به گزارش صبح الوند به نقل از عصر هامون، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور، 57 پروژه از طرح مهر ماندگار را به خود اختصاص داده است که یکی از این پروژهها گازرسانی از بندر عسلویه است. گر چه اجرای خط لوله انتقال گاز ازعسلویه به شهرستان ایرانشهر در سال ۱۳۸۴ به عنوان هدیه ای تاریخی به مردم این استان لقب گرفت و با عنوان خط “لوله صلح” امید روشن شدن مشعل گاز در خانه های مردم این استان را پر فروغ کرد اما با گذشت 10 سال از آغاز این تصمیم روشن شدن مشعل گاز در این استان رازی خاموش باقی مانده است.
تنها شهر دارای گاز فاقد گاز است
از ۱۹ شهرستان در سیستان و بلوچستان با جمعیت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تنها به ایرانشهر گازرسانی شده است که با گذشت ده سال از این اتفاق مبارک اما هنوز نیمی از مردم این شهر از نعمت گاز برخوردار شوند و به گفته طهرانی، مدیرعامل شرکت ملی گاز سیستان و بلوچستان برای اتمام کامل پروژه گازرسانی به ایرانشهر، شش ماه تا یک سال دیگر زمان لازم است که علت زمانبر بودن این پروژه را پرداخت نقدینگی و ضرورت اخذ مجوزهایی میداند که باید دریافت شود.
اظهار نظرهای متناقض مسئولین در پروژه گازرسانی به سیستان و بلوچستان
حجت الاسلام روحانی: گاز رسانی به شهرستان های سیستان و بلوچستان تا سال ۹۴
حجت الاسلام حسن روحانی در جریان سومین سفر استانی دولت یازدهم، در استادیوم هفده شهریور زاهدان به مقوله توسعه این استان اشاره کرد و گفت: جدای از امنیت استان باید به توسعه این منطقه توجه و قدم به قدم سایه آنرا در این استان پهن کرد لذا به دنبال این هستیم که در دولت یازدهم و تا سال ۹۴ گاز رسانی از منطقه ایرانشهر به سمت زاهدان و خاش صورت گیرد تادر مرحله بعدی از زاهدان به زابل و از ایرانشهر به سمت چابهار گاز رسانی انجام شود.
اوسط هاشمی: گاز تا نیمه سال 95 به زاهدان میرسد
استاندار سیستانوبلوچستان در گردهمایی فرمانداران و بخشداران استان گفته بود که با تخصیص 50 میلیارد تومان در سال آینده و تامین لولههای مورد نیاز کار گازرسانی به مرکز و شمال استان از ایرانشهر سرعت میگیرد و تا نیمه سال 95 گاز به زاهدان میرسد.
پیش از این فروردین امسال علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان در نشست خبری با بیان اینکه گازرسانی را یکی از برنامه های دولت در سیستان و بلوچستان است گفته بود که 4 منبع مالی برای تکمیل پروژه های گازرسانی پیش بینی شده که عبارتند از: فاینانس هند، مبلغ 5 هزار میلیارد ریال از برنامه سال 94، مبلغ 1/6 میلیارد دلار شورای پول و اقتصاد به صورت بیع متقابل، و نیز منبع تراز مالی صدور گاز که با وجود این تمهیدات گازرسانی به شهرها و روستاهای استان با سرعت انجام می شود و کار گازرسانی به استان در سال جاری به اتمام می رسد؛ امری که برخلاف وعده این مقام ارشد استان تحقق نیافت و اکنون بار دیگر وعده اتمام این طرح را در سال 95 داد.
فاز نخست گازرسانی به سیستان و بلوچستان تا سال 96 به اتمام می رسد
محمد حسن طهرانی مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: گاز رسانی به سیستان و بلوچستان در دو مرحله اصلی تعریف شده که مرحله نخست آن شامل پنج شهرستان زاهدان، خاش، زابل، چابهار و ایرانشهر است که افق پایانی این فاز سال 96 است.
وی ادامه داد: مرحله دوم طرح گازرسانی سیستان و بلوچستان مربوط به سایر شهرستان های استان است که افق این طرح با هدف خطوط اصلی در سال 1404 در نظر گرفته شده است.
بیش از چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
وی اظهار داشت: برای گازرسانی به سیستان و بلوچستان 6/1 دهم میلیارد دلار معادل چهار هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که با توجه به اهمیت این پروژه از سه ردیف بودجه ای مجلس با 500 میلیارد تومان اعتبار، مازاد تراز صادرات و واردات شرکت گاز با300 میلیارد تومان اعتبار و بند قاف تبصره دو تامین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران برای تسریع گازرسانی به استان در قالب بند قاف تبصره دو اقدام به فراخوان مشارکت بخش خصوصی در این زمینه کرده که امیدواریم با مشارکت سرمایه گذاران بتوانیم این طرح را به زودی به اتمام برسانیم.
طهرانی اظهار داشت: خوشبختانه برای گازرسانی به استان دور نمایی روشن تعریف و برنامه ریزی شده و در این زمینه با توجه به عنایت ویژه رییس جمهور، هیات دولت و مسوولان استانی امیدواریم این طرح با توجه به اهمیت اقتصادی آن برای توسعه استان در زمان تعیین شده با مشار کت بخش خصوصی به اتمام رسد.
وی با بیان اینکه تمام لوله مورد نیاز طرح گازرسانی به استان هم به صورت ورق و هم به صورت تمام لوله تامین شده است گفت: با توجه به اهمیت کار ابتدا گازرسانی به صنایع بزرگ استان پیش بینی شده و در کنار آن گاز رسانی به شهرها مدنظر قرار گرفته است.
وی گفت: نخستین طرح گاز رسانی سیستان و بلوچستان به طول 260 کیلومتر خط انتقالی ایرانشهر به زاهدان است که با600 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته از پروژه های فعال این شرکت است به طوری که از مهرماه امسال عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت گاز سیستان و بلوچستان ادامه داد: خط انتقال چابهار در اولویت بعدی این شرکت قرار دارد که هنوز ردیف اعتباری آن تعیین نشده ولی در قالب طرح گازرسانی به استان فراخوان برای جذب سرمایه گذار ارائه شده است.
طهرانی با بیان اینکه تمام مطالعات مهندسی 19 شهرستان سیستان و بلوچستان انجام شده است افزود: با توجه به اولویت بندی انجام شده، پنج شهرستان در مرحله نخست قرار دارند.
دیدگاه شما