اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

16. ارديبهشت 1395 - 12:02   |   کد مطلب: 17920
داعش از فروش نفت عراق، حدود 2.9 میلیارد دلار عایدی داشت، و اکنون با دشوار شدن این تجارت، باید به نحوی کسری بودجه شدید خود را جبران کند.

به گزارش صبح الوند، پرورش ماهی و دلالی خودرو و کارخانه به منابع جدید کسب درآمد گروه داعش تبدیل شده است.

 

با افزایش بمباران شبکه قاچاق نفت داعش توسط جنگنده‌های روسی و ائتلاف به رهبر آمریکا، داعش به راه‌های جدید پول درآوردن روی آورده است.

پرورش ماهی، دلالی خودرو، روش های جدید داعش برای کسب درآمد

طبق برآوردها، داعش از فروش نفتی که از دولت عراق می‌دزدید، حدود 2.9 میلیارد دلار عایدی داشت، و اکنون با دشوار شدن این تجارت، باید به نحوی کسری بودجه شدید خود را جبران کند. از همین رو، اکنون گروه بیش از پیش بر مزارع پرورش ماهی در دریاچه‌های مصنوعی شمال عراق متکی شده است که ماهانه میلیون‌ها دلار عاید این گروه می‌کنند.

 

بنا به یک گزارش جدید که توسط دادگاه مرکزی تحقیقات جنایی عراق تهیه شده است، بخشی دیگر از درآمد گروه از معامله خودروهای غنیمتی و کارخانه‌های متعلق به دولت عراق که به دست آن‌ها افتاده، تامین می‌شود:

 

«پس از آن که نیروهای مسلح عراق، کنترل میادین نفتی (به ویژه در کرکوک) مورد استفاده گروه را از دست آن بیرون آوردند، داعش شیوه‌های تازه را برای پرداخت دستمزد اعضاء و تامین بودجه اقداماتش ابداع کرده است.»

 

پرورش ماهی، دلالی خودرو، روش های جدید داعش برای کسب درآمد
انهدام کاروان حامل نفت داعش توسط جنگنده‌های روسی

 

این گزارش به کل پولی که داعش به خاطر از دست‌دادن میادین نفتی خود در عراق و همچنین بمباران جنگنده‌های روسی و آمریکایی از دست داده است، اشاره نکرده، ولی برآوردهای صورت گرفته توسط آژانس تحلیلی IHS، مدعی است که درآمد داعش به یک سوم، حدود 55 میلیون دلار در ماه سقوط کرده است.

 

 

پرورش ماهی، دلالی خودرو، روش های جدید داعش برای کسب درآمد
انهدام کاروان نفت داعش

 

پرورش ماهی یک شغل جدید برای تروریست‌های منطقه نیست. القاعده دست کم از 2007 برای تامین مخارج خود به این روش روی آورده بود. تروریست‌ها یا مزارع پرورش ماهی را رها شده را در اختیار می‌گیرند، یا مردم محلی مشغول در این کار را به تقسیم سود وادار می‌کنند.

 

 

پرورش ماهی، دلالی خودرو، روش های جدید داعش برای کسب درآمد

علاوه بر پرورش ماهی، داعش یک مالیات 10 درصدی هم برای محصولات کشاورزی که از خارج از مناطق تحت کنترل آن وارد می‌شود، وضع کرده است:

 

«اخیرا اتکای گروه بر زمین های کشاورزی خارج از کنترل نیروهای امنیتی عراق از طریق وضع مالیات بر کشاورزان زیاد شده است.»

 

«قاضی جبار عبید الحُجیمی»، در جایی از گزارش می‌گوید:

 

«داعش به استان بغداد شمالی خود به چشم یک مرکز مالی نگاه می‌کند. این ناحیه، منبع مالی اصلی پایتخت هم هست.»

 

منبع دیگر برای اقدامات خونبار و تروریستی گروه، فروش خودرو و کارخانه است:

 

«اخیرا داعش به سراغ استفاده از کارخانه‌های واقع شده در مناطق تحت کنترل خود- مانند موصل- رفته تا کسب درآمد کند.»

 

با این حال، طبق این گزارش، قاچاق نفت از پالایشگاه‌های سوریه هنوز هم منبع مالی اصلی برای داعش است. همه درآمدهای گروه ابتدا به موصل می‌رود، جایی که به اصطلاح «وزارت مالیه» داعش در آن مستقر است، و از آن جا بین اعضای داعش و خانواده‌هایشان در شهرهای دیگر توزیع می‌شود. اعضای این گروه تروریستی علاوه بر حقوق، از اجاره زمین‌ها و اموال غصبی و سایر منافع مالی هم استفاده می‌کنند.

 

گروه برای فرستادن پول به خارج از مناطق تحت کنترل خود، ابتدا پول نقد را به «دفاتر حواله» خود در اربیل می‌فرستد، و از آن جا توسط این دفاتر پول به سایر نقاط حواله می‌شود.

 

منبع: راشا تودی

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان