اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

15. تير 1394 - 9:01   |   کد مطلب: 12167
انگشت پیچ یکی از شیرینی های مخصوص همدان است که بیش از یک قرن زینت بخش سفره های افطار و سحر مردم دارالمومنین همدان است.
انگشت پیچ، شیرنی پرطرفدار همدانی ها در ماه مبارک رمضان+طرز تهیه

به گزارش صبح الوند، مردم شهر دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان، همانند دیگر هموطنان مسلمان در سایر نقاط کشور مناسبت‌هاي ويژه مذهبي و ملي را با آداب و سنن خاص خود برگزار می کنند.

همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، همه چیز برای مردم شهر رنگ و بویی دیگر پیدا کرده و با برخی از سنت‌ها و آداب و رسوم کهن همراه است.

از مهم‌ترین آداب و رسوم مردم همدان در ماه مبارک رمضان، غباروبی مساجد، مراسم ختم قرآن مجید، افطاری دادن و ... می باشد.

پخت غذاهای مخصوص ماه مبارک رمضان جهت سفرهای افطار و سحر از ديگر رسوم مردم همدان در این ماه مبارک است.

کدبانوهای همدانی در اين ايام براي وعده افطار، بيشتر "آش‌رشته"، "فرني"، "ترحلوا"، "حلیم"، "شامي كباب "، "سرداشي" و... و براي وعده سحري نيز "رشته‌پلو" و " آبگوشت" مي‌پزند.

یکی دیگر از رسوم قدیمی همدانی ها که قدمتی بیش از 100 سال دارد، پخت شيريني‌ هاي مخصوص ماه مبارک رمضان است.

این شیرنی ها خوشمزه عبارتند از "كماج"، "انگشت پيچ"، "اگرده" و... که در ماه مبارك رمضان زینت بخش سفره های افطار و سحر مردم همدان است.

انگشت‌ پیچ همدان که یکی از انواع متنوع شیرین های همدان در ماه مبارک رمضان است از مهمترین سوغاتی های شهر همدان به شمار می‌آید.

مواد اولیه شیرنی انگشت‌ پیچ را سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر و آب تشکیل می‌دهد و قنادهای همدان پس از مخلوط کردن این مواد باهم  آن‌ قدر آن را بهم می‌زنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتی مانند عسل به خود بگیرد.

انگشت پیچ بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ سال است که در همدان تولید می شود.

علت نام گذاری این شیرینی خوشمزه به اسم انگشت پیچ، بخاطر خاصیتی کش آمدن این معجون خوشمزه است.

در قدیم چون استفاده از قاشق مرسوم نبوده، مردم این شیرینی را به دور انگشت خود می پیچانده و میل می کردند.

مواد لازم جهت تهیه انگشت پیچ:
شکر ……………………………………………..يك کیلو‌گرم
سفیده تخم مرغ …………………………………….3 عدد
جوهر لیمو………………………يك قاشق چایخوری

گلاب............................به مقدار لازم
آب …………………به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر
طرز تهیه انگشت پیچ:
شکر را در ظرف مورد نظر ریخته و آب را که باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از شکر باشد اضافه می‌کنیم و بر شعله گاز قرار می‌دهیم.
بعد از این که شربت قوام آمد، جوهر لیمو را داخل آن می‌ریزیم. بعد از کمی حرارت دادن، مقداری از شربت را بین دو انگشت قرار می‌دهیم، اگر به صورت کش‌دار شد، شعله را خاموش و صبر می‌کنیم تا خنک شود در حدی که اگر سفیده را به آن اضافه کنیم پخته نشود، در این زمان سفیده‌ها را به میزانی که پف کند هم می‌زنیم.و آن را به شربت اضافه و آنقدر هم می‌زنیم تا مواد کاملاً سفید و یکدست و کش‌دار شود.
حالا انگشت پیچ ما آماده است، ما می‌توانیم برای عطر و طعم آن به شربت گلاب هم اضافه کنیم.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان