ها از تبعات بعدی زندانی شدن سرپرست می باشد.
فضلی اظهار کرد: ذهنیت افکار عمومی باید به این سمت برود که اگر زندانی کاری انجام داده است خانواده آن مقصر نیستند و باید این فرهنگ سازی شود که کمک به این خانواده ها وبراساس آیه 70 سوره اسراء نوعی عبادت است .
وی به تشریح کمکهای نقدی و غیرنقدی این انجمن به خانواده ها پرداخت و گفت: در کنار کمکهای نقدی و پرداخت سبد کالا به خانواده های نیازمند ما معتقدیم که در کنار مسائل معیشت به مسائل اعتقادی و معنوی خانواده ها هم باید توجه شود.
مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان همدان افزود: عمده کمکهایی که در مجموعه انجمن های حمایت زندانیان انجام می گیرد در 3 بخش است که بخش اول کمک به معیشت زندانیان و خانواده های زندانیان نیازمند است، دیگری مساعدت در امر بهبود وضع بهداشت و درمان، ترغیب و تشویق به فعالیتهای فرهنگی، ورزشی، آموزشی و حرفه ای زندانیان و خانواده های آنان است و بخش دیگر کمک به اشتغال زندانیان و خانواده های زندانیان با تهیه فرصت های شغلی و معرفی جهت دریافت تسهیلات بانکی یا قرض الحسنه می باشد.
فضلی بیان کرد: در حال حاضر در سطح استان همدان بیش از 1900خانواده نیازمند و آبرومند زندانی از خدمات متنوع حمایتی انجمن و دیگر دستگاه های مرتبط بهره مند می باشند.
رشد 71 درصدی پرداخت کمک به خانواده زندانیان
وی به رشد 71 درصدی پرداخت کمکهای نقدی و غیر نقدی به خانواده زندانیان اشاره کرد و گفت: در سال94، 325میلیون تومان کمکهای نقدی به خانواده زندانیان صورت گرفته است که نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
مدیر عامل انجمن حمایت زندانیان همدان اظهار کرد: انجمن های حمایت از زندانیان نقش موثری در جلوگیری از رشد بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی، به حداقل رساندن مشاغل کاذب خانواده های تحت حمایت و کاهش طلاق در بین خانواده زندانیان داشته است.
وی به بیان منابع درآمدی این انجمن پرداخت و گفت: یک بخش از کمکها، کمکهای مردم نیکوکار، موسسات خیریه و نهادهای حمایتی است، منبع درآمد دیگر درآمدها و عواید حاصل از فعالیتهای اقتصادی انجمن است که از جمله آنها میتوان به آموزشگاه رانندگی حمایت از زندانیان ، سالن غذاخوری میلاد ، اجاره برخی واحدهای تجاری این انجمن و راه اندازی کارگاههای گلسازی و خیاطی در خود زندانها است و سومین درآمد بهره مندی از اعتبارات خیلی محدود دولتی است.
مهدی فضلی در پایان ضمن تشکر از همه مردم نوعدوست و نیکوکار و دستگاههای حمایتی، اجرایی و قضایی استان که با این انجمن همکاری صمیمانه داشته اند شماره حسابهای 0101778876001 جاری سپهر بانک صادرات و 0108457529008 جاری سیبا بانک ملی را جهت دریافت کمکهای نقدی برای زندانیان و خانواده های نیازمند و آبرومند آنان اعلام نمودند.
سخن پایانی...
متاسفانه اکثریت قریب به اتفاق خانواده های زندانیان را که هیچ نقشی در ارتکاب جرم ازسوی فرد بزهکار نداشته اند در زمره اولین قربانیان این جرم و جنایت در جامعه به حساب می آیند که از بین بردن این دید نیازمند کارهای فرهنگی می باشد و باید همه مسئولین ذیربط با برنامه ریزی صحیح برچسب متهم بودن را از این خانواده ها بردارند و با توجه به آنکه در آموزه های موکد اسلامی ما تاکید فراوانی به کمک به فقرا شده است باید تمامی تلاش خود را در جهت فرهنگ سازی کمک به این قشر بکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما